Eşimle sorunlarım var aşmak istiyorum

saliha eş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum başlığımda da yazdığım sorunlarım var o yüzden tavsiyeye ve deneyimli arkadaşların bilgilerine çok ihtiyacım var. Ben 27 yaşında evli bir çocuğu olan ve çalışan bir bayanım. Eşimle çok severek evlendik, ayrı memleketlerdeniz. Ailem eşimi istemedi ilk başta o yüzden eşim benim yaşadığım memlekette yaşamaya başladı, birde işe girdi evlendik. Başta iyiydi her şey ama tartışmalarımız oldu ben biraz sinirli bir yapıya sahibim bu tartışmalardan sonra dahada kötü duruma düştüm, hayata karşı soğudum. Eşim aslında iyi bir insandır ama aşırı derece dediğini yaptırma özelliği var ağzından ne çıkarsa unutmamam gerektiğini söylüyor ve o hatayı bir daha yapmamam gerekiyormuş. Birde çok eleştiriyor kusur buluyor o yüzden çok yıprandım bu durumdan kurtulmak istiyorum daha çok sinirli alıngan bir yapıya dönüştüm en ufak şeylere üzülüp ağlıyorum, kafaya takıyorum, toparlanmaya çalışıyorum yavaş yavaş, eşim değişmiyor ben değişmeye karar verdim başladım bile biraz değişmeye nikimdede yazdığım gibi saliha bir eş olmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim. Önce bir avukata gidip konuyu anlatın. Avukat her türlü hazırlığı yapsın ve boşanma davası açmak üzere beklesin. Sonra eşinizi karşınıza alıp sen biraz anlayışlı olmazsan senden ayrılacağım deyin. Eğer yok derse ayrılın...

Çünkü bu kişi size şu ve ya bu konuda illaki benim dediğimi yapacaksın derse, bu sefer Yaradana isyan konusunda hiç bir yaradılmışa itaat edilmez noktasında eşinin dediğini yaparsan saliha bir eş olurum diye aklınızdan bile geçirmeyin... Önce saliha bir kul olun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Evet dostum, sen kendini değiştirmedikçe aynı şeyleri yaşarsın..

"Bir toplum kendilerinde bulunanı değiştirmedikçe Allah onlara verdiği bir nimeti değiştirmez
ve şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
Enfal sûresi, 53.ayet

Sen kendini güzel, olumlu, hayirli, iyi yönde değiştir ki Rabbim de seni ve etrafindaki insanlari, eşini değiştirsin...
Bakış açını değiştirmekle başla işe. Sonra da niyet et; güçlü ve samimi bir iradeyle, olmak istediğin şeye...

Yeter ki, boğma kendini kendi ellerinle... kendi nefsinde ,kendi sinirinde,boğulma..

Hayat, bir yol mutlaka açar, kendinde bir yol bulmak isteyene. Mukadderat çerçevesinde, bir yolda yürüyenlerle yürümeyenler arasındaki tek fark,
bunu Allah'tan yürekli ve samimice isteyip istememeleriyle ilgilidir sadece. Vermeyecek olsaydı, istememizi istermiydi Allah sence..?

"Saliha Bir Eş olmak İstiyorum " Ne mutlu Size...
Ben iyi bir anne iyi bir eş olmak istiyorum diyenlerden Allah RAZI olsun bu ne kutlu bir yol istikamettidir!!

deep not;ozkn eşinden ayrılma sebeblerini bir araştirin derim.."biraz anlayışlı olmazsan senden ayrılacağım " Evlilik tehdit ile değil sevgi, saygi, muhabbet ile ayakta durur..dfrt..
duaa..

https://www.islamiforumlar.net/serbest-kursu/1678-saliha-hanim-olmak.html

saliha eş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle özkan yorumunu şaşkınlıkla okudum bizim eşimle avukata gidip boşanacak kadar aramızda aşırı büyük probler yok bunu belirtmek isterim. eşim sadece sözünün dinlenmesinden ve genelde onun dediklerinin olmasını ister onun kişiliği ve yetiştiği ortamdan dolayı böyle . öncelikle bende bazı huylarımı değiştirir ve oda bunları gördükçe biraz daha ılımlı olacağını düşündüğüm için ve tavsiye almak için sorunumu buraya yazdım . genede teşekkür ederim.

gönül sızım yazdıklarınız çok güzel çok daha iyi hissettim kendimi çok teşekkür ederim

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Öyle bir anlatmışsınız ki :)

"Başta iyiydi her şey ama tartışmalarımız oldu ben biraz sinirli bir yapıya sahibim bu tartışmalardan sonra dahada kötü duruma düştüm, hayata karşı soğudum."

