Karım zina etti, yakaladım, affetmek istiyorum, zorlanıyorum

alikent

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
SLM
Karım zina etti, yakaladım, affetmek istiyorum, zorlanıyorum.
Eşim pişman. 24 yıllık evliyiz. 3 çoçuğumuz var. Eşimin pışman olduğuna kanaat getiriyorum ama affetmekte zorlanıyorum.

5 ay geçmesine rağmen sürekli hüzünlenip hırçınlaşıyorum. şiddet kullanmıyorum ama

Ne yapmam gerekir. çokmu zorluyorum acaba

Eşimi seviyorum aslında hemde çok.

Nasıl ve ne yapsam

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam kardeşim herkes hata yapabilir ,her kes nefsine kanabilir..biliyorum kolay değil ama sen yine de affedici ol ki Allahta seni affetsin sana merhamet etsin..af etmeyip de ne yapacaksınız........................
Allah affedicidir, affedici kullarını sever. Karınızın hatalarını sürdüreceği yargısıyla hareket edip şüphenizi sürdürmeyin.
Eşiniz elbetteki hatalıdır,Günah işlemiştir. Ama Eşiniz pişman senin de sabır göstermen gerekir. Gerçekten aileleri kurtaran kadının ,yada kocanın fedakârlığıdır.
eşinize yazabilseydim, onu ağır bir dille eleştirirdim. ama iş işten geçti geriye getiremiyorsunuz malesef...

Hiç geriye dönüp yaptığın şeyleri değiştirmek istedin mi?
Yaptığın tercihleri. Hata olan tercihleri.
Ben çok istedim, ama geriye dönemedim..

Hayatınıza yeni bir sayfaya açmaya bak. Eşine bir imkân bir fırsat daha verin Çünkü, sevgisiz ve güvensiz mutlu olunamaz . Boşanma da çözüm değildir. Birbirinize dua edelim.

Hanımın zina yapmışsa hemen boşarsan onu hor görmüş küçük görmüş olursun o insanın hayatını ve 3 çoçuğunuzun hayatını mahv eder alınlarına kara leke sürersiniz...belki de onu tekrardan kötülüğe sürükleyebilirsiniz.. affedici olki RAHMANDA SENİ ALTINDAN IRMAKLAR AKAN CENNETİNE KOYSUN güzel kardeşim yapma gözünü seveyim..

zaten zina yapan ,kendini kirleten kendi vicdanında bununla her saniye yaşayan O mazlum mağdur, tertemiz olan Sen...kaybeden O kazanan SEn..bundan büyük ceza mi olur...Affetmek bazen en büyük ceza..onu kendi kendisi ile mahkum etmek...vicdanıyla baş başa bırakmaktır.
Eğer beklediği gibi hakaret edip kovsaydım, eminim daha huzurlu giderdi buradan. Rabbim'in karşısına çıktığındaysa "Ben af diledim, kabul etmedi" derdi.
Onu af edin....şüphe ve güvensizlik içinde ilişki yürüterek stres içinde yaşamayin..

alikent

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Slm,

Cevabınız için Allah sizden razı olsun.

Duaya sabıra ihtiyacımız var.

Allah yar ve yardımcımız olsun

Selam ve dua ile.

Allah'ın Kulu.

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun.

Ben olsaydım direk boşardım o iffetsiz kadını. 3 çocuğu var ve böyle bir şey yapmış. Ayıptır, günahtır. Tekrarını da yapabilir .

İşin özü bu kardeşim. Kendine yedirebiliyorsan affet ki, zordur bu.

alikent

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Slm,
Tekrarını yapmıyacağından eminim. çok pişman.
Ondan tereddütüm yok. Olsaydı hiç denemeye kalkışmazdım.

Problem kendime yedirmek isteyip edemediğimden zorlandığımdan kaynaklanıyor.

Tamam. çok büyük günah.

Tamam her ne kadar benimde yapmış olmus olduğum hatalar böyle bir karşılığı kesinlikle getirmez.

Affedilecek bir Suç aslında hiç değıl.

Bilmiyorum. Bazen boşasam daha iyi olurmu diye kendi kendime soruyorum.

