Yanlış karar vermek istemiyorum

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ah be güzel kardeşim ben psikiyatri desteği alması gerektiğini kızımız olduğu günden beri biliyorum ve söylüyorum. Ama ne dedimse ikna olmadı psikiyatriye deliler gider gibi düşünüyor bende gittim diyorum istemiyor zaten en başında sözümü dinlese psikiyatriye gitseydi zaten biz bu hale gelmezdik. Kızıma hiç birşey söylemiyorum çünkü yeterince yıprandı daha çok yıpranır ben zaten yıpranıyorum o bari yıpranmasın.

Karara bağlamaya gelince yaşından ötürü cahillik ediyor hayatı toz pembe sanıyor ve ciddi psikolojik sorunları var neredeyse engellilik derecesinde ve daha da kötüye gidiyor kendisi farkedemiyor bana da zaten inanmıyor en başından beri sözlerimi ciddiye alıp bana inansaydı ne ailesi yuvamızın yıkılmasına sebep olabilirlerdi nede bunca yanlışa hataya düşmüş olurdu. Namazlarını kıl kuran öğren babanın başında kimse yasin okumuyor sen bari bilen okuyan ol dedim aşırı dinci oldum. Ben ailesinin sahip çıkacak insanlar olmadığını biliyordum çok uyardım ama amca abla kötülüğünü hiç ister mi mantığı bu oldu kaybeden de kendisi oldu yani bedelini akıl verenler değil kendisi kızım ve ben ödedik. Şimdi hiç biriyle görüşmediğini söylüyor annesine ablasına abisine adıyla hitap ediyor bir tek kişi hariç şimdi yazarken farkettim bunca şeyi yapan bu hale getiren amcası hariç demek ki amcası ile hala görüşüyorlar akıl hocalığına devam ediyor demek ki. Neyse velhasıl ben bu yüzden çok fazla değer verdim ki anlasın o yüzden çok fazla sahip çıktım ki neyin ne olduğunu bilsin yani onu korumak istedim ama sonuç ben ailesini kötülemeye çalışan insan oldum gözünde ben kötü oldum. Ben yanımdan çekip giderse bu hale geleceğini biliyordum bu yüzden kaç kez gitti hatam olmadığı halde gittim geri gelmesini sağladım. Kızımız olduktan sonra bunu uzunca bir süre yapmadı ta ki ablasının gelişine kadar ablası kaçmasına amcası yuvasını yıkmasına sebep oldu. Hal böyle oluncada ben her ne kadar net olsamda o mantıklı düşünemiyor bu yüzden bir karara bağlamak imkansız oluyor kardeşim.

Bu yüzden öldü demek tamamen mantıksız çünkü o bana inanmasada ama çok ileride ama yakında yaptıklarına öyle çok pişman olacak ki geri dönmeyi bile isteyecek yüzü tutmayıp bunu istemese bile kızımı görmek isteyecek o zamanda ben öldü dediğim için kızım beni ondan yalan söyleyerek ayırdığımı görüştürmediğimi düşünecek sonrada kızım onunla çıkıp gitmek isteyecek bu yüzden öldü desem ben kaybederim. Görüşmelerine gelince görüşsünler ama gelip görmeyen insanın ayağına ben mi götürüp görüştürüyüm görmek isteyen gelsin görsün. Senin anlayacağın durumlar oldukça karışık ve böyle devam ederse daha da çok karışmaya devam edecek kardeşim. Hakkımızda en doğrusunu en hayırlısını Rabbim bilir hakkımızda hayırlısını nasip eylesin. Kimsenin eziyet etme hakkı yok kardeşim kimsenin eziyet etmesine de Allah'ın izniyle ben müsade etmem.

Abi senin durum aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık durumu. İşin en acı kısmı, ortada bir çocuk olması. Çocuk olmasa belki bizim tavsiyelere bile ihtiyacın olmayacak ama, daha baba olmadığım için anlayamam o duyguyu. Ama nasıl ağır bir sorumluluk olduğunu tahmin edebiliyorım...

Eşinizle oturun konuşun bir şekilde. Anlamazsa, bir kez daha anlatın sonra bir kez daha. Kızınız için en doğru olanın kararını verin ve o kararı uygulayın. Sizler belirli bir yaşa gelmişsiniz, en azından kendi başınızın çaresine bakıp sorunlarınızı çözebiliyorsunuz...

