• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

İstihare rüyası

KarBeyaz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Istihare ruyasi

Selamin Aleykum hayirli gunler,
Bu gece istihareye yattim, ilk gunumdu ve bir ruya gordum ama cozemedim, bu seytani ruyamiydi yoksa gercekten bir anlamimi vardi cunki cok sacma bir ruya gibi geldi bana.

Ruyamda bir eglence vardi ve ben (kizmi erkekmi onu cozemedim) birisiyle cimlerin uzerinde yuruyorduk ve kanalin karsina gecmeye calistik, kanal pek temiz gorunmuyordu. Neyse biz kopruden karsiya gectik ve heryerde balonlar vardi ve aydinlikti.
Sonra bir kiz arkadasimla bir kucuk oda gibi bir yere girdik kahve rengi tonlariydi etrafimiz masanin uzerinde kucuk paketlerde yiyecekler vardi paketlerin cogu beyazdi yanlis hatirlamiyorsam. Biz bir yarismaya katikmistir ve elimize nekadar cok alabirsek aldik ve kasaya gittik. Eglence bittiginde aksam olmustu.

Cok dusundum ama bir turlu cozemedim nasil bir ruya oldugunu, uyandigimda sıkıntılı degildim. Bugun yine yatmayi dusunuyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Size de hayirli gunler,Kardesim..
Hayirdir insallah..
insanoğlu zamanla durulur,sakinleşir,eskiye göre olgunlaşir.. ama aklinizda bazi konular netlesmedikce hic bir ciddi konuda karar vermemeniz seklinde ruyaniz yorumlanir..
Hayat, evlilik bir eğlence,Yarış Değildir!!
evlilik dediğimiz şey ne olursa olsun diye başlanacak bir şey değildir ..evleneceğin kişi gözün kapalı her konuda güveneceğin biri ile
dunya ve ahiret yolculuguna cikip menzille varabilmek icin niyet edilen ulvi bir beraberliktir..

bir nevi köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek olayı ASLA !! degildir!!
Faydaya ,menfaate ulaşmanın en kestirme yolu olarak zekice bir düşünce ile samimiyetsizce keşfediyoruz ama bunun asaletimizi ,
kişiligimizi, insanligimizi yerle bir ettiğini FARK edemiyoruz..
emin olmadığınız hiç bir Konuda karar vermeyin seklinde ruyaniz yorumlanir..

Kelimeler değil, onları konuşan ağızlar önemlidir...kelime ve sözlerde degil kişiyi tanima ya konsantre olun..
Rabbim her seyin en iyisi bilendir..
Hayirli gunler...

KarBeyaz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
S.a gönül sizim hanim,

2 gun once size istihareye yattigimda gordugum ruyayi anlatmistim. Bugun 3. Gunumdu ve iki gundur birsey gormuyorum.. Uyandigimda cok normal bir sekilde uyaniyorum, yani bir sıkıntı ile degil.
Sizce bu gorustugum kisinin hayirli oludugunami isarettir ilk ruyayada bakarsak? Yada 7. Gune kadar devammi edeyim?

Hayirli günler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleykum Selam kardesim..
akliniz, kalbiniz, ruhunuz bu kisi hakkinda mutmain ise ,Huzurlu iseniz karar vermeye kendinizi Hazir hissediyorsaniz..artik istihareyi noktaliyabilirsiniz..
yook yokk!!halen icinizdeki Ses farkli seyler soyluyor mutmain degil ise devam etmenizi ve onu biraz daha iyi tanimanizi bir abla gibi tavsiye ederim...
evlilik konusunda acele etmeyin...duygusallığı mümkün olan en alt sınıra
indirerek akil ve mantik ile gelecegi de dusunerek karar verin..

