Derin üzüntü içindeyim

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Doğru söylüyorsun kardeşim. Bu kadar kolay mıydı oynamak.. 1 ay hatta. 1 ay olmadan başkasına koşmak. Ben çok sevdim inandım güvendim. Her şeye göğüs gerdim ama o çekti gitti.. Sevgi basit olmamalı.. Yürek dediğin herkesi nasıl alabilir.. Ben onu kalbimde taşıyamaz iken bir başkasını düşünmek nedir? Çok canım acıyor kalbim ağrıyor hemde çok ben onu sevmekten başka bir şey yapmadım. Kızın ailesi bizim için bitmesini bekliyorlardı nasıl bir zihniyettir daha bir ay bile geçmeden kızlarını bu adama vermeleri ne kadar sağlıklı bir şey bu. Elbette ki Rabbimden başka çalacak kapım yok ondan başka aman dileyecek kimsede. Sizlere burada yazıp derdimi paylaşıyorum.Ailesinin baskısı yüzünden yaptı desem sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı gösteriş ne diyorum. Biz bu kadar derin sevip başkasını düşünmezken bunlar neden böyleler... Rabbim'e havale ettim ama hakkımı helal etmiyorum..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
La tahzen! bak kardeşim acın sıcak hislerini öyle anlıyorum ki ifadelerin gayet net ama sen ona öfkelenmek yerine artık aynanı kendine çevir,yoksa toplanman uzun sürecek bırak onu Allah cc havale et ve artık arkana bakıp ne oldu ne olacak diye nefsinin seni kemirmesine izin verme ki zaten Allah'a havale edilen iş olmuş iştir.Biz artık geriye dönmeden kendi yolumuza bakacağız içini kemiren sesi susturmazsan seni sürekli yakacak ateşe odun atmış olursun tecrübe konuşuyor.O ne düşünüyor ne yapmış nereye gitmiş diye sürekli onunla meşgul olman seni ona karşı hırslandırır,kin gibi müslümana yakışmayan vaziyetler ortaya çıkar sürekli gergin olursun ,hiç bir şeye adapte olamazsın,ona olan öfkenide onunla beraber düşüncelerinden uzaklaştırmadıkca acını tazelemiş olacaksın ve ondan kurtulamayacaksın bu ateşle yaşamak güzel olmasa gerek!Affetmek her zaman en büyük ilaç,helallik konusuna gelince de aynısı çünkü Allah cc sana nasıl davranmasını istersen sende öyle davran haksızlığa uğramış olsanda çünkü haksızlık eden, kul hakkına giren Allah cc verecektir hesabı bizi ilgilendirmez biz kendi hesabımızın peşinde olalım kendimizi düzeltelim... Allah'a emanet ol sözlerimiz boş değil kardeşim eğer içini kemiren hislere, sese kulak verirsen, boşluğuda gitmez eğer imkanın varsa bir psikologla irtibata geçmeni isterim.Sana çok faydası olacaktır.Selametle kal dualarımdasın inşallah...duaa..mrhbba..