Ama o küçük kız öyle değil. Anlattığının iki katı kadar anlatmadığı şeyler vardır kalbinde. Yarın okula başladığı zaman çok daha büyük sıkıntılar yaşayacak.

Kızınızı en iyi siz tanırsınız. Koyun kendinizi onun yerine, aynı durumda olsanız neyi isterdiniz?

Olaya bir de başka birisinin gözünden, dışarıdan bakın. Eksileri artıları değerlendirin ve kararınızı verin. Bu arada çocuk psikolojisinden de çok anlamadığımız için, daha tecrübe sahibi kişilerden tavsiye de alın...

ALLAH yardımcınız olsun..!

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim yapacak başkada bir şey yok zaten anladığın gibi aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı çok karışık. Anlayıncaya kadar ısrarla anlatacağım çok inatçıdır ama inadı kırılıncaya kadar anlatmaya devam etmem lazım. Kardeşim evliliğimiz boyunca o kadar çok şeye katlandım ki onu kazanmak doğru sandığı yanlışları düzeltebilmek adına ama olmadı. Ben annemle babamla büyüdüm ve hala yanımdalar şükürler olsun, o ise babasının yanında annesiz büyüdü. Normal şartlarda annesizliği benden kat kat iyi bilmesi lazımdı çünkü ben yaşamadım ama kendisi yaşadı. Ben annesizliği belki yaşamadım ama bir çocuğun annesiz büyümesinin düşüncesi bile bana hep ağır gelmiştir. Kızımın yerine kendimi koyduğum için bu yüzden o kadar çok şey duydum yaşadım ki gözümde olmadı. Ne için canımın parçası için evladım için hepsini yuttum. Kızımın yerine koydum hep kendimi en başından beri. Belki burada bunu söylediğim için bir çok insanın gözünde geniş bir insan gibi midesiz bir insan gibi gözükeceğim. Ama ben evladımın annesiz büyümemesi için elimden gelenin kat kat fazlasını yaptım. İşlediği günahı bile bile yaptığı hataları bile bile eğer gerçekten pişman olduysan gel evladımızın başında ol dedim. Kendi adıma zerre istemediğim halde kızım için kızımda annesiz büyümesin diye sineye çekmeye hazırdım. Bana verdiği cevap gelemem onca şeyden sonra yüzünüze bakacak yüzüm yok. Telefonda konuştuk sonrasında yine hakaretler yüzüm yok diyen bir insanın hakaret etmesi ne kadar tuhaftır değil mi?

Ve son konuşmamızda gel evladının başında ol dediğimde açıklık için gelmedin değil mi dedim. Evet dedi. Şimdi herkesin kafasına şu soru gelebilir? Acaba başını örtmesi için ben mi zorladım? Hayır ben gördüğümde kapalıydı ama meğerse Konya'ya gelince kapanıp Antalya'ya gidince açılıyorlarmış ben açığım aslında dedi. Yalnız sizinkileri görünce ben kapanmak istiyorum dedi. Bende tamam dedim düğünümüz olacak bilirsiniz her genç kızın hayalidir gelinlik giymek saçı açık olmakta isteyebilir dedim sordum. Tesettürlü gelinlik istediğini düğünde de olsa kapalı olmak istediğini söyledi. Velhasıl nefsi için evladının başına gelmeyi kabul etmemiş. Durum bu kardeşim senin için kızımın yerine kendimi koyalı çok oldu yapmayacağım kabul edemeyeceğim şeyi bile kabul etmeyi kabul ettim. Yeter ki kızımın yüzü gülsün diye ama olmadı. Nasip böyleymiş kimse yazılanın önüne geçemez. Hakkımızda hayırlısını nasip eylesin Rabbim. Ben tamamen Rabbime bıraktım en güzelini en doğrusunu o bilir. Mevlam neyler neylerse güzel eyler Allah(c.c) cümlemizin yardımcısı olsun kardeşim.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamu aleyküm.
tolunay kardeşim buraya kadar yazdın çizdin ve değerli kardeşlerimiz de size ama teselli ama bir takım nasihatlerde bulundular bulunmaya devam edecekler, lakin burada hep tek taraflı suçlama yani yargısız infaz yapılıyor gibi geliyor bana.
Siz zaten ayrılmışsınız c.c uzun ömürler versin kızınız ise birçok şeyleri kavrayamıyacak yaşta,
yarın ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez olurya bakarsın karşınıza daha iyi biri çıkar çocuğunuza anne sevgisini verir mutlu bir yuvanız olur.