Kesinliğinden emin olmadığınız fikirlerin sizi yanıltmasına izin vermeyin.
Kalbin kendine has nedenleri vardir ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz... kalbinin mutmain huzurlu ve tam emin olmadigi seyleri YAPMAYIN...
rehberiniz cevreniz nefsiniz degil akliniz ve yureginizin icindeki o incecik ses olsun..
bu insana karsi sizi icten ice en ufak bir sey rahatsiz ediyorsa bile bu konuda iki kez daha dusunun derim..
Evlilik konularinda acele etmeye gelmez!ins..bir omurluk kararin esigindesiniz..bunu unutmayin!!
Hayirli gunler...

mihri

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İstihare namazı.

Merhaba iyi günler ben istihare namazına yattım bir ilişkim var bir seneyi geçti rüyamda bembeyaz bir kağıdın üstüne elimdeki siyah kalemden boya akıyor sadece bir nokta oluyor kağıdın üzerinde bu kişinin benim için hayırlı olup olmadığını anlayamadım ilişkim olduğu kişide iki defa istihare namazı kıldı ve birincisinde beyaz bir evimiz olduğunu ikincisinde ise beyaz pantolon ütülediğini görmüş çok kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
merhaba Hayirdir insallah.
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada bembeyaz kağıt görmenin üç tabiri vardır:
1-Helal mal
2-Kazanç ve geçim
3-Murada ermek

"bembeyaz bir kağıdın üstüne elimdeki siyah kalemden boya akıyor "
Akla karayı seçmek icin biraz daha zamana ihtiyaciniz olduguna delalettir..
"rüyamda bembeyaz bir kağıdın üstüne elimdeki siyah kalemden boya akıyor sadece bir nokta oluyor "

doğru kişi olduğunu ama yanlış zamanda olmasini gosterir..
Rabbim hakkinizda HAYIRLI olani vermesi icin cokca Dua edin..
ve hic bir ciddi konuda acele etmeyin..karar vermeyin..
Zaman öyle bir nimettir ki ;zaman en iyi hâkim,Rehber hüküm ve hekim dir...

Bir beyaz kağıda. Herşey yazılabilir..Herşey Zamanında yapılmalı ve YAZILMALI..
Her şeyin uygun bir zamanı vardır. Bu zamanı bilmek, kollamak gerekmektedir. Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var.

'beyaz pantolon ütülediğini görmüş "
İşle ilgili sorunları düzeltmeye çalıştigini Pantolon kiminse, sorunlar o kişiye aittir. Ütüler düzgün olmuşsa bu işi başaracaksınız demektir.
Hayirli gunler..

mihri

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkürler ALLAH razı olsun.

cemre24

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istiharede gördüğüm rüya

Merhaba,
Benim çok sevdiğim biri var ama çevremdekiler onunla ilgili olumsuz şeyler söylüyorlar. Şuan ceza evinde :(, ben de istihareye yattım. Cezaevinden çıkmıştı, yanımda oturuyordu aynı şimdiki yaşımdaydm, ama saçlarımın önü bembeyazdı. Saçlarının önü ne kadar beyazlamış diyordu bana ve sonra bana sıkı sıkı sarılıp seni çok seviyorum diyordu.
Anlam veremedim, yardımcı olursanız sevinirim bu arada rüyamda beni sevip sevmediğini benim için hayırlı olup olmadığını görmek istemiştim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hayirli Ramazanlar..
Hayirdir insallah..
Rabbim gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı eylesin...hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı eylesin..

Rüyada beyaz saç gençler için iyi değildir. beyaz saç sıkıntı,üzüntü ve fakir düşmektir.
yasli ve orta yaslilar icin için vakara,ömrün uzun olmasina yorumlanir..

Evlenmek hayatımızın dönüm noktalarından biri. Öyle bir nokta ki, bütünümüze kavuşma–birleşme, birbirini tamamlama süreci.
Böylesi önemli noktaya gelmeden önce yaşanan süreçte olup bitenleri akil, mantik ve yuregimiz ile bir suzgecden gecirmeliyiz..
evlenme kararı için acele etmeyin!!eş seçimi yaparken, sağlıklı .mantikli yarini gelecegi de katma deger ekliyerek düşünün...

kendinize zaman verin.. bir hapisten ciksin da bu nereye gidiyor olayi gidisattindan hakkinizda hayirli olup olmiyacaginizi anlarsiniz..
ama ruyaniza binaen;bu insan ile sıkıntı,üzüntü ve fakir bir cileli hayat sureceginize isarettir..