Bazen ise hic sormuyorum.

Bilmiyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ben olsaydım direk boşardım o iffetsiz kadını. 3 çocuğu var ve böyle bir şey yapmış. Ayıptır, günahtır. Tekrarını da yapabilir .

Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi (asla, kesinlikle, katiyyen) “yapmam” Ben olsaydım direk boşardım dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır. Hz.Muhammed (s.a.v)

Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. Hz. Muhammed (s.a.v)

Düşünüyorum da şu hayatta neyi büyük konuştuysam, başıma geldi ,zamanında ettiğim büyük laflar geçiyor gözümün önünden acı ile gülüyorum ..hy..
artık susuyorum,düşünüp içmden yorum bile yapmaya korkuyorum....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir şeyi yaparken neticeyi de hesap etmeli...
Everything we do has a consequence...
Yaptığımız her bir şeyin fiil, karar ,eylemin muhakak ki bir sonucu ,neticesinde bir şey olur..

Affetmek ve affedememek affetmemek mi bunu kime soruyorsunuz ego nefsinize mi yoksa kalbinize.aklınıza mı..?
direk boşasanız o 3 çocuğa kim sahip çıkacak toplum mu yoksa üvey baba mı..
Bazı insanlara büyük resmi göstermek zor çünkü ekranları küçük ..

Olaya daha büyük bir pencereden bakın Kişiselleştirmeyin!! Olaylara Nefsinizin penceresinden değil de Gönül ,bir BABA penceresinden BAKIN..

alikent

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Slm,

Affetmek ve affedememek affetmemek mi bunu kime soruyorsunuz ego nefsinize mi yoksa kalbinize.aklınıza mı..?

aklıma soruyorum ama ego nefsimin cevabından etkileniyorum.

Bazı insanlara büyük resmi göstermek zor çünkü ekranları küçük ..

Olaya daha büyük bir pencereden bakın Kişiselleştirmeyin!! Olaylara Nefsinizin penceresinden değil de Gönül ,bir BABA penceresinden BAKIN..

Haklısınız

Nefsimin dediğine değil aklımın dediğine büyük pencereden bakmalıyım.

Gönlumde olanı hakkımda hayırlı eyle, Hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle yüce Allahım.

Dua ve sabıra ihtiyacim var

Selam ve dua ile

Allah'ın Kulu.

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi (asla, kesinlikle, katiyyen) “yapmam” Ben olsaydım direk boşardım dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır. Hz.Muhammed (s.a.v)

Kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. Hz. Muhammed (s.a.v)

Düşünüyorum da şu hayatta neyi büyük konuştuysam, başıma geldi ,zamanında ettiğim büyük laflar geçiyor gözümün önünden acı ile gülüyorum ..hy..
artık susuyorum,düşünüp içmden yorum bile yapmaya korkuyorum....

Haklısınız efenim ama bu kabul edilir bişey değil . O kadın Allah katında tövbe etmediği sürece nedir düşünün bi.. Ben ciddiyim şeytan istediği kadar uğraşsın ben kendimi biliyorum . :)

Ve başıma gelse de böyle yapardım, Allah korusun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Haklısınız efenim ama bu kabul edilir bişey değil . O kadın Allah katında tövbe etmediği sürece nedir düşünün bi.. Ben ciddiyim şeytan istediği kadar uğraşsın ben kendimi biliyorum . :)

Ve başıma gelse de böyle yapardım, Allah korusun.

Bizler bu kadının, Allah katında tövbe edip etmediğini nerden biliyoruz Sinelerin özündekilerini yalnızca Allah bilir,biz bilemeyiz...
Tevbe, pişman olmak ve bir daha tekrarlamamaktır. Bu iki şey gerçekleştikten sonra ayrıntılara takılmanın yararı yoktur. . Geçmişi irdeleyip durmayalım.Geçmişi sadece üzerine bir şey inşaa edecekseniz geri getirin..yoksa Allah kerim deyip hayat yolumuza kaldığımız yerden devam edelim...kazananlarda ,kaybedenlerde ,kendilerine ettiler...