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun... Evet kemiriyor içimi hep sorguluyorum. Benimde hatalarım oldu, Onun da ama ben vazgeçmedim, her şeye göğüs gerip sevgiyle bekledim. Bunları yapması o kadar canımı yakıyor ki anlatamam. Bu yüzden kendimi yiyip bitirdim. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim Allah yardımcın olsun yaşadıkların kolay birşey değil. Ama bu adamın böyle birşey yapmasına şaşırmamak lazım çünkü sen ilk anlattığında adamın zaten yapacağının bu olduğu belliydi. Cemaat insanı demişsin cemaat insanı olması illa ki iyi ve doğru bir insan olacağı anlamına gelmez ki olması gereken senin anlatmaya çalıştığın gibi ama cemaat insanı olsada arada çürük elmalar çıkabilir. Gerçekten seven insan evlenmeden eline dokunmaya bile utanır yapmazdı. Olanları düşünüp takılma hayatı kendine daha çok çekilmez hale getirirsin seni anlıyorum çok güvendin hemde bu günaha girmeyi göze alacak kadar keşke yapmasaydın keşke baban bu iş olmaz dediğinde dinleseydin ama olan olmuş sen sadece işlediğin günahı düşün tövbe et. O insanla zaten ayrıldın yaptıkları yapacakları seni üzmesin bak kendimden örnek veriyim ben neler yaşadım ve halada yaşıyorum. Ve benim bir kızım var az önce ne gördüm biliyor musun bir bayanla resim paylaşmış üstünede demiş ki; vazgeçilmezim unutulmazım. Yani evladı vazgeçilmezi unutulmazı olamadı ama 3-5 ay hadi 1 sene önce tanıdığı insan vazgeçilmezi unutulmazı oldu. Benim kızımın ne suçu günahı vardı? Sanal ortamda ne paylaşırsa paylaşsın bakma kendi canın acır başka birşey olmaz. Diyeceksin ki sen neden bakıyorsun o zaman hemen açıklayım. Benim onun yüzünden hapis cezası alma ihtimalim yüksek olan bir ceza davası ve şu anda devam eden bir boşanma davası var ve ben bunlar için ne kadar çok delil toplanmasını sağlayabilirsem o kadar çabuk bitecek herşey. Yani ne hissettiği ne yaşadığını emin ol çok iyi anlıyorum ama unutmaktan başka çaren yok. Kızın ailesi nasıl 1 ay olmadan nasıl bu adama verdiler diyosun bu aile senin ne yaşadığını bilmiyor bilmedikleri içinde vermeleri gayet normal bilseler sence verirler miydi? Bence sen herşeyi bir kenara koy o öyle yaptı bu böyle yaptı şu şunu söyledi bunlar boş ve anlamsız senin yaşadığın bir genç kıza göre ağır ama olanla ölene çare yok sen sadece kendi girdiğin günahı düşün tövbe et. Birde kafana takılan diğer bir konu başkası ile evlenmek istedim nasıl açıklarım karşına seni gerçekten seven biri çıkar evlilik yoluna girerseniz o zaman düşünürsün nasıl açıklayacağını ve açıklarsın. İnsan nelere alışıyor neleri kaldırabiliyor yeter ki sabretmeyi ama gerçekten sabretmeyi öğrenelim. Allaha sığınan insan ne zaman mağlup olmuş derdi veren dermanınıda veriyor emin ol. Sana küçük bir tavsiye yüreğin böylesine yanarken girdiğin günahı Allah (c.c) anlatıp affını dile beddualara vaktini harcama. Kendini sadece namazlarına ver kuran-ı kerim oku dualar et Allah'tan başka sığınacak kapın olmadığına inanarak tüm samimiyetinle yalvar affını iste. Bak nasıl yardım edecek Rabbim nasıl hayatını yoluna sokacak herşey onun kudret elindeyken sonsuz merhamet sahibiyken ona sığınıp ondan istemek ne güzeldir iste kardeşim. Aşkların en güzeli sevgilerin en güzeli Allah(c.c)'dır ben ondan başkasına ihtiyacım olmadığına inandıkça ona sığındıkça herşey daha güzel oluyor sende bunu hissederek dua et mutlaka sende feraha çıkarsın. Elimden geldiğince sana bende dua ederim. Allah yardımcın olsun.

