• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İstihare rüyası

serpil270489

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istihare rüyası, istiharede görülen rüya, istihare namazı, duası ve rüyası
İyi geceler. arkadaşımdan benim için bir konu hakkında istihare namazı kılmasını istemiştim. arkadaşım rüyasında üç farklı rüya ve bu rüyalarda sarı, siyah, yeşil ve beyaz renk gördüğünü söyledi. sizce bu rüyaların anlamı nedir? bu konu hakkında ne düşünmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
İyi geceler, öncelikle mesajınız kurallara uygun değil, kurallar bölümünde sıralanan maddelere uyulmamış. Kuralına uygun olarak gönderilmeyen mesajlar cevaplanmamaktadır. Fakat bir rüya yorumundan çok, bilgi alma isteği olduğu için sizin mesajınız yayınlandı. İlgili kardeşimiz isterse mesajınıza cevap verecektir.

Bizim burada size bilgi olarak aktarabileceğimiz konu şudur;
Başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu. Daha sonra bazı tasavvuf ehli arasında yaygınlaşmıştır. Bunun yerine en isabetli olanı,kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah’tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır.

Sonuç itibarı ile sünnet de dahi olmayan bir uygulama yaptığınızı bilmeniz gerekir! Sorunuz hakkında ve daha fazlasını buradan öğrenebilirsiniz!==> https://www.islamiforumlar.net/namaz/22747-baskasi-adina-istihare-yapilir-mi.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun baskanim...

Sizde Hos gelmissiniz Serpil kardesim...
Beni mahsur gorun ama ben bu konuda bilgim yok.. detay ve ayrintilari bilmedigim icin yanlis yorum yapmaya calismaktan Allaha siginirim.. bakin soyle izah edeyim..

Bilirsiniz Hastahaneye bir sikayette gittiginizde bir cok soru sorarlar.. mesela ailenizde seker hastasi var mi?
yok yasantinizda ve beslenmenizde bir degisiklik oldu mu? nereniz agriyor? agrilar gelip gecici mi keskin mi? yoksa kronik bir agri mi gibi yani kesinlikle hemen teshis koyamamaktalar...teshisden once bilgi ve detaylar gerekli...

bu rüyalar icinde gecerlidir! yorumlamak için rüya ve içeriği hakkında mümkün olabildiğince detay bilmek gereklidir.
Örneğin Bugun Forumda bir kardesimiz Zencefil hakkindaki gorusunu yazmis.. yani rüyada sadece zencefili almis...
rüyanızda sadece zencefili görmüş olmanız nerdeyse hiç birşey ama HİÇ BİRŞEY ifade etmez. o ruyadaki yasanan olay mekan duygu his hepsi bilinmeli ki rüya tam olarak tabir edilebilsin..
Mesela bir arkadasim yazmis ki rüyamda Ay gordum..
Siz akilli bir insansiniz.. bir dusunun koca 500 parcalik bir puzzildan sadece bir parcasini elinize verseler hangi resim sekil semal oldugunu anliyabilirmisiniz?imkansiz...
Ayı nerede ne halde ne şekilde ne surette gökte mi yerde mi parlak mı soluk mu dolunay mı hilal mi gündüz mü gece mi yıldızlı havada mı yıldızsız havada mı bulutlu mu bulutsuz mu batarken mi doğarken mi kendinizi mi ayda gördünüz yoksa ayda mı kendinizi gördünüz tek parça halindemiydi bölünmüş olarak mı gibi yüzlerce detay rüyanın anlatmak istediği şeyi tamamen değiştirebilir. Bu sebeple rüyalarınızın mümkün olan her detayını bilmeniz rüyanızı yorumlamak için ilk şarttır...
Selametle Hayra kalin..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
istihare rüyası

S.a ablacığım ben istihare rüyası ile ilgili bir şey danışmak istiyorum gghhn..internetten baktım ama anlayamadım sizin gibi bilen birisine danışmak istedim vvcc.. Halam benim için 3 cuma gecesi istihare ye yattı kendisi bu konularda bilgili bir insan aslında ama size de danışmak istedim. 2 rüya ferah ve güzeldi dedi (rüyanın içeriğini tam anlatmadı) en son yattığım rüya biraz karışıktı dedi peki bunun sonucunda biz ne anlam çıkarmalıyız ben ona göre haraket ediceğim. Halam ben hayırlı bakıyorum dedi ama sizinde bir fikrinizi almak istiyorum utngc.. sağlıcakla kalın inşallahacilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim Siz mademki acik ve durustce sordunuz bende aynen cevap vereyim..