Abartarak anlatmışsınız.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Başta iyiydi her şey ama tartışmalarımız oldu ben biraz sinirli bir yapıya sahibim bu tartışmalardan sonra dahada kötü duruma düştüm, hayata karşı soğudum."

Abartarak anlatmışsınız.

Merhaba ozkn unutmayin biz kadinlar ;Severiz de,kırılırız da ,abartırız da ama eşimize laf söyletmeyiz sırıtık.:,
hep daha iyi bir anne daha iyi bir eş olmak için uğraşırız..Biz de Cennet duygularindan biri olan Annelik ve şefkat duygusu vardır..
Kadindaki bu şefkat duygusu da, Allah'ın Rahman Rahim isminin bir tecellisidir...

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
brrvoalkis:;:sırıtık.:,sasi..aassd..:imkansiz:.:tamam:.saskn..dfgtnagla..:,:tüüh:,hhımAllkkışş

deep not;ozkn eşinden ayrılma sebeblerini bir araştirin derim.."biraz anlayışlı olmazsan senden ayrılacağım " Evlilik tehdit ile değil sevgi, saygi, muhabbet ile ayakta durur..dfrt..
duaa..

Hocam benim niyetim en ufak şeyde evliliği bitirsinler değil. saliha eş omaktan bahsediliyorsa ama mazeretler de sunuluyorsa:hayata küstüm diyecek hale gelmişse.... Kendisi demiş ki eşim bir konuda bir şey söylediyse illaki onun dediği olacak diye. Bu nedir! Kibirdir... Hakkı kabul etmemektir. Sen doğruyu söylüyorsun adam hakka rağmen kendi dediğini dayatıyorsa bu kibirin lügat manasının ta kendisidir.

hocam...Peygamberimize Sallallahu Aleyhi Veselleme müracaat edilmiş, ben şu kişiyle aynı ayarda değilim köleydi (?) demiş. Ayrılmasına izin verilmiş!

Evliliği tehdit olarak kullanmak bu değil! Sen burda mazeretini sunacaksın adamın önüne seçeceği yolu göstereceksin. Adam karakterimden taviz vermem, yemişim dinini imanını derse ne yapsın kadıncağız?

Hem boşanmak günah mı! Niye bu kadar kızdınız. Allahu Teala boşanmayı helal kılmışsa benim bunu dile getirmeme bu kadar gazaplanmanızı Allah'a rağmen kuralcılık olarak görürüm.

Burda mağdurluk varsa hatta eşi inatçılık anlamında zorla benim dediğim olacak diyorsa Yaradana isyan olacaksa yaratılmışlara itaat olunmaz noktasında boşansın inanın ki böylece daha saliha olur.

Eşi Allahu Teala'nın emrine ters birşey derse, bu kardeşimiz de eşine itaat ederse saliha mı olacak Fesüphanallah. İllaki biz evcilikçilik oynuyoruz ister hayatım mahvolsun isterse Allah'a isyan ediyor olayım, devam edeceğiz diyorsanız buyurun devam edin islikcalan.

Sorunun gelişine göre cevap verdim. Eğer soru eşimle aramızda sürtüşmeler oluyor ben de alttan alamıyorum ne yapmalıyım olsaydı ayrıl mı diyecektim!