Allah'a emanet ol..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, zaten söylenecek olanları Hümeyra abla söylemiş benim de sana bir kaç diyeceğim var. Öncelikle hatanı kabullenmekle iyi ediyorsun bu durum seni Allah a daha çok yakınlaştırır. Biliyorum her şey bir anda silip atılmıyor hele bir de çok sevince, çok değer verince ama yine de kafanı başka seylerle meşgul etmeye çalış Allah a yönel, dini anlamda bilmediğin şeyleri öğrenmekle başla mesela. Kendini onunla ilgili düşüncelerden uzaklaştırabildiğin kadar uzaklaştır... Kendini en huzurlu ne yaparak hissediyorsan onu yap, insan istedikten sonra yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Selametle kal Allah sabırlar versin.....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Unutma ! Kimsenin yaptığı yanına kalmaz!!Allah'ın adaleti er ya da geç mutlaka ama mutlaka tahakkuk eder...
"Rabbinden de mi utanmadı birde cemaat insanı.."

" istediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Cemaatanim de!! Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin..."Mevlana

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbim sizlerden binlerce yüz binlerce kez razı olsun inşallah. Söyledikleriniz hep aklımda sabrediyorum inşallah ama bilirsiniz ki hemen atılmıyor kor gibi yanıyor yürek
Rabbim inşallah önce beni ıslah etsin ve tövbemi kabul etsin. Onlara gelince de acısını böyle,nişanlanarak atacağını sanmıyorum mutlu olacakmış gibi,mutlu olmayacak Rabbim bilir gerçi ne zaman olup ne olmayacağını ama yeni biten bir ilişkinin üzerine tekrar bir ilişkiye başlamak mantıklı bir karar değil bu kişilik karakter bozukluğudur. Kızın ailesi erkek tarafının yakın dostları beni biliyorlardı elbet özelimi kimse bilmiyordu bilseler olmazdı ama dediğim gibi mantık çerçevesi burada devreye girmeli bu adam bitti ama unuttu mu karşı tarafı? Diye sorulmaz mı? ben burada özelimi sizden yardım dilemek için sadece size anlattım..Hiç kimse bilmiyor bilseler utancımdan ölürüm. İslâma laf getirmiş Allah'ı gücendirmiş olurum. Rabbim beni affeder inşallah bende sizlere dua edeceğim inşallah Rabbim hep yar ve yardımcımız olsun..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah senden de razı olsun kardeşim hemen atılmaz tabi ama geçecek ömür gibi bu yaşadığın olayda geçip gidecek hayatta neler geçmiyor zaman hangi yarayı sarmıyor sadece zamana sabıra ve dua etmeye ihtiyacın var. Kısacası sadece Rabbime sığınıp vereceği lütufları görmeye ihtiyacın var kardeşim. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz herşeyi layıkıyla görüp bilen biri ona tevekkül et ona havale et ve sabırla bekle. Bu adam bitti ama unuttu mu sence unutmamış mı ailede senin düşündüğünü düşündü diyelim unutmamış olsa kızımızı istermiydi demezler mi? Kaldı ki bunun artık sence bir önemi var mı onlar nasıl istediler diğerleri nasıl verdi? Onlar hayatlarına hiç birşey olmamış gibi devam edecekler sende devam edeceksin hayat devam ediyor. Hepimiz