Zina yaptım pişmanım!

A

ames

Kayıtsız
Misafir
Merhabalar, Evlenip evlenmemek konusunda kararsızken kız arkadaşımla zina ettik. Daha sonrasında ayrıldık. Bana çok beddua etti. Annesine dolayısıyla da benim valideme haber vermiş. Büyük vicdan azabı çekiyorum şimdi o kişi de bende farklı kişilerle evliyiz. Ölesiye pişmanım depresyona girdim. Cinnet geçirmek üzereyim, çektiğim azabın haddi hesabı yok. Allah beterinden saklasın, Benim tövbem kabul olur mu?
 

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
Merhabalar, Evlenip evlenmemek konusunda kararsızken kız arkadaşımla zina ettik. Daha sonrasında ayrıldık.Bana çok beddua etti. Annesine dolayısıyla da benim valideme haber vermiş. Büyük vicdan azabı çekiyorum. Şimdi o kişi de, ben de farklı kişilerle evliyiz. Ölesiye pişmanım, depresyona girdim. Cinnet geçirmek üzereyim.
Merhaba, pişmansan tevbe istiğfar et kardeşim. Bu durumda yapabileceğin en doğru hareket budur. Tevbe et, af dile, Rabbine yalvar. Seni ondan başka affedecek yoktur. Onun merhametine muhtacız. O nun rahmetinden umudunu kesme. O affedicidir affetmeyi de sever. Samimiyetle, pişlmanlıkla tevbe et ve Affedilmeyi umut et.
 

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Ocak 2014
Mesajlar
109
Tepkime puanı
1
Allah'ın gönülden tövbelere herzaman kapısı açıktır kardeşim ama sen yinede bir imama falan git olayı anlat.
 

nurlusima

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
5 Şubat 2014
Mesajlar
54
Tepkime puanı
1
mümin ümitsiz olamaz

Yaşadığınız olay aslında insanlara ders olmalı. Zina yapmışsınız ayrıca bedduada almışşınız o kişiyle aranızdaki şeyi bilmiyoruz ama kız evleneceğinizi düşünerek yaptıysa sorumlusunuz. Yok eğer ikinizde şehvetin kurbanı olduysanız birbirinize hakkınızı helal etmeniz gerek. Sonrasında tövbe edin ama ümit ile korku arası. Allah nasılsa affeder diye düşünmeden. Allah yardımcınız olsun.
 

kalpteniman

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
68
Tepkime puanı
0
Tevbe

Ettaibu minezzembi kemellâzembeleh.Birdaha günah işlememeye kesinlikle azim ederek tevbe edeni, Resulullah s.a.v. Efendimiz
H.Z Allahın kesinlikle af edeceğini müjdeliyor.
 
Ç

çokbilmiş

Kayıtsız
Misafir
ames kardeş, tevbe et istiğfar et. Bir daha da aynı işi yapma! Allah Rahman ve Rahimdir. Tevbeleri çokça kabul edendir. Ümitle tevbe et!
 
I

isim01sizz

Kayıtsız
Misafir
Zina ettik çok pişmanım

Merhaba, çok büyük bir günah isledim, zina yaptım. Bir çocuğu sevdim, uzun zamandır beraberiz birbirimizi çok seviyoruz.. Ama zina ettik çok pişmanım. Bu durumu annem öğrendi herşeyi biliyor ve ikimizde gizli gizli her gün agliyoruz. Ben tövbe etmek istiyorum. Ama Allah benim gibi günahkari affeder mi bilmiyorum. Çok pismanim, Allahima bunu yaptigim için çok pismanim. Nasil tövbe edebilirim ne yapmaliyim lütfen yardim edin.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Merhaba Rabbim Sizi aff etsin inşaAllah bir anlik gaflet bir anlik zevk için insanin dünya ve ahirettini yakmasi ne kadar acı Sizce değer mi ..?
değdi mi..ardinda sadece buruk ve kirletilmiş iki harabe insan birakti...

İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor.
Bu konuda Kur’anı Kerim de, “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar."
Nisa Süresi,48;116” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.
Canı gönülden ,samimiyet ile yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir.

Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.”
Tahrim Suresi,8 buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder.

Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:
1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur:
-Günahlara pişmanlık.
-Farz ibadetleri yapmak.
-Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
-Kırgın ve küskünlerle barışmak.
-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.

İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.

Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz.
Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır.
Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir yüceliktir!!
Allah cc. Sizi ve Sizin durumunuzda pişman olup , Tövbe eden kullarini af etsin...amin.
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Selamün aleyküm arkadaşlar. Günahlar, haramlar ve Allah’ın yasakladığı davranışlar konusunda bize ilk hesap soran vicdanımızdır. Allah nezdinde bizi en çetin sorguya çeken kurum vicdanımızdır. Vicdanımızın sorgusu karşısında temize çıkabilmek ise tövbenin tâ kendisidir. Temize çıkmadığımız sürece vicdanımız bize baskı yapmaya ve bizi kınamaya devam eder.
Kulun tövbekâr sayılması için kendi vicdanında, yani kendi özünde ve içinde günahlarına karşı pişmanlığa ve tövbeye sarılması en önemli şarttır ve yeterlidir. Günahlarını başka bir kurumun veya kişinin önünde sayıp dökmeye gerek olmadığı gibi, böyle bir davranış tevhid inancı ile de bağdaşmaz. Çünkü Allah’tan başka hiç kimse günahlara tövbeyi kabul veya red konusunda ya da günahlara cezâ takdir etmek hususunda yetki sahibi değildir.
Kul hakkını içeriyor olmadıkça günahlar şahsîdir ve kul ile Rabbi arasındadır. Kul hakkını içeriyor olması halinde ise günah, yalnız hakkı zedelenen kul ile hakka geçen şahıs arasında bir meseledir ve üçüncü şahıslar açısından yine gizlilik taşır.
Yani günahları; 1- Kul, 2- Allah, 3- Hakkı çiğnenen kuldan başka diğer şahısların bilmesine gerek yoktur. Günahların özünde “gizlilik” esası vardır ve bu korunmalıdır. Allah’ın “Settâru’l-Uyûb” ismi günahları gizlemek istemektedir. Af yolunun açık kalması için günahların gizli kalmasına şiddetle ihtiyaç vardır.

Misafir kardeşimin ve diğer arkadaşlarımın bilmesi gereken bir konuda burda gözardı etmesek iyi olur eleştiridende uzak olalım insan kınadığı ve bahane verdiğini yapmadan göçmezmiş konu önemli kardeşime Allahım nasuh tövbesi nasip etsin inşallah şu hadisi şerifleride bir okuyalım ve amel edelim inşallah :''kişi başkasını ilgilendirmeyen günahlarını gizlemeli, günahlarını yaymaktan kaçınmalı ve günahlarına kendi vicdanında tövbe etmelidir. Günahları ile övünmek ise haram olduğu gibi, kişinin kendi kendisini ibret-i âlem olsun diye ele vermesi de caiz değildir. Bu durum tövbe gerçeği ile çelişir.
Günahlar gizli kalmalıdır. Bu tövbeye daha yakın bir duruş teşkil eder. Bu konuda Resûl-i Ekrem Efendimiz’in (asm) başlıca tavsiyeleri şunlardır:
* “Günahı açıktan işlemekten sıkılmayanlar hariç bütün ümmetim bağışlanmıştır. Geceleyin bir günah işleyip, Allah da yaptığı bu günahı örtmüşken sabahleyin kalkıp, ‘Akşam şöyle şöyle yaptım’ diyen kişi, açıkça günah işlemekten sıkılmayan kimselerdendir. Rabbi geceleyin suçunu örtmüşken, sabahleyin kalkıp Allah’ın örttüğü bu örtüyü kaldırıyor.”3
* “Bir kul dünyada bir kulun ayıbını örterse, Allah da kıyâmet gününde onun ayıbını örter.” 4
* “İnsanların gizli yanlarını araştırmayın. Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın.” 5
* “Günah işlediğinde hemen tevbe et. Gizli işlediğin günaha gizlice, açıktan işlediğin günaha da açıktan tevbe et.” 6
* “Günah gizli kaldıkça sadece sahibine zarar verir. Ortaya çıktığında ise düzeltilmezse, topluma zarar verir.” 7
* “Allah’tan kusurlarınızı örtmesini ve sizi korktuklarınızdan emîn kılmasını isteyin.” 8
* “Allah Teâlâ şöyle buyuruyor: ‘Ben dünyada Müslüman bir kulumun örttüğüm bir kusurunu, âhirette ortaya çıkarıp onu rezil ve rüsvay etmeyecek kadar büyük kerem ve af sahibiyim.’” 9

İnşallah kardeşimize yardımcı olabilmişizdir selamün aleyküm.