Ya baktım haksız yere fırça yediğimi farkettim :imkansiz:.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Saliha eş (ftm) kardeşim öncelikle allah c.c. size sabırlar versin unutmayın sabrın sonu selamettir.
Saliha eş kardeşim biz erkekler genelde eşiniz gibi davranırız yani eşimize birşey söylediğimiz zaman illa yapılmasını isteriz ki yapması için tekrar tekrar hatırlatırız, neden? nedeni siz kadınların işi (ev işi, alışveriş işi, çocuk bakımı vs. vs.) derken bizim işimizden daha çok olduğu için hatırlatırız.
Yuva yıkmak çook kolay, ama yuva kurmak ise çok zordur hele hele bu devirde:imkansiz:.
Sizin avukatla mavukatla işiniz yok kardeşim siz eşinize karşı iyi davranın onun huyundan suyundan gidin göreceksiniz zamanla eşiniz de size karşı saygılı olacaktır.

Eğer benim eşim ozkn kardeşimin dediği gibi yapsaydı şuanda babasının emekli maaşını yiyor olacaktı ama o bana sabrettiharikaa ki sizin eşiniz benim yaptığımın binde birini dahi yapmamıştır.
Hormetlerimle ;)

EDİT:

Eşi Allahu Teala'nın emrine ters birşey derse, bu kardeşimiz de eşine itaat ederse saliha mı olacak Fesüphanallah.
Eşi Allahu Teala'nın emrine ters birşey derse, saliha eş kardeşimiz ozaman ne yapacağını bizden daha iyi bilir.hmmnn

selahattin

Kurallara Uymadı
Üyemiz
eşim değişmiyor ben değişmeye karar verdim başladım bile biraz değişmeye nikimdede yazdığım gibi saliha bir eş olmak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

merhaba kardeşim.öncelikle seni tebrik ederim,eşinden önce kendini değiştirme düşüncenden ötürü.birçok insan hep karşıdakinin onun istediği gibi olmasını beklerken,acaba ben ne kadar onun istediği gibi karaktere sahibim,ona karşı kusurlarım var mı kısmını unutur.zamanla sadece ondaki kusurları görüp mutlu değilim der.evet kendini değiştirme düşüncen oluşmuş,inşallah bunu günden güne zaman içerisinde başarırsın.bunu bence eşinede söyle.mesela deki tamam ben sinirliyim biraz ama artık kendimi biraz daha dizginlemeye çalışacağım de.bilsin.fakat iş burada bitmiyor anladığım kadarıyla.eşin bence ailenin onu istemediği hislerini sana söylemese bile içinde taşıyor,bilmiyor olsa bile hissediyor,başlarda istemediler,ama sonra eşini çok sevdiler diyelim,bence yinede bu duyguyu üzerinden atamamış olabilir.bunu onunla paylaş.varmı böyle bir durum diye sor.son olarak eşinden şunu iste.kimse hatasız değil,kimse robot değil,senin elbette istemeden bile olsa hataların olacak sürçü lisanın olacak,önemli olan hiç yanlışsız olmak değil,yanlışlarının farkına varıp kimi zaman özür dilemek,kimi zaman kendini dizginleyip becerebildiğin kadar yapmamaya gayret göstermek.eşin bu konuda hatalı.neticede sen bir beşersin.hataların hep olacak.bunun olmamasına imkan yok.umarım faydalı olmuşumdur.allah huzur ve mutluluk ihsan etsin.

saliha eş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sayın özkan yazdıklırımı çok yanlış yorumlamışsınız, tabi sizin görüşünüz saygı duyarım. Evlimisiniz bilmiyorum ama önce güzel giden bir evlilik de tartışmalar olursa ve giderek sık olursa bu tartışmalar sadece kendim için söylemiyorum iki tarafta kötü olmaz mı? Şunu da belirtmek isterim çok büyük sorunlar yok, eşim imam hatip mezunu dinini imani bilen biri, sadece yukarda ekrem arkadaşın yazdığı gibi sözünün hep dinlenmesini ister. Bende bazen kendi istediğimi yaptığımda tartışmalarımız olur. Her zaman olunca da yıprandım bunu aşmak içinde kendimi kişiliğimi hangi huyumu değiştireyim de evliliğimiz güzel olsun hep huzurlu olalım asıl amacım bu.

Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim yorumlarından dolayı ne demek istediklerimi anladığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"...biraz sinirli bir yapıya sahibim bu tartışmalardan sonra dahada kötü duruma düştüm, hayata karşı soğudum...Birde çok eleştiriyor kusur buluyor o yüzden çok yıprandım bu durumdan kurtulmak istiyorum daha çok sinirli alıngan bir yapıya dönüştüm en ufak şeylere üzülüp ağlıyorum, kafaya takıyorum...aşırı derece dediğini yaptırma özelliği var ağzından ne çıkarsa unutmamam gerektiğini söylüyor ve o hatayı bir daha yapmamam gerekiyormuş..."
Ya ben abartarak yazdım demiyorsunuz da siz çok yanlış yorumlamışsınız diyorsunuz. Ben çok kötüyüm deseydiniz ben de kocanız böyle yapıyor ki böyle oluyor desem buna çok yanlış yorumlamışsın dersiniz. Yorumlamadım ki sizin anlattıkların çerçevesinde size seçenek gösterdim... Yani eşiniz de hepten haksız değilmiş!!

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Sayın özkan yazdıklırımı çok yanlış yorumlamışsınız, tabi sizin görüşünüz saygı duyarım. Evlimisiniz bilmiyorum ama önce güzel giden bir evlilik de tartışmalar olursa ve giderek sık olursa bu tartışmalar sadece kendim için söylemiyorum iki tarafta kötü olmaz mı? Şunu da belirtmek isterim çok büyük sorunlar yok, eşim imam hatip mezunu dinini imani bilen biri, sadece yukarda ekrem arkadaşın yazdığı gibi sözünün hep dinlenmesini ister. Bende bazen kendi istediğimi yaptığımda tartışmalarımız olur. Her zaman olunca da yıprandım bunu aşmak içinde kendimi kişiliğimi hangi huyumu değiştireyim de evliliğimiz güzel olsun hep huzurlu olalım asıl amacım bu.

Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim yorumlarından dolayı ne demek istediklerimi anladığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Değerli kardeşim her insan 4. 4.lük olamaz bu mümkün değil ve her ailede demiyeyimde birçok aile arasında(yuvada) illaki (değil 5. 10 senelik evliler arasında 5. 10 aylık evliler arasında da) tartışmalar olur, ama bu tartışmalar sırasında inatla üstüne gitmek değilde birinizin SUSması gerek çünkü susmak engüzel cevaptır.
Bak gördünmü, eşin benim gibi cahil biri değil imam hatip mezunuymuş:) eh o halde senin yapman gereken, eşin size birşey dediği zaman TAMAM demek tekrarladığı zaman tatlı dille cevap vermek senin için daha hayırlı olur, çünkü tatlı dil yılanı kavuğundan çıkartır mış ;)
Sende bazen kendi istediğini yaptığında tartışmalarınız oluyorsa
yine eşine vereceğin cevap; tamam aşkım, canım vs. (birbirinize nasıl hitap ediyorsanız) birdaha yapmam diyerek gergin ortamı yumuşatabilirsiniz baktın hava yumuşamadı şimşekler çakmaya devam ediyorsa -La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim-cddvb.. diyerek başka işlerle meşkul olabilirsin.xxzzl..

Ve değerli kardeşim size son olarak bir abi nasihati; eğer gerçekten saliha bir eş olmak istiyorsan eşine, sert, kırıcı değilde yukarıda dediğim gibi tatlı dille cevap verirsen inan önümüzdeki yıllarda bana dua edersin:tamam:.
Selam ve dua ile...

saliha eş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Daha tanımadığınız birisi hakkında sadece yazdıklarıma yönelik nasıl böyle bir yorum çıkarabildiniz anlamadım gerçekten. Diğer yazan arkadaşlar niye böyle bir yorum çıkarmadı da sadece siz çıkardınız onuda anlamadım. Bence birini eleştirirken yada yol gösterirken biraz daha ılımlı yapıcı şeyler yazarsanız en azından karşı taraf için iyi olur. Şayet böyle bir olayı buraya siz yazmış olsaydınız ben avukata gidin yada eşiniz haklıymış yerine sizinde şu hatalarınız varmış düzeltin evliliğiniz kurtarın gibi yapıcı yazılar yazarım ki gerçekten hoş bir tavsiye olsun.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Pofff!