Bakınız;
10858387_343441849193628_3851617022768608230_n.jpg

Resimde bize göre sağ taraftaki binanın sol enüst(ışık yanan) katında bir komşumun hanımı genç yaşta bir hastalık sonucu birkaç yıl önce küçük yaştaki çocuklarını geride bırakıp hakkın rahmetine kavuştu merhume,nin 40 ı dahi çıkmadan bu komşum evlendi ama eşinin vasiyeti üzerine evlendi, bu yuvaya gelen hanım kardeşimiz çocukları kendi çocuğu gibi yetiştirdi komşumun bir erkek birde kız çocuğu var kız çocuğunu görseniz bunu üvey anne büyütmüş demezsiniz.

Evet sizde başınızdan geçen olayları henüz atlatamamış olduğunuzdan burada içinizi döküyorsunuz velakin karşı tarafın gelip burada bu konuda birşeyler yazıp cevap vermediği için bizler de her ne kadar onun aleyhine yazmasakta yinede onun (kul)hakkına girmiş oluyoruz.
Ben derimki; bu konuda içinizi dökmek isterseniz onun yaptıklarını değil (çünkü o bize cevap veremiyor) bundan sonra ne yapacağınızı ve ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi, öneri, tavsiye,yardım isteyin.
Benim size önerim; giden gittiyse bırakın gittiğiyle kalsın giden kötü biri diye kızınızda illa kötü yola düşecek, kötü biri olacak diye bir kural yok, kızınız için elbet vardır Allah'ın bir bildiği.
GÖRELİM MEVLA NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER..!

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim yapacak başkada bir şey yok zaten anladığın gibi aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı çok karışık. Anlayıncaya kadar ısrarla anlatacağım çok inatçıdır ama inadı kırılıncaya kadar anlatmaya devam etmem lazım. Kardeşim evliliğimiz boyunca o kadar çok şeye katlandım ki onu kazanmak doğru sandığı yanlışları düzeltebilmek adına ama olmadı. Ben annemle babamla büyüdüm ve hala yanımdalar şükürler olsun, o ise babasının yanında annesiz büyüdü. Normal şartlarda annesizliği benden kat kat iyi bilmesi lazımdı çünkü ben yaşamadım ama kendisi yaşadı. Ben annesizliği belki yaşamadım ama bir çocuğun annesiz büyümesinin düşüncesi bile bana hep ağır gelmiştir. Kızımın yerine kendimi koyduğum için bu yüzden o kadar çok şey duydum yaşadım ki gözümde olmadı. Ne için canımın parçası için evladım için hepsini yuttum. Kızımın yerine koydum hep kendimi en başından beri. Belki burada bunu söylediğim için bir çok insanın gözünde geniş bir insan gibi midesiz bir insan gibi gözükeceğim. Ama ben evladımın annesiz büyümemesi için elimden gelenin kat kat fazlasını yaptım. İşlediği günahı bile bile yaptığı hataları bile bile eğer gerçekten pişman olduysan gel evladımızın başında ol dedim. Kendi adıma zerre istemediğim halde kızım için kızımda annesiz büyümesin diye sineye çekmeye hazırdım. Bana verdiği cevap gelemem onca şeyden sonra yüzünüze bakacak yüzüm yok. Telefonda konuştuk sonrasında yine hakaretler yüzüm yok diyen bir insanın hakaret etmesi ne kadar tuhaftır değil mi?