şüphesiz ki pek çok imtihandan geçiyoruz sabredip Allah'a sığınan kullardan mı olacağız yoksa asileşip isyan eden kullardan mı olacağız? Özelini burdan yazma amacını bende biliyorum benim yaşadıklarımıda annem ve babam dışında hiç kimse bilmiyor günahı işleyen yanlışı yapan ben miyim hayır ama yinede onun yüzü kızarmazken bende utanıyorum. Sende düşünme artık kimin ne olduğunu ne yaptığını geçmişi geri çeviremediğimize göre yapılacak olan şey belli yaşadıklarımızdan ders çıkarıp hayatımıza devam etmek hayatına devam et kardeşim. Kolay olmayacak için yanacak acı çekeceksin ama mümkün olduğu kadar olaylardan uzak dur sanal ortamda onun sayfasından uzak dur senin için böylesi daha iyi olacaktır. Şunu unutma yüreğini kor gibi yakması gereken işlediğin günah mı yoksa o adamın sana yaptıkları mı? Yaşadığın olaylarda yüreğini yakanın sadece işlediğin günahın olduğuna inandığın ve anladığın gün o adamın yaptıkları yüreğini yakmaz. Rabbim inşallah işlediğin günahı böyle için yanarak tövbe ederken affeder, Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun abicim merhaba.. Allah'a havale ediyorum. Yapacak bir şeyim yok artık, ondan başkasına sığınamam, ondan başkasına bu kadar çaresiz gidemem. Rabbim günahımı bağışlar beni kendi için hayırlı işlere yönlendirir inşallah. Bir an önce kendimi toplarım inşallah. Biraz zor olacak galiba ama Rabbim olgunlaşmamı nasip edecek. Aklımda sürekli beraber gecirdiğimiz güzel günler benimle yapmak istediği hayalleri.. Bunlar ne çabuk unutuldu da bir başkasını gönlünde yer edindi... Ben kendimi basit görüyorum artık kullanılmış bir kağıt parçası.. Rabbim gönlüne muhabbetini daha çok koyup onun için bu dünyada ahiret hazırlığı yaparım inşallah. İnşallah bu saatten sonra Rabbim'in rızasını gözeterek yaşar, haramdan kaçar, tövbemi dilimden düşürmeden yaşarım inşallah... Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim;yazdıklarımızı hala yüreğine indirmiyorsun neden biliyor musun?Yazdıklarımızı gözlerin okuyor ama düşünmüyorsun ,düşüncelerin onun neden bu kadar çabuk vazgeçtiğine takılmış ve (o düşünceye takılı kalmak burada verilen nasihatleri düşünmene irdeleyip yüreğine indirmene engel oluyor), işte sana bu noktada düşüncelerin o insanın gerçek yüzünü hilebazlığını söylüyor,(sense takıldığın oktadan dolayı gerçek yüzünü hala göremiyorsun)o insanın gerçek niyeti sen değilmişsin,seninle evlilik değilmiş yaptığı hatanın ardından onu telafiye çalışacak vicdanı olmayan o vicdanı taşımayan insanın nesine şaşırıyorsun ki?Sende onu boş ver ne hali varsa zaten görecek,sen iyi niyetle bağlanıp ümit etmiş, emek vermişsin ,bu değerler seninle gelecek düşünmemiş olan insanın umurunda olur mu?
''ama dediğim gibi mantık çerçevesi burada devreye girmeli bu adam bitti ama unuttu mu karşı tarafı? Diye sorulmaz mı?'' Sormaz o insan, onun düşüncesinde olan... O yaptığı işten aklı sıra kaçtığını sanıyor ama bakalım nereye kadar kaçacak ,Allah'ın adaletinden kaçış yok....

