• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Yemin tövbe beddua

kestek67

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Kasım 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Ben daha öncesinde şu işi yaparsam hiçbir tövbem kabul olmasın" diye bir yemin et iştim ve bozmuştum(çok defa ettim). Baktığım zaman tövbe kapısı kişi vefat edene veya kıyamet kopana kadar açık diye hatırlıyorum. Benim bu bedduam acaba kabul olur mu bu durumda?
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Beddua ettiysen duanın kabul saatine denk geldiyse kabul olmuş olabiir. Ama tersini yapar ve tövbenin kabul olması için dua edersen, buda duanın kabul olduğu saate denk gelip kabul edilebilir yinede. Yeminin ise şartları vardır. Belirli şeylere yemin edilir, belirli şeylere yemin edilmez. Yani yemin belirli konularda yapilir, buda dine gore aykırı işler olmaması gerekir. Yemin bozulursa kefaret gerektirir. Üç gün ard arda oruç tutarsın. Yada yeminini bozan kişi zekat alması caiz durumda olan on fakire birer fitre (fıtır sadakası) miktarı veya bir fakire on ayrı günde her gün birer fitre miktarı para vererek veya on yoksulu sabah akşam doyurarak ya da giydirerek “Yemin Kefaretini” yerine getirebilir.
 

kestek67

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Kasım 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Ben böyle belki 100lerce ettim hocam yani 1 kere değil beddua konusu tamam ama "tövbem kabul olmasın" diye edilen beddua kabul olabilir mi yani başka yere de sormuştum Tövbe kapısı her zaman açıktır yanıtını almıştım siz nedersiniz
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Duanın kabul saatine denk gelirse her dua yada bedduanın kabul olma ihtimali vardır. Ama bu konu çok detaylı bir konudur. Farklı şartlar aranıyor dua konusunda. Mesela nasıl dua edeceğini bilmek gereklidir. Beddua konusunda da haklı olan sebepler gereklidir buda kuraldır. Dua ve beddua gibi durumların kabulü Allah'a bağlıdır. Allah kabul edebileceği gibi kabul etmeyedebilir. Değerlendirme yapacak olan Allah'dır. Senin sorduğun soruyu biz değerlendiremeyiz, cevabını ancak Allah bilebilir. Her ihtimale karşı tövbe etmeye ve tövbenin kabulü için dua etmeye devam et. Aynı hatayı hep yapma. Allah'tan mağfiret dile çok,tövbe kabul olmasa bile cennete girme olasılığı vardır. Allah'ın rahmetinden ümit kesilmezse cennete girme olasılığı vardır.
 

kestek67

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Kasım 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Hocam şurda şunu söyleyeceğim mesela baktığım kadarıyla şirkten tevbe edenin tevbesi kabul oluyor burda herhangi bir şüphe yok bu durumda benim cümlem çelişkili oluyor? Siz burada biz bilemiyoruz diyorsunuz ama şirkten tevbe kabul oluyorsa benim bedduam kabul oluyorsa(ihtimal üzere) bu çelişkilidir? Ki diyanet dahil başka yerlerde tevbe kapısının açık olduğunu söylediler kişi vefat edene kadar.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Değerli kardeşim tevbeyle meşgul olsan daha iyi değil mi. Tevbe kapısı açık işte kendinde söylüyorsun. Namaz, zikir, dua, tevbe varsa bunları yapıyorsan fazla kafanı yorman gerekmez. Sen vazifeni yapıyorsan gerisine karışamazsın. Allah c.c tevbemi, kabul eder mi, bedduamı kabul eder mi v.s bunları biz bilemeyiz . Bunlar Rabbimizin hükmündedir.
 

kestek67

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Kasım 2022
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Elbette tevbem,bedduam kabul olur mu orasını bilemeyiz. Burada farklı yorum alınca da vesvese geliyor bu seferde.

Tevbe Sûresi 5. Ayet
O haram aylar sona erince müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayın, esir edin, geçebilecekleri bütün yolları ve geçitleri tutup kendilerini kontrol altında bulundurun. Eğer şirkten vazgeçer, namazı kılar ve zekâtı verirlerse yollarını serbest bırakın. Şüphesiz Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.

Tevbe Sûresi 11
Her şeye rağmen eğer tevbe edip yaptıklarından vazgeçer, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, bu takdirde onlar sizin din kardeşlerinizdir. Biz, bilip anlayacak kimseler için âyetleri böyle ayrıntılarıyla açıklıyoruz.

Tâ-Hâ Sûresi 82 Şu da muhakkak ki ben, günahlarından tevbe ile vazgeçen, iman edip salih ameller işleyen, bundan böyle de doğru yol üzere hareket eden kimseyi elbette bağışlarım.

Buradan tevbe ettikleri taktirde bağışlanacakları müjdeleniyor. Benim cümlem işte kabul olsaydı çelişkili olmaz mıydı diye düşünüyorum ki haşa böyle birşey yok.
 
Üst Alt