Ve son konuşmamızda gel evladının başında ol dediğimde açıklık için gelmedin değil mi dedim. Evet dedi. Şimdi herkesin kafasına şu soru gelebilir? Acaba başını örtmesi için ben mi zorladım? Hayır ben gördüğümde kapalıydı ama meğerse Konya'ya gelince kapanıp Antalya'ya gidince açılıyorlarmış ben açığım aslında dedi. Yalnız sizinkileri görünce ben kapanmak istiyorum dedi. Bende tamam dedim düğünümüz olacak bilirsiniz her genç kızın hayalidir gelinlik giymek saçı açık olmakta isteyebilir dedim sordum. Tesettürlü gelinlik istediğini düğünde de olsa kapalı olmak istediğini söyledi. Velhasıl nefsi için evladının başına gelmeyi kabul etmemiş. Durum bu kardeşim senin için kızımın yerine kendimi koyalı çok oldu yapmayacağım kabul edemeyeceğim şeyi bile kabul etmeyi kabul ettim. Yeter ki kızımın yüzü gülsün diye ama olmadı. Nasip böyleymiş kimse yazılanın önüne geçemez. Hakkımızda hayırlısını nasip eylesin Rabbim. Ben tamamen Rabbime bıraktım en güzelini en doğrusunu o bilir. Mevlam neyler neylerse güzel eyler Allah(c.c) cümlemizin yardımcısı olsun kardeşim.

Valla diyebilecek bir şey bulamadım. Sana kimse geniş demez, geniş olarak tanımlayabileceğimiz, yüreğindir abi.Evladın için çarpan o geniş yüreğindir. Sen de kızını terk edip ya da bir yuvaya verip hayatını yaşabilirdin. Ama kızını bırakmadın. Babalık görevini yaptın... Bundan sonrası bizi de aşar.

Tekrardan ALLAH C.C yardımcın olsun diyorum...

Aslında bir tavsiye daha vermek isterdim ama, özel mesaj yolu kapalı...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Valla diyebilecek bir şey bulamadım.Sana kimse geniş demez,geniş olarak tanımlayabileceğimiz,yüreğindir abi.Evladın için çarpan o geniş yüreğindir.Sen de kızını terk edip ya da bir yuvaya verip hayatını yaşabilirdin.Ama kızını bırakmadın.Babalık görevini yaptın...Bundan sonrası bizi de aşar.

Tekrardan ALLAH C.C yardımcın olsun diyorum...

Aslında bir tavsiye daha vermek isterdim ama,özel mesaj yolu kapalı...
Tavsiyelerinizi buradan da verebilirsiniz kardeşim vesileyle diğer okuyucularımızda bilgilenmiş olur..

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Tavsiyelerinizi buradan da verebilirsiniz kardeşim vesileyle diğer okuyucularımızda bilgilenmiş olur..

Aslında tavsiye olarak 2.kez evlenmesini önerecektim. Ama farklı olarak özellikle çocuğu olmayan bir bayan ile.Yanlış anlaşılmasın ama bazen ikinci evliliklerde çocuk problem olabiliyor ya da bayanın öz çocuğu olması ile diğer çocuk gözden düşebiliyor. O yüzden çocuğu olmayan bir bayanı önerdim ki, çocuğu daha çok sahiplensin. Ama bu sefer iyice araştırarak emin olarak evlenmesini önerecektim...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamu aleyküm.
tolunay kardeşim buraya kadar yazdın çizdin ve değerli kardeşlerimiz de size ama teselli ama bir takım nasihatlerde bulundular bulunmaya devam edecekler, lakin burada hep tek taraflı suçlama yani yargısız infaz yapılıyor gibi geliyor bana.
Siz zaten ayrılmışsınız c.c uzun ömürler versin kızınız ise birçok şeyleri kavrayamıyacak yaşta,
yarın ne olacağını Allah'tan başka kimse bilemez olurya bakarsın karşınıza daha iyi biri çıkar çocuğunuza anne sevgisini verir mutlu bir yuvanız olur.

Bakınız;
10858387_343441849193628_3851617022768608230_n.jpg

Resimde bize göre sağ taraftaki binanın sol enüst(ışık yanan) katında bir komşumun hanımı genç yaşta bir hastalık sonucu birkaç yıl önce küçük yaştaki çocuklarını geride bırakıp hakkın rahmetine kavuştu merhume,nin 40 ı dahi çıkmadan bu komşum evlendi ama eşinin vasiyeti üzerine evlendi, bu yuvaya gelen hanım kardeşimiz çocukları kendi çocuğu gibi yetiştirdi komşumun bir erkek birde kız çocuğu var kız çocuğunu görseniz bunu üvey anne büyütmüş demezsiniz.

