İslam Dini 'nde bilmemiz gerekenler..!

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Tasavvufsuz din yaşanmaz. Surette kalır, sirete ulaşmaz.

Günümüzde biat, biat-ı Resulullah 'ı yerine getirebilmek için, Evliyaullah 'ın elinden tutmak, yani biat gereklidir. Şöyle bir ifade kullanılıyor; ''Ben Peygamberime biat ettim, onun getirdiği ile iştigal ediyorum''.. Hayır...! Böyle bir biat, biat olmaz.

Biat, hayatta olan kişiye yapılır, ahirete irtihal etmiş bir kişiye biat söz konusu değildir. Kişi, tabii olduğu şeriatının peygamberi hayatta değil ise, peygamberlerin hayatta olmadığı zamanların vazifelisi, varis-ül nebi, nedim-i ilahi olan Evliyaullah 'a biat gereklidir.

Şeriatsız Tarikat, tarikatsız mağfiret, mağfiretsiz hakikat mümkün değildir. Ben yaşarım, yaşıyorum diyen kimse, kendisini kandırır. Sebebi hikmeti nedir bilinmez ama, Tasavvuf denilince, Tarikat denilince insanlar mümkün olduğunca uzak durmaya çabalıyor.

Şeriat , Hz. Allah 'ın belirlemiş olduğu yol, emir ve yasaklarını içeren kanunların genel adıdır. Diğer bir ifade ile, ''İslam''..!

Tarik yol, Tarikat, yollar demektir. Hz. Allah 'a giden yolları ifade eder.

Tasavvuf ise, günümüzde İslam 'ın yaşanılabilirliğidir. Peygamberimiz efendimizin hayatına en uygun, en yakın yaşam tarzıdır.

Bütün bunları tek bir çatı altında toplayan kurum ise, Tasavvuftur.. Öğretmeni, eğitmeni ise Evliyaullah..

Ustasız sanat haram buyrulmuş.. Her ilmin eğitim ve öğretim okulu mevcuttur. Evliyaullah da, İslam Dini 'nin yaşanılabilirliği anlamında bir eğitici, koruyup kollayıcı, öğretmenidir. Hiç bir Evliya salikine cennet vaadetmez. Cenneti kazanmak kişinin, sai gayreti ve çabası neticesindedir.

Yapılan günlük vird ve ibadetler, aksatılmadan, eksiltme ve artırma yapmadan, ömrünün sonuna kadar, akıl ve irade, sağlık sorunları olmadığı müddetçe devam eder. İşte biat 'ın önemi burada ortaya çıkar. Biat Hz. Allah 'a verilmiş olan bir sözdür ve verilmiş olan bu söze halel getirmemek, dervişin şiarıdır.

Bir gün az, bir gün çok.. Bir müddet yapıp, bir müddet bırakmak, dervişin hesabında yoktur, devamlılık esastır.

''İbadetin az, fakat devamlılığı esastır''.. Ki, Hz. Allah 'a karşı olan, samimiyet ve sadakat ortaya çıksın. İşte Tasavvufun özü..!

Üst Alt