Başkası adına istihare yapılır mı?
Yazar Mehmet Paksu “Başkasının adına istihare yapılır mı? Ben birisinin adına istihare yaptım ama rüyada bir şey göremedim” diyen okurun sorusunu şöyle yanıtladı:

İstihare Allah’tan hayır dilemek demektir Yani yapılacak bir işin iyi mi kötü mü olduğunu anlamak ve kalbinin o meseleye yatışmasını Allah’tan dilemektir.

Ama istihareden önce istişare yapılması o konu hakkında başkasının görüş ve düşüncesinin alınması gerekir. Peygamberimiz “İstihare eden kimse zarar görmez istişare eden pişmanlık duymaz iktisatlı yaşayan da geçim sıkıntısı çekmez” buyurmuştur.

İstihare Peygamberimizin tavsiye ettiği bir duâ şeklidir. Peygamberimiz Sahabilere Kur’ân’dan bir sûre öğretir gibi istiharenin yapılışı ve duasını öğretirdi İstihareyi yaptıktan sona kalbi hangi tarafa yönelirse ona göre davranmalıdır. Gerektiğinde istiharenin 7 sefer tekrar edilmesi tavsiye edilmiştir.
Ama tekrar etmeye zaman yoksa “Allah’ım hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et Beni kendi halime bırakma” Bazı kitaplarda istihare duasından sonra o niyetle rüyaya yatılması da geçer Sünnetin kendisinde böyle bir şey olmasa da bir sakıncası yoktur.

Ama başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu.
Daha sonra bazı tasavvuf ehli arasında yaygınlaşmıştır. Bunun yerine en isabetli olanı kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah’tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır..

Cunku icinde bulundugunuz ruh halini, ve bilincaltini anca Siz bilirsiniz..
Halaniz eminim Size yardim etmek amacli, halis, samimi bir insandir ama O siz degilsiniz..
Istiharede gorulenin yaninda hissediginiz hislerde cook onemli...
Ben kendim icin kendi kararlarim icin bir cok kez istihare yaptim ama KIZIM icin hic yapmadim O hep kendisi yapmis ben ise Onun istiharesini
en guzel ve dogru sekilde yorumlamaya calismisimdir...
bir sey daha dikkatimi cekti istihare yapmak istediginizde ruhunuz ve bedeninizde huzur ve sukunet ve teslimiyet olmali.. yoksa o gerginlikte kildiginiz istihareye
O An ki duygu ve dusunce ve bilincalti etkilendiginiz gunluk olaylarda karisabilir...
Yatarken onu mu bunu mu gorecem.. ins.. yesil gorurum diye kendinizi sartlandirmayin..
Rahat birakin kendinizi, herseyden arinin.. Allah a iman edip hakkinizda en hayirlisini verecek, isaret edecek, gosterecek O biliyor ilk once buna kendinizi inandirin...
yoksa ruyalariniz da karisik olarak ruh haliniz gibi yansiyabilir...
Hayirli gunler Kardesim..

acilangul1

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a benim sorum başkası adına istihare yapılır mı değil di aslında. Ben yapılır diye biliyorum etrafımdan, benim halam da çoğu kişi için yatmış ve her seferinde de istihareleri çıkmış her neyse burada sayfaya bakmadan araştırmadan ben bir şey yazmadım. Ben sadece 3 rüya da 2 si güzel aydınlık 1 tanesi sıkıntılı olduğu için onu nasıl yorumlayabiliriz amaçlı bir soru sormuştum. Hocam bana başkası adına istihareye yatılmaz dedi ve ben cevabımı aldım teşekkür ederim.