1- Mektûbât, s. 47. 2- Lem’alar, s. 59; Mesnevî-i Nûriye, s. 113. 3- Riyâzu’s-Sâlihîn, 24; Câmiü’s-Sağîr, 3000. 4- Riyâzu’s-Sâlihîn, 240. 5- Câmiü’s-Sağîr, 1576. 6- Câmiü’s-Sağîr, 419. 7- Câmiü’s-Sağîr, 332; 8- Câmiü’s-Sağîr, 638 9- Câmiü’s-Sağîr, 2893.
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Merhaba, pişmansan tevbe istiğfar et kardeşim. Bu durumda yapabileceğin en doğru hareket budur. Tevbe et, af dile, Rabbine yalvar. Seni ondan başka affedecek yoktur. Onun merhametine muhtacız. O nun rahmetinden umudunu kesme. O affedicidir affetmeyi de sever. Samimiyetle, pişlmanlıkla tevbe et ve Affedilmeyi umut et.
Ben daha kötüsünü yaptım allah rızası için yardım edin, erkek kardeşimle çok küçükken 11 15 yaşlarında ilişkiye girmeden sevişirdik, kendimden iğreniyorum nefret ediyorum. sevgilim var şimdi ilerde evlenmek istiyor ama ben bu vicdanla yapamıyorum, çok utanıyorum pişmanım depresyona girdim, yaparken bilmiyodum günahını, çocuktum öğrendikten sonra çok pişman oldum bütün hayatım bu pişmanlıkla geçti. ilerde evlendiğim adama bunu söylemelimiyim, evlenemem bu iğrençlikle ama sormak istedim.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Yaptığına pişman olmuşsun, tevbe-istiğfar etmekten başka yapacak bir şey yok. Af dileyip, affedilmeyi umacaksın. Yaptığın günah, Allah c.c ile senin aranda kalmalı, günahı ifşa etmek, herkese anlatmak doğru olmaz. Vicdan azabına da katlanacaksın. Belki ibadete yönelirsen, vicdan azabın hafifler.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ben daha kötüsünü yaptım allah rızası için yardım edin, erkek kardeşimle çok küçükken 11 15 yaşlarında ilişkiye girmeden sevişirdik, kendimden iğreniyorum nefret ediyorum. sevgilim var şimdi ilerde evlenmek istiyor ama ben bu vicdanla yapamıyorum, çok utanıyorum pişmanım depresyona girdim, yaparken bilmiyodum günahını, çocuktum öğrendikten sonra çok pişman oldum bütün hayatım bu pişmanlıkla geçti. ilerde evlendiğim adama bunu söylemelimiyim, evlenemem bu iğrençlikle ama sormak istedim.

Böyle bir çirkeflik yazacak kelime bulamıyorum!!!
bu pişmanlık ve vicdan azabını kendinize çok görmeyin, sizi sıkmasın ve üzmesin....Siz Nefsinize uyarak bunu bu kadarini Hak ettiniz!!
Allah cc. Seni ve senin gibilerini affetsin.Allah ıslah etsin,akıl, fikir ve izan,idrak versin...size daha ne diyeyim .
Ne dersem diyeyim, yazayim geçmişi ve kendinizi nasil hissediğinizi değiştiremeyiz..Yaptığın günah, Allah c.c ile senin aranda kalıp bununla yaşamayı öğrenmek zorundasınız.
herkese ibret olsun!!Geçmişte işlediğimiz her günahı, ömür boyu vicdanımizda koca bir yük olarak taşıyacağız..

 

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Mayıs 2014
Mesajlar
109
Tepkime puanı
1
Ben daha kötüsünü yaptım allah rızası için yardım edin, erkek kardeşimle çok küçükken 11 15 yaşlarında ilişkiye girmeden sevişirdik, kendimden iğreniyorum nefret ediyorum. sevgilim var şimdi ilerde evlenmek istiyor ama ben bu vicdanla yapamıyorum, çok utanıyorum pişmanım depresyona girdim, yaparken bilmiyodum günahını, çocuktum öğrendikten sonra çok pişman oldum bütün hayatım bu pişmanlıkla geçti. ilerde evlendiğim adama bunu söylemelimiyim, evlenemem bu iğrençlikle ama sormak istedim.