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm ablam. Allah razı olsun ne güzel demişsin evet gözlerim okuyor. Ama biraz daha iyiyim galiba. Sevmişti sadece sevmişti o,istedi istemedi diyemem ama pes etmemek gerekti mücadele etmek beraber tövbe kapısına ulaşmak. Rabbime havale ettim namazımda ona aglıyorum, derdimi ona açıyorum biliyorum biraz zamana ihtiyacım var. Ve böyle gösterirler onun yaptığı geçici bir mutluluk diye düşünüyorum. Her şeyi bir kenara bıraktım bana ettiği hakaretleri Rabbim biliyor nasıl sustuğumu da. Her şey de kazansa bile bu noktada kaybedecek inşallah. Ahiret var biliyoruz hesapların en incesi bile orada görülür ama biz insanoğlu nedense burada da acı çekmelerini istiyoruz. İyi olmaya çalışıyorum aslında biraz bulunduğum şehirden çıkmak istiyorum ama öyle bir lüksüm yok malesef :( çünkü burada onunla anılarım var gerçi bu şehirden kaçsam zihnim deki sorulardan kaçamam. Her sabah uyandığımda her gece yattığımda düşüncem nasıl oldu böyle.

Her şey yalan mıydı? Düşüncesinden ne kadar iyi olsam da alamıyorum kendimi. Pişmanım onu tanıdığıma, yaşadıklarıma. Rabbim inşallah bir daha böyle bir pişmanlık oluşturmaz bende dilerim doğru olana yöneltir beni, dilerim içimde ki sorulardan kurtulurum. Belki de o beni unutmak için böyle bir yola başvurdu. Gösterişi de ben göreyim ümidimi keserim ondan diye.. Dönmesine karşı ümidim yok. Evlenmek onunla hata olacaktı seviyordu ama beni kendinden aşağı görüyordu birşey bilmiyormuşum gibi evlilik içerisinde bunları yaşayacaktım ister istemez psikolojik olarak daha kötü olacaktım belki de.. Belki ona yetmeyecektim.. Ailemle arası hep kötü olacak ben aileme hasret kalacaktım belki de.. Bilemem Allah bilir. Benim nasıl sevdiğimi de onun nasıl sevdiğini de Allah biliyor.. İster istemez insanın sorular aklını kurcalıyor.benimde sürekli kurcalıyor diyorum mesela sevdi sevmedi diyemem istedi de evlenmek ama neden bu kadar kısa sürede ayrılığımız üzerinden 2-3 hafta geçmişken nasıl sevgiyle karşı tarafa gittiği aklım bunu almıyor, kendine soruyorum ben yaparmıydım diye; hayır yapamazdım karşıdaki kişiyle oynamış, hakkına girmiş olurdum.. Bunu yapamazdım ben vicdanım el vermezdi. Görelim mevlam neler neylerse güzel eyler. Yapabilecek hiç bir şeyim yok duadan namazdan başka.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleyküm es selam kardeşim;Kendini içinde bulunduğun şehirden değil kafanın içinde kendini hapsettiğin düşünce hapishanesinden ve kendini o düşüncelere bağlayıp 24 saat ettiğin zulümden kurtar .Allah cc bile kuluna zulüm etmezken her günaha rağmen tövbe kapısını açık tutarken ,senin kendine bunu yapmaya hakkın yok kendine gelmek zorundasın Allah'tan sürekli ''Allah'ım bana yardım et'' diye yalvararak yardım iste, çünkü bak sürekli söylüyoruz sen yine aynı noktada dolaşıyorsun benim 6 ay önceki halim gibisin kurtulman için kendine ettiğin zulümden, Allah'a için acıyarak yalvar yardım etmesi için...Ben bu duamın çok faydasını gördüm inşallah sana da şifa vesilesi olur.Unutma ALLAH CC SÜREKLİ YARDIMINI İSTE çünkü kendine ördüğün duvarlardan bizim nasihatlarimiz sana işlemiyor kuyruğunu kovalayan kediye benziyorsun duymuyorsun sesimizi ama yaradan duyar ve duydurur.Selametle kal güzel kardeşim ha unutmadan o sevmedi diye sevgin heba olmadı Allah cc onuda güzel bir yere koymuştur yeri zamanı gelince yine senin için önüne çıkarır onda hiç bir şey heba olmaz meraklanma YERLERİN VE GÖKLERİN YEGANE SAHİBİNE EMANET OL .