elifyıldızasa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
niyetlenip uyumak

Selamün Aleyküm öncelikle verdiğiniz hizmet için çok teşekkürler. benim çok istediğim bir dileğim var. bunun için benim namıma bir yakınımız dua edip niyetlenerek rüyaya yattı. aynı akşam bende dua etmiştim. rüyasında beni sadece sesini duyduğu bir akarsuyun başında dua ederken görmüş hiç konuşmamışım. başımda açık renklerde bir örtü varmış. sonra ben bir çeşmenin başına gelmişim kesildiğini söylüyormuşum ama çeşme damlıyormuş. bir süre sonra tekrar niyetlenip rüyaya yattığında da kendini, kendi annesini ,benim annemi ve ananemi yemyeşil bir ormanda bir ağacın altında yağmur yağarken görmüş. iki rüya oldu bir mahsuru yoksa . ama şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim Hosgeldiniz Hayirdir insallah..
Rabbim Hakkinizda Hayirlisi icin cokca Dua edin..
Ruyanizin Yorumu asagidaki videoyu izleyin sonrada bu dunyada her sey ile imtihan edildigimizi unutmayin..dedim ya imtihan dunyasi imtihan icinde imtihanimiz ile imtihan ediliriz...
Eğer Allahü tealanın taksim ve Takdirin den razı olursanız, ins. bir gun RIZA MAKAMINA varip Rabbim hakkinizda hayirlisini nasip eder seklinde yorumlanir...
Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin.
Hayirli gunler..

elifyıldızasa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
gerçekten çok sağolun. birde bilmeden güldürdünüz beni.bu rüya üzerinden aylar geçti rızık kısmındaki daralmayı aylardır yaşıyorum. işten çıkarılmıştım işsizlik maaşı alıyordum oda bitti. iş başvuruları yaptım başarılı bir okul hayatım olmasına rağmen hala olmadı :) . bende rüyamı aşağı yukarı sizin gibi yorumluyorum. ama dileğim işimle ilgili değildi ben edilen dualarıda o akşamki dualarımın kabulune, ikinci rüyadaki yeşilleri(renk niyetiyle yatılmış ikicisinde) dileğimin kabulu diye düşünüyorum sizce ?
bu arada elinize emeğinize yüreğinize sağlık...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli aksamlar Elif kardesim asil meslegim psikolojik danismanlik ama ruya ,hipnotizm, insan ve Alem konusunda yuzlerce, binlerce eser okumus arastirmalar yapmis bir insan olarak Forumda ruya soran kardeslerimin ruyasi ile birlikte iclerinde bulunduklari ruh hali ve psikolojilerini de okuyabilmekteyim..
okuyorum , okumasina da bu sefer bu yorumlar ulu orta yazildigi icin bazi konulari karsimdaki insanin beni yanlis anlamasini onlemek ve bazi kisisel ozel konularin herkesin anlamamasi icin hani buraya yazacagim sadece ruyanin Sahibi anlayabilsin diye nasil yazacagimdan bazen zorlaniyorum...

Kissa dan hissesini ve bu Muhacirden kendince, idrakinca nasiplensin diye..Nasip Cesmesinden Suyu O kardesimin kabina nasil dolduracagimi bazen kendim de teredutte kaliyorum..
ben de bazen bir soz bir video bir espiri ile kendimi anlatirmaya calisiyorum..
bir ruya ve O ruyanin Sahibi bir Alem iken.. kisitli bir yere bu insani nasil sigdirabilirim ki?

ote yandan 20 senedir BATI da ingilizce egitim gormus ve halen yabanci cocuk koruma servisinde calisan bir insan psikolojisi ile BATI ilmi ile Tassavuf ve Hamd olsun Dini kurallar icinde herseyi ic ice anlatmaya ,kullanmaya calisiyorum..

dileğinizin işiniz ile ilgili olmadigini biliyorum..ama kainatta hersey ic ice!!yasadiginiz bir olay diger isteginizi maddi, manevi ruhsal sagliginizi da etkiliyor.. Sebep,vesileler,Nasip, kismet Kaza, Kader hepsi bir butun dur...
ins. bir gun ne demek istedigimi anliyacaksiniz..
Stress, dert, SIKINTI kadinlarin ozel hallerini de etkiliyor.. rahatla, birak kendini Allah-in taksim ve Takdirine ki sıkışmış,TIKANMIS liktan kurtulasiniz...