bir kimsesiz çocuğu evladlık aldığımda neden aldın diye sordular bilmiyorum dedim sadece kalbimde bu kararın doğru olduğunu hissetim doğru olanı yaptığımı tüm kalbim ile en ufak bir tereddüt duymadan biliyor ve inanıyordum...bazen ona, buna bizim yaptığımız ,verdiğimiz kararlar anlamsız gelebilir ama her insanın içinde bir ben daha var O tamam der ve kabulenir inanırsa gerisi hep faso fiso..İşte Bütün Mesele Bu kararın ile huzur bulmak..! Doğru karar verdiğini hissetmek her şey yerli yerinde olmak yerinde oturmak ......

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
SLM
Eşim pişman. 24 yıllık evliyiz. 3 çoçuğumuz var. Eşimin pışman olduğuna kanaat getiriyorum ama affetmekte zorlanıyorum.

5 ay geçmesine rağmen sürekli hüzünlenip hırçınlaşıyorum. şiddet kullanmıyorum ama

Nasıl ve ne yapsam

Selamün aleyküm öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ne yaşadıklarınız kolay nede kabullenmeye çalışmanız kolay. Çok zor bir karar vermişsiniz, yapmanız gereken şey unutmanız düşünmemeniz rüyaydı kabustu gibi düşünmek ve unutmak.

Kolay olmayacak hatta çok zor olacak ama siz en büyük zorluğu aşmış ve affetmişsiniz, şimdiden sonrası ya yok sayıp devam etmek yada güvensizlikle kendinizi yıpratıp başında yapmadığınız yolda bitmesi olacak. 3 tane evladınız var bir çocuk ne annesiz kolay büyür nede babasız evet yanlışın boyutu büyük ama affettiyseniz unutacaksınız.

Ki yaşınız itibariyle benden büyüksünüz affederken kolay olmayacağını eminim sizde biliyordunuz. Bence unutun düşünmeyin kafanızı düşüncelerle yormayın bu düşünceler geldiği anda da kafanızı başka şeylerle dağıtın.

Hem affedip hemde eşinize hırçınlaşmanız yersiz olur, affedip yeniden sahip çıkmanızdan ötürü alacağınız sevabın ecrini kaçırır. Kolay olmayacak sabredin çok çok dualar edin namazlarınıza dikkat edin. İnşallah hakkınızda hayırlı bir şekilde hayatınız yoluna girecektir.

Allah yardımcınız olsun Allah'a emanet olun...

Selamün aleyküm kardeşim, yaşın 18 gözüküyor doğru mu bilmiyorum. Kardeşim hayatta bazı şeyler sandığımız kadar basit ve kolay olmuyor, ben olsaydım diye başladığın cümle sana zarar verir. İnşallah Allah sana yaşatmasın çünkü kınadığın yada büyük konuştuğun şey illa ki insanın başına gelir.

Neticede insanız başımıza her an her şey gelebilir, bizim başımıza gelmez diye düşünmemek lazım güzel kardeşim. Evet dediğin gibi belki tekrarı olabilir, ama gerçekten içi yanarak pişman olup tövbe etmişse ve aynı hataya düşmeyecekse yanlış anlama o zaman senin yaptığın bu yorum ona yardımcı olmaktan ziyade onu daha fazla olumsuz etkileyecektir.

Kardeşim işin içinde evlat var, emin ol bu abi içinde hiç kolay değil. Evet herkesin fikri aynı olmaz, o kabul eder ama sen etmezsin. Ama kınama ve büyük konuşma sana bir tavsiye ister arkadaş say ister abi say ister kardeş say ama kardeşim durum bu. Evlat bambaşka bir duygu Rabbim evladını kucağına alma duygusunu yaşattığında anlarsın.

Sınanmadığınız bir acı üzerine konuşmak, her zaman kolaydır.

Bu sözü hiç unutma kardeşim, hayatta insana tükürdüğünü yalatır yapmam dersin bir bakmışsın yaparsın başıma gelmez dersin bakarsın başına gelir. Dilerim Allah sana bu sözünden ötürü göstermesin yaşatmasın kardeşim.