Rabbim her seyin en iyisini bilendir..Bu evlilik konusunda acele etmeyin...
ilk once istişare ederek istihare yaparak acele etmeyerek duygusallığı mümkün olan en alt sınıra
indirerek akil ve mantik ile gelecegi de dusunerek karar verin..

Kesinliğinden emin olmadığınız fikir ve duygularinizin sizi yanıltmasına izin vermeyin.
Kalbin kendine has nedenleri vardir ki akıl hiç bir zaman anlayamaz...
kalbinin mutmain huzurlu ve tam emin olmadigi seyleri YAPMAYIN...
rehberiniz nefsiniz degil akliniz ve yureginizin icindeki o incecik ses olsun..
bu insana karsi sizi icten ice en ufak bir sey rahatsiz ediyorsa bile bu konuda iki kez daha dusunun derim..
hayirli gunler..

Bsrsn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Siyah üzerine beyaz

Selamünaleyküm. Bu benim ilk deneyişim oldu acıkcası bu konuyla ilgili bilgim sınırlıydı. İki rekat namazımı kılıp istihareye yattım. Sevdiğim birisi var karsılıklı ama aramızda cok engel var birbirimize acılamıyoruz cok uzun bir süredir. İstiharede kahverengimsi bir eve girip cıkıyordum evin icinde ki camlar kocaman sonuna kadar acık içeriyi güneş ışıtıyordu. Bu kadarını hatırlayabiliyorum ve birde siyah bir tayt tarzı birseyin üzerine beyaz bir esortman geciriyordum. Yorumlarsanız cok memnun olurum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam..Hayirdir insallah..
guzel genc kardesim ben Sizin ne icin istihareye yattiginizi anliyamadim bu cahil muhaciri hos gorun..

her ev penceresi kadar ışık alır..Gönül ve hayat penceresi genis ve guzel olan kardesim..
Görüntünün sağlıklı alınabilmesinde, alıcının vericiyle münâsebeti mühimdir.
Ay güneşten istifade ettiği gibi, güneşde ay dan istifade eder..Kişi, alâka kurduğu kimselere göre şekil alır...
yani iki taraf da ayni ruh halinde olduguna delalettir..

Rüyada siyah beyaz görmek
bu tip rüyalarinsan hayatında kararsiz kaldigi anlarda bilinç altına yansıması sonucu görülen rüyadır.
neyin ne olduğunu hem net olarak kavrayamıyoruz hem de hiçbir şeye gerçek adını koyamıyoruz.
olaylarin netleşmesinden ayrımın gerçekleşmesinden;doğruyla da yanlışı ayırmak taraftarı oldugunuzu lakin simdilik bu karari bir sureligine
rafa kaldirmaniz gerektigini ve zamana ihtiyaciniz olduguna isarettir..
karar verme zamani daha gelmedigi seklinde Yorumlanir..
kafaniza takilan bazi sorularin beyana aciga cikmasi icin biraz sabr edin ve hakkinizda HAYIRLISI icin cokca Dua edin...

istihare de ya da rüya içerisinde beyaz ve siyahi birlikte görmek ;
yani duygulariniz ve fikir ve dusuncelerinizdeki kararsizlik celiski..
Bulanık Mantığı sembolize eder... s
bu bulanik zaman ile bir DURULSUN da gerisi Allah kerim.. nasip kismet meselesi...
hayirli gunler..