"rüyadaki yeşilleri(renk niyetiyle yatılmış ikicisinde) dileğimin kabulu diye düşünüyorum sizce ? "

Eğer Allahü tealanın taksim ve Takdirin den razı olursanız ins. bir gun RIZA MAKAMINA varip Rabbim hakkinizda hayirlisini nasip eder seklinde yorumlanir...
Hayirli geceler...

tebessümet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
istihare rüyası

selamün aleyküm ben evlilik için birisini istihareye yatmasını istedim ve şöyle bi rüya görmüş acaba yorumlar mısınız"eve birisi gelmiş siyah saçlı orta boylu siyah bıyıklı beyaz tenli ve beyaz gömlekli biri rüyasında bu kişiye gıcık olmuş ve pilav görmüş ve tencerenin dibi karaymış"hayırlı cevaplarınızı bekliyorum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam
Başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu.
Daha sonra bazı tasavvuf ehli arasında yaygınlaşmıştır.
Bunun yerine en isabetli olanı,kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah’tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır.
Sizi Sizden daha iyi taniyan ,bilen ve dusunen ,Sizin gibi hisseden ,Sizi Sizden cook seven biri var mi?

Yazar Mehmet Paksu “Başkasının adına istihare yapılır mı? Ben birisinin adına istihare yaptım ama rüyada bir şey göremedim” diyen okurun sorusunu şöyle yanıtladı:
İstihare Allah’tan hayır dilemek demektir Yani yapılacak bir işin iyi mi kötü mü olduğunu anlamak ve kalbinin o meseleye yatışmasını Allah’tan dilemektir.

Ama istihareden önce istişare yapılması o konu hakkında başkasının görüş ve düşüncesinin alınması gerekir. Peygamberimiz
“İstihare eden kimse zarar görmez istişare eden pişmanlık duymaz iktisatlı yaşayan da geçim sıkıntısı çekmez” buyurmuştur.

İstihare Peygamberimizin tavsiye ettiği bir duâ şeklidir. Peygamberimiz Sahabilere Kur’ân’dan bir sûre öğretir gibi istiharenin yapılışı ve duasını öğretirdi
İstihareyi yaptıktan sona kalbi hangi tarafa yönelirse ona göre davranmalıdır. Gerektiğinde istiharenin 7 sefer tekrar edilmesi tavsiye edilmiştir.
Ama tekrar etmeye zaman yoksa “Allah’ım hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et Beni kendi halime bırakma” Bazı kitaplarda istihare duasından sonra
o niyetle rüyaya yatılması da geçer Sünnetin kendisinde böyle bir şey olmasa da bir sakıncası yoktur.

Istiharede gorulenin yaninda hissediginiz hislerde cook onemli...
Ben kendim icin kendi kararlarim icin bir cok kez istihare yaptim ama KIZIM icin hic yapmadim O hep kendisi yapmis ben ise Onun istiharesini
en guzel ve dogru sekilde yorumlamaya calismisimdir...
istihare yapmak istediginizde ruhunuz ve bedeninizde huzur ve sukunet ve teslimiyet olmali.. yoksa o gerginlikte kildiginiz istihareye
O An ki duygu ve dusunce ve bilincalti etkilendiginiz gunluk olaylarda karisabilir...
Yatarken onu mu bunu mu gorecem.. ins.. yesil gorurum diye kendinizi sartlandirmayin..
Rahat birakin kendinizi, herseyden arinin.. Allah a iman edip hakkinizda en hayirlisini verecek, isaret edecek, gosterecek O biliyor ilk once buna kendinizi inandirin...
yoksa ruyalariniz da karisik olarak ruh haliniz gibi yansiyabilir...
Hayirli gunler Kardesim..