Allah yardımcın olsun, Allah'a emanet ol kardeşim...

Allah'ın Kulu.

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bizler bu kadının, Allah katında tövbe edip etmediğini nerden biliyoruz Sinelerin özündekilerini yalnızca Allah bilir,biz bilemeyiz...
Tevbe, pişman olmak ve bir daha tekrarlamamaktır. Bu iki şey gerçekleştikten sonra ayrıntılara takılmanın yararı yoktur. . Geçmişi irdeleyip durmayalım.Geçmişi sadece üzerine bir şey inşaa edecekseniz geri getirin..yoksa Allah kerim deyip hayat yolumuza kaldığımız yerden devam edelim...kazananlarda ,kaybedenlerde ,kendilerine ettiler...

bir kimsesiz çocuğu evladlık aldığımda neden aldın diye sordular bilmiyorum dedim sadece kalbimde bu kararın doğru olduğunu hissetim doğru olanı yaptığımı tüm kalbim ile en ufak bir tereddüt duymadan biliyor ve inanıyordum...bazen ona, buna bizim yaptığımız ,verdiğimiz kararlar anlamsız gelebilir ama her insanın içinde bir ben daha var O tamam der ve kabulenir inanırsa gerisi hep faso fiso..İşte Bütün Mesele Bu kararın ile huzur bulmak..! Doğru karar verdiğini hissetmek her şey yerli yerinde olmak yerinde oturmak ......

Efendim bilmiyoruz işte, anlatmak istediğim bu . :)

Siz güzel bir açıdan bakıyorsunuz ki, böyle diyorsunuz . :)

Bu beyefendide, o çuklarına pekala bakabilir, yeter ki istesin . Ama bu bayanın yaptığı affedilir değil, hemde evli olarak . Hadi diyelim afdetti, her sabah birbirlerinin yüzlerine bakacaklar, o adamın içindeki o sızı, hiç bir zaman geçmez.

Demem o ki, Allah bu kardşimize yardım etsin, yolunu açık etsin . Kararını güzel ver kardeşim .

Selamün aleyküm öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ne yaşadıklarınız kolay nede kabullenmeye çalışmanız kolay. Çok zor bir karar vermişsiniz, yapmanız gereken şey unutmanız düşünmemeniz rüyaydı kabustu gibi düşünmek ve unutmak.

Kolay olmayacak hatta çok zor olacak ama siz en büyük zorluğu aşmış ve affetmişsiniz, şimdiden sonrası ya yok sayıp devam etmek yada güvensizlikle kendinizi yıpratıp başında yapmadığınız yolda bitmesi olacak. 3 tane evladınız var bir çocuk ne annesiz kolay büyür nede babasız evet yanlışın boyutu büyük ama affettiyseniz unutacaksınız.

Ki yaşınız itibariyle benden büyüksünüz affederken kolay olmayacağını eminim sizde biliyordunuz. Bence unutun düşünmeyin kafanızı düşüncelerle yormayın bu düşünceler geldiği anda da kafanızı başka şeylerle dağıtın.

Hem affedip hemde eşinize hırçınlaşmanız yersiz olur, affedip yeniden sahip çıkmanızdan ötürü alacağınız sevabın ecrini kaçırır. Kolay olmayacak sabredin çok çok dualar edin namazlarınıza dikkat edin. İnşallah hakkınızda hayırlı bir şekilde hayatınız yoluna girecektir.

Allah yardımcınız olsun Allah'a emanet olun...

Selamün aleyküm kardeşim, yaşın 18 gözüküyor doğru mu bilmiyorum. Kardeşim hayatta bazı şeyler sandığımız kadar basit ve kolay olmuyor, ben olsaydım diye başladığın cümle sana zarar verir. İnşallah Allah sana yaşatmasın çünkü kınadığın yada büyük konuştuğun şey illa ki insanın başına gelir.

Neticede insanız başımıza her an her şey gelebilir, bizim başımıza gelmez diye düşünmemek lazım güzel kardeşim. Evet dediğin gibi belki tekrarı olabilir, ama gerçekten içi yanarak pişman olup tövbe etmişse ve aynı hataya düşmeyecekse yanlış anlama o zaman senin yaptığın bu yorum ona yardımcı olmaktan ziyade onu daha fazla olumsuz etkileyecektir.