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun ablam. Elbet konuştuklarınız boş degil ablacım elbet bende anlayacagım inşaallah. Ablacım ilk defa böyle bir şey yaşıyorum kendime sürekli sevdi seni gitmek zorunda kaldı yoksa istedi diyorum. Ailesini yolladı diyorum kendimi suçluyorum. Benim Ailem haklı olmuş olsa bile babam biraz fevri davrandı orası kesin. Haklıydı yalnız uslup yanlıştı geçti gitti artık o başkasının artık bunu kabullendim ama abla böyle kendimi suçlamam Normal mi bu süreç içinde. Sevdigim şeyleri yaptı yanımda oldu hasta oldum duydu koşarak geldi inkar edemem yaptıklarını.. Vicdanım inkar edemez. İlk kez bu acı bu yüzden yaşamam Normal mi böyle kendimi suçlamalar? Hani demişsin ya sevgin heba olmadı diye nasıl yani ben bunu anlayamadım.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Sen onun gitmesine üzüldüğün için sürekli sevdim ama neden böyle oldu? diyorsun ya onun davranışına daha önce yaşadığın olumlu güzel anlar dolayısı ile anlam veremiyorsun ya...İnsanlar her daim aynı olmaz o insanın niyeti neydi ,yaptığı ne oldu kocaman soru işareti onu bizde bilemeyiz ama ben senin yüreğindeki o insana beslediğin sevginin Allah katında kaybolmadığını mutlaka bunun bir iyi karşılığını sana vereceğini anlatmak istedim sen o seni terkedince bütün sevgi adına verdiğin emeğin kayboldu boşa gitti diye düşünüyorsun anladığım kadarıyla ,üzülme hiç bir iyilik ,güzellik karşılıksız kalmaz kul bilmezse Hak biliyor selametle kardeşim Allah cc emanet ol.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim ne hissettiğini ne yaşadığını anlıyorum Hümeyra ablam aslında herşeyi açıkca söylemiş bende senin yaptıklarını düşündüklerini hissettiklerini yaşadım. Ne yapmak istiyorsun kendine zulmetmek mi et onun sayfasını takip et gittiği yerlere git onunla alakalı herşeyi yapmaya devam et canın acısın için daha çok yansın. Seni sevmeyen bir adamın yaptıklarına üzülmeye içini yakmaya devam et o iki gün sonra evlensin senin varlığın sana yaptıkları aklına dahi gelmesin hep gülerken eğlenirken en mutlu anlarını gör ve sen yine bana bunları nasıl yaptı diye yanmaya devam et iş işten temelli geçsin gitsin. Ya sonra kardeşim sonrası ne biliyor musun çekilmez bir hayat yaşamaktan nefret etmek hayatta seni mutlu edecek en ufacık bir şey kalmaz yaşamakla ölmek arası git gel ha yaşamışım ha ölmüşüm de istediğin bu mu yaşamak istediğin hayat bu mu?

Ben sana bir şey söyleyim mi seni sevmeyen bir adamı sevdin sana değer vermeyen adama güvendin seni seven adam eline dokunmaya bile kıyamazdı diyorsun ki hala o da seviyordu. Nasıl sevgi bu kardeşim birlikte ol sonra git başkasıyla nişanlan seven insan sonunda ölüm olsa bu şekilde bırakmazdı. Baban atandır sözünü dinlemedin Allah büyük günahtır dedi yine dinlemedin günaha girdin bedelini de ağır bir şekilde ödedin. Ve elinde kalan ne oldu sadece girdiğin büyük bir günah ve senin hala yandığın şey günahından çok yaşadıkların yaşattıkları aklını başına al artık kardeşim bunları yazarken belki de haddim olmayarak sana kızıyorum. Evet burda sana yazdıklarımı yazarken kızıyorum ne için bana bir faydası mı var yada zararı mı var beni ne ilgilendirir haddime mi bunları belki sende söylüyorsun. Ama sana şunu açık ve net söyleyim sen böyle düşünmeye devam ederken farkında olmadan kendine öyle zararlar vereceksin ki sonu gelmeyecek belki de.