tebessümet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm bu konuda benim bazı sorularım var ve gerçekten birileri ile konuşmaya ihtiyacım var size mesajla sorabilir miyim

Efsanereis

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İstihare

Ben iki sefer nişandan ayrıldım artık geleceğimle alakalı istihareye yatayım dedim gördüğüm rüya ise teyzemin bi alışveriş merkezinin önünde bekliyordu 3. nişanına gidiyoz dedi neyse onu geçtim alışveriş merkezinin içine girdim gümüş işlemeli bi süs eşyası çarptı gözüme baya parlaktı ondan sonra marketin içinde renkli uzun çizgi roman basan makineler vardı hepsi çok büyük renkli baskılar yapılıyordu ve rüyam böyle bitti :(

YÖNETİM/EDİT:https://www.islamiforumlar.net/ruya...-paylasmak-icin-uymaniz-gereken-kurallar.html

Ummuhamza

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Istihare

Assalamun aleykum, beni bizim Cemaatten alman bir müslümanla tanistirdilar, tanisma konusmasinda kendisine istihare yapmasi gerektigini söyledim, daha sonra yapmis, cimenlikler üzerinde , acik bir havada cok mutlu bisekilde yürüyormus, aile görmüs ve ellerinde kirmizi güller varmis, ben henüz bisey göremedim , bunu yorumlaya bilirmisiniz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum selam ummuhamza kardesim..
Hayirdir insallah..
Gördüğü bu rüya,onun için ,onun yönünden;hayırlı olacağina ama Sizin ve Hamza icin hayırlı olup, olmiyacagi hakında bir bilgi vermiyor..
Bu insanin,gerçek hayatında para konusu hariç diğer her şeyin mükemmel derecede yolunda gittiğini simgelemektedir.

Bu evlilik konusunda acele etmeyin...
ilk once istişare ederek, istihare yaparak, acele etmeyerek duygusallığı mümkün olan en alt sınıra
indirerek akil ve mantik ile gelecegi de dusunerek karar verin..

Kesinliğinden emin olmadığınız fikirlerin sizi yanıltmasına izin vermeyin.
Kalbin kendine has nedenleri vardir ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz... kalbinin mutmain huzurlu ve tam emin olmadigi seyleri YAPMAYIN...
rehberiniz cevreniz nefsiniz degil akliniz ve yureginizin icindeki o incecik ses olsun..
bu insana karsi sizi icten ice en ufak bir sey rahatsiz ediyorsa bile bu konuda iki kez daha dusunun derim..
Hayirli gunler...

Ummuhamza

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Assalamu aleykum, Allah razi olsun , evet beni rahatsiz eden sey , benden bayagi bi uzun olmasi ve benden genc olmasi, fakat bunlar onun icin önemli degil ve cevrem de bunlara takilmamami istiyor,bir de bu istihare rüyasinda gördükten sonra telefonda konustuk , beni üc yasindaki ogluyla tanistirmak istedigini söyledi ve disarda kahve icmeye davet etti, Bense istihare rüyasi henüz görmedigimden emin olmadigimdan bir hafta süre istedim ve o buna cok Alindi , sesinin tonu degisti ve söz verdigi halde birdaha aramadi, ve ben arayinca da acmadigi gibi geri de dönmedi, bu alinganlik beni cok düsündürüyor, zor bir insan oldugunu düsünmeye basladim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve Aleykum selam Allah cc. cumlemizden RAZI olsun...
Ummuhamza kardesim..cevrenizin ne dedigine pek de TAKILMAYIN!!
daha simdiden fikirlerinize saygisi olmayip bu sekilde tepki veren insan ile bir hayat gecirmek kolay olmiyacak gibi.. Yine de Rabbim en iyisini bilendir..
Cevrenizdekiler ne diyorsa desinler;Siz İçinizdeki Sese Kulak verin!!Ancak O sana en doğruyu gösterir!!
Hak; Sana güven ,huzur veren kalbini her yönden mutmain eden..
batıl;ise her an icini kurcaliyan, kemiren bir şeyin doğru yerli yerinde olmadığını,seni rahatsiz eden bir Histir...

iradeni zorliyarak yaptığın iş Seni Yorar.. yıldırır.. tüketir..bitirir..