Allahım sen koru.daha neler duyacaz töbe töbe.ya Allahım affetsin sizi ne denirki.bu konuda ailelere de çok iş düşüyor.çocuğunuzla birlikte tv başında abuk subuk dizileri izlemektan bi vazgeçin artık.maşallh dizilerde artık yok yok gençlere kötü örnek olcak hertürlü olay var.bu yaş aralığındaki çocukların çoğu inanın artık dizlerde gördükleri o müstehcen sahneleri normalmiş gb görüp uygulama arayışına giriyorlar.ben şahsen artık tv başına küçük biriyle oturmaktan çekinir oldum.yani diziyi izlerken bi bakıyosunuz öyle sahnelerle karşı karşıya kalıyoruz ki yani utancımdan yerin dibine giriyorum.tvden de uzak durmaya çalışıyorum artık.Allah sonumuzu hayr etsin.Rabbim sizi de sizin gb nefsine yenik düşenleri affetsin...
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Selamün aleyküm;misafir kardeşim yaptığının elbette tasdiklenecek bir tarafı yok,Allah cc kendine şirk koşmanın dışında tüm günahlar için af yolunun açık olduğunu söylüyor,şimdi güzelce abdesini alıp 2 rekat namaz kılıp pişmanlığını ileterek tevbe et bir daha yapmayacağına dair ve aklına geldiği her vakit buna devam et inşallah duan ve tevben kabul olunan dua ve tevbelerden olsun.Tabi günahlar ağırdır düşman işletene kadar nefsine yüklenir sonrada karşına geçer sende bendensin deyip güler malesef çoğu insan gibi düşmanımızı hiçe sayıyoruz onun varlığını yok saymak onun bize zarar vermediği anlamına gelmiyor, düşman iblis,Allah cc verdiği tüm kullarını aldatacağım sözünü tutuyor ama biz ısrarla nefsimizi tercih edip kesin gelecek olan ahireti umursamıyoruz ne güzel kılavuz kuran , rehber peygamber göndermiş Allah cc... Doğduğumuz andan itibaren sorumluyuz, evlatlarımızın yetişmesindede sorumluyuz ama ne ahirete gideceğimiz aklımıza geliyor,ne efendimizin sünnetleri ne Allah cc kitabımızdaki uyarıları umurumuzda olmuyor sinek vızırtısı gibi dinlediğiniz herşey ahirette önümüze cehennemin yükselen ateşi ve yaradanın rızasızlığı ile gelecek yukarıda bir yazı yazmışım misafir kardeşim onu tekrar okumanı istiyorum günahı işlemişsin şeytan birde burada kendini bir sürü insanın okuduğu bir yerde günahını teşhir ettirmiş tekrar tekrar tevbe ile gözyaşları ile Allah'a yalvar kardeşim o merhameti azabını geçendir.Günahlarını Allah cc ile aranda bırak ki affın umulur.selametle kal.
 

mumın1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Ocak 2015
Mesajlar
73
Tepkime puanı
0
sadece bır ornek verıcem etkılendıgım bır olay hadıse belkı sızın ıcınızı rahatlatır dıye yanı demem okı sızden daha beterı vardı ve sadece okuyun ,
_______________


Ebu Hüreyre şöyle anlatıyor: Kadının biri bana gelerek "Acaba ben tevbe etsem kabul edilir mi? Çünkü hem zina ettim, hem de bunun sonucunda doğan çocuğumu öldürdüm"dedi. Ben de "Hayır, tevben kabul edilmez. Allah sana göz aydınlığı ve tevbe etme şerefi vermez"diye cevap verdim. Bunun üzerine kadın ağlayıp dövünerek kalktı gitti. Ertesi gün sabah namazını Hz. Peygamber'in arkasında kıldım. Namazdan sonra da bu kadınla aramızda geçen konuşmayı Hz. Peygamber'e naklettim. Şöyle buyurdular: "Ona çok kötü bir cevap vermişsin. Sen şu âyetleri okumuyor musun?: "Onlar ki Allah ile beraber başka bir ilaha tapmazlar. Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı şahsı öldürülmeyi hakedenler müstesnâ öldürmezler. Zina etmezler. Bu kötülükleri yapan kimse (günahının) cezasına kavuşur. Kıyamet günü onun azabı kat kat olur. Orada zelil olarak daimî kalır. Ancak tevbe edip iman eden ve salih amel işleyen kimseler müstesnadır. İşte Allah bunların kötülüklerini iyiliklerle değiştirir. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir"(Furkan/68-70). Bu sözler üzerine çıkıp kadını aramaya başladım. Bulunca da kendisine bu âyetleri okudum. O zaman secdeye kapanarak "Bana bir çıkış yolu veren Allah'a hamdederim"dedi.
Ebu Hüreyre şöyle anlatıyor: Tevbesinin kabul olunmayacağını söylediğimde kadın dövünerek çıktı ve bir yandan da şöyle diyordu: "Ey üzüntü gel! İşte şimdi senin zamanındır. Bu güzellik ateş için mi yaratıldı?".