Kardeşim işin içinde evlat var, emin ol bu abi içinde hiç kolay değil. Evet herkesin fikri aynı olmaz, o kabul eder ama sen etmezsin. Ama kınama ve büyük konuşma sana bir tavsiye ister arkadaş say ister abi say ister kardeş say ama kardeşim durum bu. Evlat bambaşka bir duygu Rabbim evladını kucağına alma duygusunu yaşattığında anlarsın.

Sınanmadığınız bir acı üzerine konuşmak, her zaman kolaydır.

Bu sözü hiç unutma kardeşim, hayatta insana tükürdüğünü yalatır yapmam dersin bir bakmışsın yaparsın başıma gelmez dersin bakarsın başına gelir. Dilerim Allah sana bu sözünden ötürü göstermesin yaşatmasın kardeşim.

Allah yardımcın olsun, Allah'a emanet ol kardeşim...

Efendim kınamadım, asla kınamam . Ben böyle yapardım dedim. Ben o acıyı yaşamadım ama her şeyi biliyorum . :)

Tükürdüğümü de yalamam, asla .

İyi dilekleriniz için teşekkürler, Allah razı olsun.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah insana öyle şeyler yaşatır ki;

ASLA YAPMAM DEDİĞİNİ YAPAR,
YAPARIM, GÜLER GEÇERİM, DEDİĞİN ŞEYLER
"İÇİNDE KOCA BİR YARA OLUR"!

ALLAH HER ŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN DER; KONUŞMANI BİTİRİRSEN, HER ZAMAN HAYIRLI KAPILAR AÇILIR MUTLU OLURSUN!

tozduman

Moderatör
Moderatör
Zaten Eşiniz size böyle bir hata yapsa size söylemeyecek kadar uyanık olur Allahın kulu kardeşim.
Sizde tükürük ile baş başa kalırsınız. Haberiniz olmaz ama ahiret hayatında hesaplasirsiniz.
Her kadın paylaşmaz eşi ile böyle bir hatayi.
Bir kadın hata yapıp eğer eşi ile paylaşıyorsa o kadın uyuyamiyordur.
Gerçekten ama gerçekten pişmandir.
Benim size tavsiyem, bakış açınızi degistirmeniz aksi takdirde hayat sizin karşınıza sizden daha uyanık biri çıkarır.
Nihayetinde Allahın kulu 3 çocuk anasıdir.
İffetsiz olan dildir!
İmam nikahı kimin üstüne ise o kişiye düşer onu yargılamak.
Haddimiz değildir !
Biz yardimci oluruz Allah için, kelamlarimizdan sorumluyuz.
Selametle ..

alikent

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Slm

Eşim çok iyi davranıyor. Çok vicdan azabı çekiyor.

Velakin ben kabullenmekte baya zorlanıyorum.

Her gün boş kaldığım vakitler içim içime ağlıyorum. Günde 3-5 kez en azından ağlıyorum. Dayanamıyorum.

Bilmiyorum.

Affetmekle direndiğim için kendime zarar veriyorum gibi geliyor.

Allahım affetsin. Bilmiyorum.

Acaba boşanmak kaçınılmaz mi 5 ay geçti.

Selam ve dua ile

Bilgisiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Affet ALLAH affedenleri sever.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
SLM

Nasıl ve ne yapsam

Zina etti derken, zinanın hangi çeşidini yaptı ?
Yoksa Sadece telefonda biri ile yazışmaya mı zina diyorsunuz ? Ağır bir itham değil mi ? O an hangi ruh halinde olduğunu ve o hataya nasıl düştüğünüde hesaplamak lazım.
İnsan hata yapabilen bir varlıktır. Ve bu insanın Allah' tan af dilediğinide biliyorsunuz sanırım. Eşinizi sokak kadınlarıyla karıştırmayın derim. Hatasının farkında olup tevbe etmiş ve bir daha böyle bi hata yapmamaya rabbine ve size söz vermiştir.

Üst Alt