Neden bir tek ben böyle yazmışım diye soruyorsunuz. Galeyana getirmeye çalışmayın beni :) İşin gerçeği, onlar evliler ve içinde bulundukları şartlara göre ele alırlar; ben bekarım daha tarafsız bakıyorum. Rahatladın mı

Şu örneği anlarsan meseleyi uzatmanın anlamı kalmaz. 100 kişiden 99 u cüzdanını verir, canına zarar gelmesini istemez, isterse öldürsünler ben vermem.

Said bin Zeyd (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Herkim malı uğrunda öldürülürse o kimse şehittir. Herkim âile halkı uğrunda öldürülürse, o kimse şehittir. Herkim dini uğrunda öldürülürse o kimse şehittir. Herkim kanı uğrunda öldürülürse o kimse şehittir’ buyurdu.”(Ebu Davud 4772, Nesei, Tirmizi)

Abdullah ibni Amr (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Malı uğrunda öldürülen, haksız yere malı alınmak istenip de çarpışan ve öldürülen kimse şehittir’ buyurdu.” (Buhari 2297, Müslim 226/141, Ebu Davud 4771 Nesei, Tirmizi)

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:“Bir adam Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yanına gelerek şöyle dedi:
−Ey Allah’ın Rasulü! Bir adam gelip malımı almak istese ne yapayım? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Malını ona verme’ dedi.
Adam:
−Ya benimle döğüşecek olursa dedi? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Sen de onunla döğüş’ dedi.
Adam tekrar:
−Peki ya beni öldürürse dedi? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Sen bir şehitsin’ dedi.
Adam:
−Peki ya ben onu öldürürsem deyince? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘O cehennemdedir’ buyurdu.” (Müslim 225/140, Nesei 173)

İnsanlar cana geleceğine mala gelsin derler. Günümüzde çoğu kişi böyle düşünüyorsa ben naapim!!...

Bir kadın hayattan küstüm diye evinin özelini yüzbinlerce insana anlatıp avukattan bahsedilince şaşırıyorsa niye böyle dediğini anlamadım diyorsa biraz cesareti varsa tüm bu mesajları kocasına okutsun!!!??? İllaki keskin yazacağız baybyy

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞLERİM. Konunuz güzel, benimde yaşadığım bir konu. Saliha eş kardeşimi çok iyi anlıyorum, benim eşimde aynı ve ben neden, niçinlerle 3 yıl kendi kendimi yedim depresyonlara girdim, taaki bir sabah dinlediğim bir uzmanın proğramında eşimin davranışlarının bir psikolojik rahatsızlık olduğunu öğrendim. Yanlış anlamayın, sizinki de öyledir demiyorum. Allah kimseye vermesin çünkü sadece yaşadıklarımı anlatıyorum. Eşim de baskın bir karakter, dediğinin olmasını istiyor ve beni kaç defa boşamak istediğini bile söyledi ve buna benzer bir sürü acı şeyler yaşadım. Tüm itaat etmeme ve çabalarıma ragmen bunlar başıma geldi ama elhamdülillah ben şükrediyorum, o benim cennet biletim, inşallah sabırla ve yine onunla cennete giden salih, saliha mümin kullar olarak Rabbimin huzuruna varma ümidindeyim inşallah. Ve sizlerin de öyle olması duası ile Rabbim yar ve yardımcımız olsun ve özk kardeşimede yüklenmeyin, insanlar farklı düşünüp farklı değerlendirebilirler, yorumu olumsuz olmuş ama siz kendi doğrunuzu biliyorsunuz zaten. Onu da anlamak lazım, art niyetle söylemediği belli, o kardeşimizinde hepiniz YERLERİN VE GÖKLERİN SAHİBİNE EMANET OLUN SELAMÜN ALEYKÜM.

Üst Alt