Evet sizde başınızdan geçen olayları henüz atlatamamış olduğunuzdan burada içinizi döküyorsunuz velakin karşı tarafın gelip burada bu konuda birşeyler yazıp cevap vermediği için bizler de her ne kadar onun aleyhine yazmasakta yinede onun (kul)hakkına girmiş oluyoruz.
Ben derimki; bu konuda içinizi dökmek isterseniz onun yaptıklarını değil (çünkü o bize cevap veremiyor) bundan sonra ne yapacağınızı ve ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi, öneri, tavsiye,yardım isteyin.
Benim size önerim; giden gittiyse bırakın gittiğiyle kalsın giden kötü biri diye kızınızda illa kötü yola düşecek, kötü biri olacak diye bir kural yok, kızınız için elbet vardır Allah'ın bir bildiği.

Aslında tavsiye olarak 2.kez evlenmesini önerecektim. Ama farklı olarak özellikle çocuğu olmayan bir bayan ile.Yanlış anlaşılmasın ama bazen ikinci evliliklerde çocuk problem olabiliyor ya da bayanın öz çocuğu olması ile diğer çocuk gözden düşebiliyor. O yüzden çocuğu olmayan bir bayanı önerdim ki, çocuğu daha çok sahiplensin. Ama bu sefer iyice araştırarak emin olarak evlenmesini önerecektim...

Aleyküm selam Ekrem abi yazdıkların için Allah razı olsun ama ben suçlama olsun diye değil; çünkü kendi söylediklerimi de onun söylediklerini olduğu gibi eksiksiz yazıyorum ki buna karşılık böyle bir insan karşısında ne yapmam gerektiği nasıl davranmam gerektiği hakkında siz büyüklerimden kardeşlerimden fikir alabilmek adına yazıyorum. Bu şekilde yazdıklarım tek taraflı suçlama gibi gözüküyorsa sizlerin kul hakkına girmesine sebebiyet veriyorsam. Bu konu ile alakalı bundan sonra tek bir kelime yazmayacağım abi. Çünkü benim amacım ne yapabileceğim hakkında sizlerinde bilgisinden faydalanabilmekti sizlerin günaha girmesi değil. Sanırım en başından beri en doğrusu da yazmamaktı....

Komşuna gelince abi ne güzel ama bu dediğin çok nadir insanların başına geliyor benimde bir akrabam var. Evlendiği kadın çocuğuna öz annesi gibi davrandı ta ki kendi evlatları olana dek şimdi o çocuk 11-12 yaşında sürekli şiddet gördü 3-4 yıldır da bir yurtta kaldıktan sonra mecburiyetten annesinin yanına gitti. Ki bu şekilde heba olan çocuk sayısı malesef çok. Ama nasip kısmet hakkımızda hayırlısını Rabbim bilir ne yazdıysa o olur...

GÖRELİM MEVLA NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER..! kesinlikle haklısın abi bekleyip göreceğiz...

Mehmet kardeşim söylediklerin mantıklı aslında ama ne ben böyle bir şeye hazırım. Ne de böyle bir şey istiyorum. Dediğiniz gibi öz evladı gibi sahiplenecek birini bulmak evladı olan yada olmayan birisi farketmez göle maya çalma fikrine benziyor. Hiç bir zaman bunu bilemeyiz yaşamadan yaşarken de aksi olursa oda farklı bir sıkıntı kızımla biz bize yeteriz yeteceğiz...