Bak diyorum ki ben neler yaşadım halada yaşıyorum, hadi ben bir yerlerde hata yaptım günah işledim gaflete düştüm ne dersen de şu anda 3 yaşında ama 2 yaşındaki çocuğumun 1 yıldır yaşadıkları ne onun ne günahı suçu vardı annesizliği yaşadı belki de babasızlığıda yaşayacak. Masumdu ama Allah alnına böyle yazmış kabul etmekten başka çare var mı? 1 gün bile isyan etmedim canım yandı kızımın haline çok kez ağladım hala da üzülüp ağlıyorum. Ve inan ne hapis cezası almaktan nede bu haksızlık karşısında hapse girmekten korkuyorum. Ama kızım bu acıyıda yaşarsa diye tir tir titriyorum ve zerre neden bana kızıma bu acıyı yaşatıyor diye düşünmüyorum. Düşünsem ne değişir kendimi yıpratsam ne değişir ben Allaha sığındım ve tüm samimiyetimle güvendim ve ben ona güvenip sığındıkça o beni yüzüstü bırakmadı kimsesiz bırakmadı ve görsemde görmesemde değişmeyecek olanları Rabbim değiştiriyor. Yaşadıklarını düşünmeyi bırak hiç bir şey geri gelmez aklını başına al artık olan oldu.

Seni ferahlatacak kurtaracak olan şey belli sadece günahını düşün ve Allaha sığın. Namaz kıl kuran-ı kerim oku dualar et tesbihatlara ver kendini yaşadıklarını düşünecek tek bir boş an bırakma ve yalnızca günahını düşün. Seni bunlardan başkası rahatlatmaz ve bırak artık Rabbim sorsun hesabını. Bak ne güzel söylüyorsun onu tanıdığıma ve yaşadıklarıma pişmanım diyosun işlediğin günah seni yakacak kardeşim mağdem pişmansın kendini kurtar hem bu düşüncelerden hemde bu günahtan her şeyi zamana bırak acele etme. Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz. İlahi adelet er yada geç yerini bulacak. Allah'tan başka kimsen yok ondan başka sığınacak kapında yok seni bu günahtan kurtaracak başka kimsede yok o zaman yapman gerekeni bir an evvel yapmaya başla kardeşim ölümün ne zaman geleceğini kapımızı ne zaman çalacağını bilmiyoruz zaman yok harcanacak tek bir saniye dahi yok ölüm bize gelmeden kendimizi affettirmemiz lazım. Sende zamanını kafandaki düşüncelere harcama Allah günahlarını affettirecek kadar uzun ömür versin ama yarına çıkacağının çıkacağımızın garantisi yok unutma. Kırıcı olduysam hakkını helal et Allah'a emanet ol.

