SLM
Karım zina etti, yakaladım, affetmek istiyorum, zorlanıyorum.
Eşim pişman. 24 yıllık evliyiz. 3 çoçuğumuz var. Eşimin pışman olduğuna kanaat getiriyorum ama affetmekte zorlanıyorum.
5 ay geçmesine rağmen sürekli hüzünlenip hırçınlaşıyorum. şiddet kullanmıyorum ama
Ne yapmam gerekir. çokmu zorluyorum acaba
Eşimi seviyorum aslında hemde çok.
Nasıl ve ne yapsam
Selamün aleyküm öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ne yaşadıklarınız kolay nede kabullenmeye çalışmanız kolay. Çok zor bir karar vermişsiniz, yapmanız gereken şey unutmanız düşünmemeniz rüyaydı kabustu gibi düşünmek ve unutmak.
Kolay olmayacak hatta çok zor olacak ama siz en büyük zorluğu aşmış ve affetmişsiniz, şimdiden sonrası ya yok sayıp devam etmek yada güvensizlikle kendinizi yıpratıp başında yapmadığınız yolda bitmesi olacak. 3 tane evladınız var bir çocuk ne annesiz kolay büyür nede babasız evet yanlışın boyutu büyük ama affettiyseniz unutacaksınız.
Ki yaşınız itibariyle benden büyüksünüz affederken kolay olmayacağını eminim sizde biliyordunuz. Bence unutun düşünmeyin kafanızı düşüncelerle yormayın bu düşünceler geldiği anda da kafanızı başka şeylerle dağıtın.
Hem affedip hemde eşinize hırçınlaşmanız yersiz olur, affedip yeniden sahip çıkmanızdan ötürü alacağınız sevabın ecrini kaçırır. Kolay olmayacak sabredin çok çok dualar edin namazlarınıza dikkat edin. İnşallah hakkınızda hayırlı bir şekilde hayatınız yoluna girecektir.
Allah yardımcınız olsun Allah'a emanet olun...
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun.
Ben olsaydım direk boşardım o iffetsiz kadını. 3 çocuğu var ve böyle bir şey yapmış. Ayıptır, günahtır. Tekrarını da yapabilir .
İşin özü bu kardeşim. Kendine yedirebiliyorsan affet ki, zordur bu.
Selamün aleyküm kardeşim, yaşın 18 gözüküyor doğru mu bilmiyorum. Kardeşim hayatta bazı şeyler sandığımız kadar basit ve kolay olmuyor, ben olsaydım diye başladığın cümle sana zarar verir. İnşallah Allah sana yaşatmasın çünkü kınadığın yada büyük konuştuğun şey illa ki insanın başına gelir.
Neticede insanız başımıza her an her şey gelebilir, bizim başımıza gelmez diye düşünmemek lazım güzel kardeşim. Evet dediğin gibi belki tekrarı olabilir, ama gerçekten içi yanarak pişman olup tövbe etmişse ve aynı hataya düşmeyecekse yanlış anlama o zaman senin yaptığın bu yorum ona yardımcı olmaktan ziyade onu daha fazla olumsuz etkileyecektir.
Kardeşim işin içinde evlat var, emin ol bu abi içinde hiç kolay değil. Evet herkesin fikri aynı olmaz, o kabul eder ama sen etmezsin. Ama kınama ve büyük konuşma sana bir tavsiye ister arkadaş say ister abi say ister kardeş say ama kardeşim durum bu. Evlat bambaşka bir duygu Rabbim evladını kucağına alma duygusunu yaşattığında anlarsın.
Sınanmadığınız bir acı üzerine konuşmak, her zaman kolaydır.
Bu sözü hiç unutma kardeşim, hayatta insana tükürdüğünü yalatır yapmam dersin bir bakmışsın yaparsın başıma gelmez dersin bakarsın başına gelir. Dilerim Allah sana bu sözünden ötürü göstermesin yaşatmasın kardeşim.
Allah yardımcın olsun, Allah'a emanet ol kardeşim...