Her zaman mutlaka kalbini dinle. Hayatta senin için neyin doğru olduğunu bir tek içindeki ses söyleyebilir.
Dolayısıyla içindeki sesle konuşmayı öğren. Her gün kendinle kalmak için zaman ayır ve kalbini dinle.
gerçekten ne hissettiğini bulabilmek için dinlemeye çalış. Bazen içindeki ses sana çok zor geleni yapmanı söyleyebilir yada duymak istemediklerini söyleyebilir…Korkma
ve içindeki sesi dinlemeye devam et...
O SES SANA DUYMAK ISTEDIKLERINI DEGIL DUYMAYA IHTIYACIN OLANLARI HEP FISILDAR!!
Dünya ve kendinizle barışık olmak. Bu görkemli anda hiç bir şey canınızı sıkmaz ne insanlar ne dünya nede KENDİNİZ...
kENDIN OL yeter...

MR88-1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamınaleyküm..ben istanbuldan emre 24 yaşındayım ..daha öncede size bakara suresinin ilk ayetleri ile ilgili rüyamı anlatmıştım..

Bu ondan önce istihareye yattığım ve rüyamda grdüğüm şeyler..

Rüyamda savaştan dnyodum ve köyüme döndüğümde sadece oğlum kalmıştı sordum ne oldu diye .. Hepsiini ben öldürdüm dedi bana .. Bende onu öldürdüm..ve bi koliye koydum .. Sonra koli acıldı ve karımın cesedi çıktı ..ve bu cesed simsiyah bi kana dönüştü elimede bulaştı....

Kaç gündür kötü rüyalar grüyorum..ve çok huzursuzum bana yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler ALLAHA emanet ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam..kardesim Tabiki sizi hatirliyorum da mesele bizler; Allahin Ayet emir ve yasaklarini hatirliyormuyuz ...?
ruyaniza gecmeden bir Kissa anlatacagim ins. Siz de nasibiniz, idrakiniz kendinizce nasiplenirsiniz..
Bir Gun Sizin gibi iyi kalpli ama sabirsiz biri ilim tahsil etmek icin evinden ayrilir...yıllar geçtikten sonra evine döndüğünde hanıminin dizinde bir genç delikanlinin yattigini pencereden görür
ve öldürmeye karar verir..ve bir an duraksar ve yillarca tahsil ettigi ilmi ve SABRIN guzelligini hatirlar.. ve evine girer bir bakarki O kendi ogludur!!
Kendisi evi terk ediginde Hanimi Hamile oldugunu bilmiyordu...
sabri olmasa idi az daha evlad katili olacakti...

Hayirdir insallah..
en cok sevdikleriniz ile imtihan edildiğinizi ve sabrınızın ölçüldüğünü, bu imtihan neticesinde Sizin icin Hayirli olanin Su yuzune cikacagina delalettir...
Zaman Öyle bir nimettir ki ; bilinmeyenleri bile bir gun ortaya cikarir..mesele bu zaman birikiminde nasil beklediginiz ve imtihani gecmenizdir...
Büyük sırlara vakıf olmak için sabır denizinde yüzmeyi öğren! Çünkü sırlar sabır denizinin dibinde saklıdır..

sabırlı ol !! Bütün mahlukat sabrın ipliğine bağlıdır birbirine..
Dünya sabırla döner; çünkü güneşin de ayın da zamanı vardir..
suyun özelliğidir..Su, sabrın simgesi istiridyenin yurdudur..Su olmasa istiridyenin incisi olmaz..
Sabırlı ol ki istiridye içindeki inciyi bulasın....
Şemsi Tebrizi

“Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.”(Bakara Suresi, 153)..

Üst Alt