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Helal hoş olsun abim haklısınız bana kızmakta asıl siz hakkınızı helal edin. Ben bu gün sosyal hesabımı kapattım. Onu da Ailesini de Allah a havale ettim. Düşündüm sonuca vardım abicim ben temiz bir sevgi ile gittim elbet ilişkimizde benimde hatalarım oldu onunda, aramızda bir sevgi uçurumu varmış şimdi bakınca geriye taşlar tek tek oturuyor. Kendime zulmediyorum Allah herşeyi biliyor beni yarı yolda bırakıp yolda bulduklarına degişti elbette bunun cezası olacaktır. Herşey de haklı olsa bile beni aşagılaması azarlaması yeter Rabbimin haddini bildirmesine o bana hakaret ettiginde hep sustum telefonu her kağattıgımızda agladım bunların gerçegini kimse degiştiremez. Kültür farkımız varmış. Yaşayışlarımız. Benim babam bunca yıllık eşine anneme bir kere olsun hakaret etmedi ama o her lafı söyledi onun için agladıgımda bana sahte timsah gözyaşları dökme dedi.. Salak gibi yine hataya düştüm. O gafleti yaşadıgımz günün akşamı agladım niye aglıyptsun sinirimi bozma benim yarın doktora gideriz dedi aglama bana böyle dedi. Eyvah dedim içimden bişeyler koptu. Yazıklar olsun bana ki ben böyle bir gaflete düştüm Rabbim affetsin beni. Bu gün dedim ki kalk silkelen degmeyen insana aglama insanlar eşleri ölünce bile 40 nın çıkmasını beklerken bu adam bunu yaptı sen hala beni seviyordu diyorsun sevmesi seni bırakmış olması gerçegini degiştirmez şuan bi başkasını ile mutlu oldugu gerçegini degiştirmez.. Gerçekten Rabbime havale ettim. Sizlere durup durup aynı şeyleri yazdım sabırla sebatla cevapladınız asıl sizler hakkınızı helal edin. Sinirlenmekte haklısın Tolunay abicim hemde çok. Senin içinde yavrun içinde duacıyım Rabbim inşallah günahkar kulunun duasına icabet eder. Ama şanslı kızın şükür ki senin gibi en azından Allâh ı bilen ve gelecegi için endişe duyan bi babası var. Ya sende eşin gibi olsaydın.. Allah muhafaza ozaman kızını böyle düşünen bir baba olmazdı.. Ben bi günah işledim Rabbime tövbeye gidiyorum her seferinde ama ben yüregimin daha da yanmasını istiyorum işledigim bu günahtan ötürü çok çok pişman olmak... Ben Rabbim beni korudu bu agır günahıma karşılık bile bana güzel bi şefkat tokadı attı. Hep derdim Rabbim öyle bir şey yaşatki şu namazlarımı aksatmayayım kapına daha çok gelip namazlarımı hiç kaçırmayayım derdim. Şimdi namazlqrımı kaçırmıyor ezan okununca secdeye gidiyorum. Rabbim hep hayra koşmamı nasip etsin. Sizlerden de razı olsun. Selam ve dua ile. Allah a emanet olun...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Helal olsun kardeşim ben seni düşündüğüm için kızdım ve yazdım onları bak Rabbime yakınlaşmaya ona sığınmaya başlamışsın. Ben yaşadıklarımı böyle böyle sabırla karşılamayı acımı bastırmayı öğrendim sende öğreneceksin kardeşim. Senin yazdıklarını seve seve cevapladım çünkü bende senin gibiydim aynı şeyleri pek çok kez yazdım ve bazen hala yazabiliyorum buradaki hiç kimse Allah razı olsun yazmamazlık etmedi. Hep sabırla yanımda oldular ne mutlu bana ki burda mükemmel insanlar tanıdım zor zamanımda yanımda olan insanlar tanıdım Rabbim hepsinden razı olsun. Bende onların haklarını ödeyemem. Duaların için Allah razı olsun kardeşim kızım benim tek varlığım dünyam herşeyim ona iyi bir gelecek verebilirsem dinimize yakışır bir kul olarak yetiştirebilirsem daha ne isterim şu fani dünyadan. Sende doğru kapıyı çalmaya başlamışsın sen o kapıdan ayrılmadıkça bak nasıl ferahlayıp huzur bulacaksın kardeşim. Allaha emanet ol.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Kalk , Silkelen , Kendine gel… Umutsuzluğa sarılma, Umutsuzluk şeytandandır… Ümit etmek Allah’tan dır… (Şemsi Tebrizi) hayırlı akşamlar gönül yarası kardeşim geçen gün şu yazıyı paylaşmak istemiştim ama bugüne nasipmiş neyse sen kendine gelmişsin, umutlu düşünmeye başlamışsın zaten:) Allah umudunu, iç huzurunu daim etsin inşallah... Allah yar ve yardımcın olsun ....bu mübarek günün hürmetine hepimizi sıkıntılarından kurtarsın AMİN...

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun kardeşim benim. Gönülden amin amin diyorum. Rabbim ne sıkımtılarımız varsa önce sizlerin sonra benim sıkıntılarımı dertlerimi gidersin.. Rabbim yolumuzu açık aydınlık gönlümüzü ferah imanımızı kuvvetli kılsın inşallah. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşaallah.. Hayırlı akşamlar selam ve dua ile...

Yekbu_tenebu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Dünyanın en güzel duygusu aşk ve hepimiz sanırım aşka olan açlığımızı yanlış kişilerle gidermeye çalışıyoruz :( peki ne olacak biz insanların sonu :(?

Üst Alt