acilangul1

İlkgül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
istihare rüyası

Rüyamda yollardayım birini arıyorum çok dolandım yoruldum o aradığım kişiye yaklaştıkça kayboluyordu sonra doğduğum köyü evi gördüm önü çok kalabalıktı ve ben yine kalabalıkta o kişiyi arıyordum bir anda kendimi şu anda oturduğum evin salonunda yer yatağında uykudan uyanmış bir şekilde ve bembeyaz bir çarşaf seriliydi uyandığım yatakta (yani rüyanda uykudan uyandım) ayağı kaltım ve evimin kapısına doğru yöneldim annem sordu nereye diye ve cevabım ben gidiyorum anne dedim ve kapıyı açtım açtım ve yüzüme kar teneleri geldi ve Ya Rabbi şükür diyerek uyanmış buldum gönlüm ferah birşekilde ama rüyamın başlangıcı beni çok yormuştu... Şimdiden çok teşekkür ederi :duaa.. yardımcı olursanız çok sevinirim sırıtık.:,

Edit/Yönetim: https://www.islamiforumlar.net/ruya...-ruya-yorumlari-bolumu-kullanim-sartlari.html

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba. Nasılsınız? Ne zamandır gelemiyorum buralar. İyisinizdir, İNŞALLAH.
Ben aşkım konusunda doğru yolu bulmak için istihare namazı kıldım. Ama, sadece, 2 gün kılabildim. 2-ci defa rüya gördüğümü hatırlamıyorum. Amma birinci rüyam böyleydi: okuldaydım. Sanki, hîç kimseye aşık değildim. Kalbim, sankî, çok hafiflemişdi. Bana gelip ***(başka biri)-i gördüklerini söylediler. ***-i sevmesem de, onu görmek istiyodum. Aşağı indim. Sonra okuldan dıları çıktım. Yeniden koşarak okula döndüm, pencereden bakarken gördüm ki, *** doşarıdaymış. Onu dışarı da neden görmüyordum diye düşündüm. Pencereden ona bakıyordum. Koyu mavi ayakabı giymişdi. Ona baktığımı fark etti. Bende çabucak başka tarafa bakıp belli etmemeye çalıştım. Ne zamandadır görmediğim öğretmenimle karşılaştım. Bir şey konuştuk, hatırlamıyorum. Sonra kollarıma siyah atkı attı. Sonra gitti. Pencereden tekrar bakınlca *** göremedim. Gitmişdi. Rüyamda okulda olanlar ayakkabılarını çıkarıp bir yere koyuyolardı.***da ayakkabısının orada olduğunu fark ettim. Herkesinki beyazdı, amma onunki koyu maviydi. Olulda onu aradım, ama bulamadım.
*** sevdiğim değil, başka biri. Lütfen, yorumlar mısınız?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hamd olsun iyiyim biraz Yogunum..Rüyaniz Hayr olsun..
Daha çok gençsiniz..Her şeyi zamana bırak!Vakti ve saati gelince olaylar kördüğüm gibi çözülecektir..
Hayatınızda olan biten herşeyin bir nedeni var. Gözyaşlarınızın, üzüntülerinizin, acılarınızın ve kavgaların.
Öyle bir neden ki, her biri kaderimizin bir parcasi ve Rabbimizin SIRR-i hikmettinden dir!!

Rüyaniz;yük, eziyet, yorgunluk, sıkıntı sonrasi aile arasında güzel günler yaşanacağına,hayırlı ve sevinçli durumlara yorumlanir..
selametle..