Hz. Peygamber'in yukarıdaki sözleri üzerine, Ebu Hüreyre çıkıp bütün Medine sokaklarında o kadını aradı; fakat bir türlü bulamadı. Ertesi akşam kadın Ebu Hüreyre'nin yanına geldi. Ebu l'Hüreyre de ona Hz. Peygamber'in sözlerini aktardı. Bunun üzerine kadın secdeye kapanarak "Benim için bir çıkış yolu gösteren ve bana günahlarımdan tevbe etme imkanı tanıyan Allah'a hamdederim"dedi. Sonra da tevbe etti ve beraberinde bulunan bir cariyeyi, kızıyla birlikte azat etti (1).
 
A

Abdullah_Allahın_kulu

Kayıtsız
Misafir
Ben daha kötüsünü yaptım allah rızası için yardım edin, erkek kardeşimle çok küçükken 11 15 yaşlarında ilişkiye girmeden sevişirdik, kendimden iğreniyorum nefret ediyorum. sevgilim var şimdi ilerde evlenmek istiyor ama ben bu vicdanla yapamıyorum, çok utanıyorum pişmanım depresyona girdim, yaparken bilmiyodum günahını, çocuktum öğrendikten sonra çok pişman oldum bütün hayatım bu pişmanlıkla geçti. ilerde evlendiğim adama bunu söylemelimiyim, evlenemem bu iğrençlikle ama sormak istedim.
Hatalar, kusurlar ve günahlar insanlar içindir. İnsan çocukken yada daha yeni ergenlik sürecinde daha büyük hatalar da yapabilir, hatta bu hatalar telafi dahi edilemez, zikredip örnek teşkil etmesin. Alemlerin rabbi olan Allah cc eğer kişiye pişmanlık ve hata yaptığını anlama ve tekrar yapmama konusunda bir düşünce vermişse bu onun affettiği tevbeyi kabul ettiği anlamına gelir. Buna rağmen kişi aynı hatasini zaman içinde hatırlayıp tekrar tekrar aynı tevbeyi ve istigfarı yeniler. Hatta daha fazla vicdanı da sizlayabilir. Bu o kişinin daha hafif günahlara karşı hassasiyetini arttirir. Aynı zamanda Allah'a cc daha yakınlaştikca daha da kabullenemez gelir. Çünkü "bu günahla ben bu makamı haketmedim". Der. Buda kişinin manevi olarak olgunlaştigi anlamına gelir. Bütün bunların olması için tek şart bu konuyu daha fazla zikretmemek ve ilan etmemek. Yoksa en baştaki haletten ileri gidilmesi imkanı kalmayıp aynı hatadan Tevbe makbuliyeti azalır, hesap zorlaşır. Ayrıca insanoglu bugün sana "ne olmuş, geçmiş geçmişte kalmış" der, ama sonra bu hatanı yüzüne vurur. İnsanoglu zalimdir.
 
M

Müslim

Kayıtsız
Misafir
Yanacaksın kardeş yanacaksın
 
M

Meddıne

Kayıtsız
Misafir
Ben evlıyıdım eşim İstanbuladaydı ben de ailesiyle birlikte kalıyordum ıkı cocuk annesıyım ve daha sonra eşim bizden uzak hep kavga ederdik bizim artık ne huzurumuz kaldı ne de aile ve daha sonra eşim benı hiç anlamıyordu hep bır tartısma ve bende sosyal medya da biriyle. Konuştum ve gıtım onunla 3 hafta onun yanında kaldım ve tekrardan çocuklarımız yapamıyacagımı geri gitmek istedın ama olmadı eşimin ailesı benı ölüm kararımı vermişlerdi ve bende tam 1 yıl oldu evlatlarımla ne konuşuyorum nede görüşüyorum eşim ve ailesı bırakmıyorlar ne sızce o eve ölecegımde bılsem gıtsem mi?
 
Üst Alt