Ama daha öncede şimdi Ekrem abiye de yazdığım gibi nasip kısmet hakkımızda en hayırlısını Rabbim bilir. Ne yazdıysa nasıl istiyorsa öyle olur. Rabbim cümlemizin hakkında hayırlısını nasip eylesin. Allah'a emanet olun.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
emoş kardesm tabikı oyle ben sadece zorlanirsa yardim alsin bazen bîlemeyz işî bilene gitsın danişsin demek istedim. Kendisi de faydalansın. Uzman sart. Bunlar ciddi meseleler.
Hayırlı akşamlar güzel kardeşim; ben de bir psikiyatri uzmanına gitsin diyorum (tolunay kardeşim gidiyormuş zaten) lakin orada bitecek mesele değil sadece doktorun yanında iyi olup ta dışarıda aynı olan bir çok tanıdığım var öyle olmasın diyorum. Yeri geldiğinde insan kendi kendini motive edip, olumlu düşünerek yol alabilmeli. Mesela ben bu siteye üye olmadan öyle yapardım halen de yapıyorum ama bir sey değişti buradaki ablalarımın abilerimin kardeşlerimin dediklerini de göz önünde bulundurarak önemseyerek daha kolay atlatabiliyorum her şeyi. Allaha emanet ol kardeşim...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Aleyküm selam Ekrem abi yazdıkların için Allah razı olsun Ecmain olsun kardeşim
ben suçlama olsun diye değil; çünkü kendi söylediklerimi de onun söylediklerini olduğu gibi eksiksiz yazıyorum
Buna şüpemiz yok kardeşim sizin eşiniz den gördüğünüz yanlışı eksiksiz olarak yazdığınıza eminim velakin daha önce dediğim gibi tek taraflı oluyor yani karşı tarafa da (sen bana yanlış davrandında ben onun için terkettim vs.vs) gibi söz hakkı düşüyor:imkansiz:.

Bu şekilde yazdıklarım tek taraflı suçlama gibi gözüküyorsa
Diğer kardeşlerim nasıl görüyor bilmem ama ben öyle görüyorum kardeşim. kendisi de burada cevap yazsaydı konuya bende müdahil olurdum.

Komşuna gelince abi ne güzel ama bu dediğin çok nadir insanların başına geliyor
---
Ama nasip kısmet hakkımızda hayırlısını Rabbim bilir ne yazdıysa o olur...

Beş parmağın beşide bir değil kardeşim. İnşaAllah seninde karşına komşum gibi biri çıkar.

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
emoş kardeşim kusuruma bakma ben şimdi seni daha iyi anladım hakkını helal et kardeşim çok haklısın katılıyorum sana kesinlikle. ALLAH a emanet ol sende güzel kalpli kardeşimmm. buradaki büyük ablalarımız abilerimiz bizlere bir nevi tavsiyeler veriyorlar okuyorum paylaşımlar çok güzel . allah herkesten razı olsun . gerçekten sanal platform tarzında bakmıyorum tanıdığımmış gibi el açıp dua gönderiyorum herkese ... ihtiyacımız olan en değerli şey bu hayatta dua eden ve edenlerimizin olması . rabbim herkesten razı olsun ...

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Öncelikle selamün aleyküm.kardeşim Allah seni zor bir sınava tabi tuttu derler ya Yaradan sevdiklerinin imtihanını çetin yaparmış seninki de öyle birşey. Bu durumu sizlere Allah yüz aklığıyla kimsenin zarar görmediği bir şekilde hayırlısıyla sonuçlandırmayı nasip etsin. Çok şanslısın ki burda birçok kişinin duasında yer aldın dahası senin sayende eşin de bu dulardan nasiplendi, onun içinde dualarımızda yer ettik. Allah onu da hidayete erdirsin. Rabbim her sıkıntında karşılaştığın güçlüklerde her daim yar ve yardımcın olsun...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
emoş kardeşim kusuruma bakma ben şimdi seni daha iyi anladım hakkını helal et kardeşim çok haklısın katılıyorum sana kesinlikle. ALLAH a emanet ol sende güzel kalpli kardeşimmm. buradaki büyük ablalarımız abilerimiz bizlere bir nevi tavsiyeler veriyorlar okuyorum paylaşımlar çok güzel . allah herkesten razı olsun . gerçekten sanal platform tarzında bakmıyorum tanıdığımmış gibi el açıp dua gönderiyorum herkese ... ihtiyacımız olan en değerli şey bu hayatta dua eden ve edenlerimizin olması . rabbim herkesten razı olsun ...

selamun aleyküm estağfurullah ne kusuru? ne hakkım oldu ki helal olsun ...ben sadece yanlış anlaşılmamak için açıkladım söylediklerimi senden de Allah razı olsun kardeşim...baybyy

Üst Alt