Gume

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
istihare rüyası

Assalamu Aleykum va Rahmatullahi ve Bereketu. Hoslandigim bir insan var ve dini konularda bana cok yardimci oluyor Elhamdulillah, aramizda Allah Rizasi icin duygusal bag var bunu hissedebiliyorum fakat bir birimize bu konu hakkinda hicbisey soylememisiz, konusurken daha cok dinimizle alakali konulardan bahs ediyoruz. Ve bu insanin benim icin hayirli olup olmiyacagini anlaya bilmek icin Rabbimdan yardim diledim. Abdestimi aldim 2 rekat istihare namazimi kilip dua ettim. 3 kere ruya gordum farkli farkli zamanlarda farkli ruya gordum daha net hatirladigim. Ilk ruyada Nihat Hatipoglu hocamizla yuvarlak beyaz masa etrafinda oturup konusuyoruz ve sanki hocaya o insani anlatiyorum ve hocamla Hz.Peygamberimize Salavat getiriyoruz,daha sonra hocam diyorki bu sozle sıkıntıdan kurtulman icin,daha sonra o insani goruyorum fakat kirmizi t shirtle yanimda oturuyor ve diyorki sanmaki ben aglamiyorum sevgiden dolayi ve sonra ben uyaniyorum. 2 ruyada. Bir kopru ustundeyim ve irmak akiyor sag tarafima donuyorum ve bi bakiyorum gokyuzunde kocaman gunes ve ay ikisi ayni anda cikmis. Cok sarsiliyorum urkuyorum ruyamda kendi kendime dunyanin sonumu geldi Allahim diyorum,bi bakiyorum ay yavas yavas gunese dogru ilerliyor,dusunuyorumki simdi patlama olucak,ama ay sakince gunesin uzerinden geciyor ve birden o ay Sahabe ikrama donusuyor SuibhanAllah.5 kisi beyaz libaslarda ve baslarinda beyaz turbentler bana dogru ucuyorlar ve ertafimda dairesel donerek senin sorunun cevabi semada diyorlar kafami kaldiriyorum ve o insanin bulutlarla isminin ilk harfini goruyorum. Daha sonra Sahabe Ikram kayboluyor fakat uzaktan bana dogru kosan cok sinirli kedi goruyorum beni tirmalamak istiyor ama ben BismillahiRahmanRrahim diyorum kedi bana saldiramiyor ama pesimide birakmiyor herhalde bir 10 kere Besmele cekiyorum ve kediye dokunuyorum ve kedi birden erkek cocuguna donusuyor 9 aylik falan siyah sacli cok sevimli bir erkek cocugu oluyor ve ben Besmeleyle uyaniyorum. 3. Ruyamda ayni niyetle uyudum ve kar gordum bembeyaz kizimla birlikte karli havada disardayiz ve yanimizdan at ve uzerinde baska bir kiz yanimizdan geciyor ama etraf bembeyaz. Lutfen bana yardimci olur musunuz o insan benim icin hayirli midir yada bana karsi hissleri ola bilir mi?
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm selam Rüyaniz Hayr olsun..
emin olmadan ümitlenmek sonunda hayal kırıklığına sebep oluyor.Konuşup görüşmeden fazla hayale kapılmak çok da doğru değil.
Mantıklı düşünmek lazım. Ne niyetle baktığını,yardim ettiğini bilemezsiniz..

"Nihat Hatipoglu hocamizla yuvarlak beyaz masa etrafinda oturup konusuyoruz "
Rüyada yuvarlak beyaz Masa görmek ;Plan, Proje, Toplantı, Fırsat açıkça-ayan-beyan konuşmak ,anlamlarını simgeler.
Rüyada Yuvarlak Masa görmek, Herkes için eşitlik, paylaşım, işbirliği, eşit haklar ve fırsatlar anlamını taşır...

"Hz.Peygamberimize Salavat getiriyoruz "

Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen
işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder..
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed ..

Bu insanin ,size karşı hisleri varmı yokmu bunu ancak Allah bilir yada bu konuyu onun ile konuşup ondan sonra istihare yapmalisiniz..
Rabbim hakkınızda hayırlısı neyse onu versin..Selametle..

Gume

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Lutfen!

İlk once cevap verdiginiz icin Jazzak Allahu Khair. Peki ruyamda Sahabe-ikrami gordum ve etrafimda donuyorlardi ve sordugun cevap semada diyerek yukariya bakmama isaret ediyorlardi. Bende basimi kaldirib bulutlarda yazili Z harfini gordum, bu ne anlama gelir sizce, herseyi bir tek Allah bilir,sizce sadece tahminen bu ruyanin manasi ne olabilir?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Cümlemizden Ayvahh (eyvallah )!Sahabe-ikrami diye mi kasd ettiniz yoksa Sahabe-i Kirâm, mi bunlar farklidir..?
sorunuzun cevabını yanlış yerde arıyorsunuz...
her şey üst üste geliyorsa demek ki ;bir yerde bir yanlış yapıyorsunuz..?
ne olduğu ise cevabi da Sizde dir...

Bu insanin ,size karşı hisleri varmı yokmu bunu ancak Allah bilir yada bu konuyu onun ile konuşup ondan sonra istihare yapmalisiniz..
Rabbim hakkınızda hayırlısı neyse onu versin..
Olan her Her İşte Bir Hayır ve hikmet Vardır...Allahim bu insani,lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yoluna eriştir..amin.

nrdn85

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, ben 1 yıl önce istihareye yattım. bir erkek arkadasım var onun hayırlı olup olmadıgı öğrenmek içindi.
rüyamda annemle birlikte onların evindeydik vitrinden bardak çıkartıyordum bir tane çatlak bardak vardı onu bir kenara bıraktım ve sonrasında annem onları bırak sen hırsızsın çalarsın dedi bir sinirle evden cıktım erkek arkadasım da benimle birlikte geldi ve aniden bizim evde olduk ama evimiz daha geniş bir evdi balkonda bir hamak vardı ilk önce babam yatıyordu hamakta daha sonra kuzenim oldu. sonra evden çıkıyorduk babam bzi geçirdi kapının önünde iki tane çizme vardı biri siyahlı beyazlı topuklu bir çizme diğeri eski bir siyah çizmeydi ben siyah çizmeyi giydim. sonra merdivenlerden indik dışarı çıktık. her yer bembeyaz karla kaplıydı elele yürüyorduk. yolun solunda kocaman bir çınar ağacı vardı altında 3 kişi oturuyordu ortada bir adam vardı beyaz bir gömlek giymişti ve bize gülümseyerek bakıyordu. o adam erkek arkadasımın babasıymış. yolun diğer tarafında da bembeyaz bir mağaza vardı annesi beyaz bir elbise deniyordu. daha sonra karların üzerinde yürüyerek ilerledik.

şöyle bir şey eklemek istiyorum erkek arkadasımın babası vefat etmiş 16 yıl önce ve ben resmini dahi görmemiştim kendisinin. rüyamda görünce cok etkilendim. rüyamdan 3 gün sonra erkek arkadasım bana babasının fotografını gösterdi ve rüyamda gördüğüm adam gercekten babasıydı.

yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba, "ben 1 yıl önce istihareye yattım. bir erkek arkadasım var onun hayırlı olup olmadıgı öğrenmek içindi."
1 yıl önce için niyet ettiniz istihareye hayırlı olup olmadıgı öğrenmek içindi..O Rüyanin hükmü O zaman içindi bu gün ile alakali olamaz...

halen Hayat yolunda o erkek arkadaşiniz ile misiniz..sizce 1 yıl önceye binaen Sizin icin hayırlı biri mi..
Gelecekte, kendinizi Onun ile birlikte görebiliyor musunuz..?cevabinda yorumunuzu inş.. bulacaksiniz ...

Ulu bir çam ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki çam ağacına sarılarak yükselmeye başlamış.
Yağmurların ve günesin etkisiyle müthiş hızla büyümüş ve neredeyse çam ağacıyla aynı boya gelmiş.
Bir gün dayanamayıp sormuş çama:
-”Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?”
-”82 yılda” demiş çınar

-”82 yılda mı?” diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak, “Ben neredeyse
-1 senede seninle aynı boya geldim bak!”…
-”Doğru” demiş agaç, “doğru”…

Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak önce üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış.
Sormuş endişeyle çama:
-”Neler oluyor bana ağaç?”
-”Ölüyorsun” demiş çam…

-”Niçin?”
-”Benim seksen iki yılda geldiğim yere sen iki ayda gelmeye çalıştığın için”…Kissadan Hisse...

Üst Alt