Kötü, sinsi ve vicdansızlar

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm ben 23 yaşında bir kızım her gün birilerinin yaptığı kötülükleri sinsilikleri duyuyorum her ne kadar benimle ilgili olmazsa da bu tür insanlar bana korkutucu geliyor. Etrafımda iki zengin görünen aile var bi görseniz konuştukları zaman elimi cebime attıp yardım edesim geliyor. Bugün ikisinin de çok zengin olduğunu ve geleceğe dönük yatırımlar yaptığını duydum. Çocukları özel üniversitelere gidiyor biliyorum ama onların sözüne inandım ve gerçekten çocukları için fedakarlıklar yaptığını düşünüyordum. Bugün birinin petrol alacağını öbürünün de çok sayıda arsalarının olduğunu duydum ve çok şaşırdım. Ben dostdoğru herşeyi söylerim ve önyargı düşmanıyım her zaman da böyle oldum ama bugün duyduklarım benim ne kadar saf olduğumu tekrar hatırlattı. Resmen kendimi kandırılmış ve aldatılmış hissettim. Insanlara karşı yeteri kadar güvensiz ve soğuğum zaten. Bi de bunları duydum bu tür insanların yüzüne bakıp nasıl konuşabileceğimi bilemiyorum. İlişkilerin tamamen yalanlar üzerine kurulu olduğunu görmek oldukça üzüyor ve bu insanlara karşı içimde genel olarak bir karamsarlık, bir korku giriyor ve ruhum daralıyor. BELKI ŞUANDA BU PAYLAŞIMIMA BAKIP GÜLECEK INSANLAR OLACAK AMA BEN GERÇEKTEN DAYANAMIYORUM :(
NE OLUR ARTIK INSANLAR KÖTÜLÜK YAPMASIN BIRBIRLERINE BEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM.

Bu hassasiyet ve güvensizlikler yüzünden annemin de kalbini kırdım çünkü üstüme çok geliyor :(
Iki gün oldu beni aradı babamla ama o kadar kırılganım ki konuşacak takatim kalmadı :(
BEN ANNEMI, BABAMI VE KARDEŞLERIMI ÇOK SEVIYORUM. Onları asla kırmak istemiyorum ama elimde olmayarak öfkelenip, bağırıp çağırıyorum :((
Kendimden, yaşamaktan, insanlardan ... Herşeyden çok sıkıldım ruhum daralıyor artık :(

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim.
Neden Gülelim , hepimiz o yollardan geçtik geçiyoruz da " iyi ve kötüyu kazık atılmayi " böyle böyle öğrenip ileride ona göre seçimler yapıyoruz.
İster kötü olmayı ister iyi olmayı tercih edersin.
Ne yapacaksın, öyle insanlara yapacak bişey yok Allah hidayete erdirsin hepimizi.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Sana gülemem çünkü, daha kötü tecrübeler yaşamış biri olarak! insan yaşı ilerledikçe daha ne insanlarla, ne vicdanlarla, ne insan görünümlü nefis esaretine bürünmüş varlıklarla karşılaşıyor, biliyor musun be güzel kardeşim?..

Hani insan okulda; okuyup, okuyup ondan sonra da iş hayatına atılınca, sudan çıkmış balığa dönüyor ya; işte hayatta böyle, insan küçükken dışarıyla fazla haşır neşir olmadan evvel, ailede gördüğü güzelliklerin dışarıda da öyle olduğunu zannederek büyüyor...Bir gün dışarı çıkma zamanı geldiğinde, yavaş yavaş insanları ve de insancıkları görmeye başlıyor...

Aslına bakarsan insanları kategorize etmeye gerek yok!
İyi insanlar, kötü insanlar olarak, insanlar ikiye ayrılır...

İyi sandığımız ve öyle gözlemlenen insanlar; Allaha yakın, vicdanına yakın, doğru sözlü insanlardır..
Kötü insanlar da; nefsin esiri, kötü düşünceler ve bencillikleriyle dünyaya meyilli, fazla vicdani duygular taşımayanlardır..

Bende bundan on sene önce okul hayatım bitip, iş hayatına atılınca öğrendim insanları, hayatı...
Ve daha şimdi halen bir çok şey öğrenmekteyim, öğrenmenin yaşı yok ki!
Sana bir kardeş tavsiyesi;
İlk önce annenden özür dile ve başkalarından dolayı kırdığın kalbini onarmaya çalış..
Ondan sonra, şöyle düşünmeye çalış;
Ben hayatın daha başındayım, bu hayatta olumlu veya olumsuz bir çok insan ve olayla karşılaşacağım ve bunlara karşı her zaman Rabbime sığınıp, ondan yardım dilemeliyim diye...
Kardeşim, ilk başlarda ben de anlam veremezdim bazı insanların neden acımasız ve değişik duygularla hareket ettiğine ve bu bana neye mal oldu biliyor musun? az daha felç hastası oluyordum sinirden...Allah korudu! kısmi felç geçirdim ama atlattım hamdolsun...
Bir şeylere üzülerek, sinirlenerek anca kendine yazık edersin!..
Bazı insanların davranışları hoşuna gitmiyorsa, düşünceleriniz uyuşmuyorsa mesafe koyarsın o kişiyle aranıza.. Başka da yol bilmiyorum!

Bu dünya imtihan dünyası,; iyi veya kötü herkes ektiğini ahrette biçecek!
Sen içindeki insani duyuları her zaman diri tut! kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin boşver!

Sen her işini Allah rızası için yap, iyi davranmaya devam et, güzel konuşmaya, gönül almaya devam et!
Kötü zihniyetli insanların davranışlarına, sözlerine karşılık verme! onların şerrinden her zaman rabbine sığın....

La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim....

Bu zikir devamlı okunduğunda içindeki sıkıntıları giderir..

Devamlı zikir halinde ol, namaz kıl, kuran oku, Allaha yakın olmanın yollarını ara sadece...

Selametle, hayırla, Allaha emanet olasın...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam kardeşim bunlar gülünecek konular değil, gülende zaten ağlanacak halimize gülüyordur. Her geçen insanlar daha da çok değişiyor ve emin ol ilerleyen yıllarda daha da çok değişecekler, geçmişten bugüne baktığın zaman aradaki farkı görmek çokta zor değil.

Böyle insanlar için malesef yapabileceğimiz duadan başka hiç bir şey yok kardeşim çünkü sen ne yaparsan yap karşındaki insanın içinde olmadığı sürece bu düzeni değiştiremezsin.

Bence kafana bu durumları çok fazla takıp kendini üzme çünkü daha çok göreceğin şeyler var bunlar sadece devede kulak gözükenler, unutmadan ailenin gönlünü yıkma kardeşim yarının ne getireceğini bilemezsin Allah esirgesin bir gün kırarsın ertesi gün bakmışsın kaybetmişsin bu yükün altında ömrünün sonuna kadar ezilip keşke yapmasaydım dersin.

Hiç bir şey için annenin babanın kalbini kırdığına kesinlikle değmez ve sonunda sen pişman olursun, sebep ne olursa olsun evlat haklı dahi olsa kırmaya hakkı yok, mesela şöyle düşün kardeşim ben ne dediğini bilmem ama senin evladın senin annene yada babana söylediklerini sana söylese sen ne hissederdin.

Tamam belki sana aykırıdır söyledikleri şey belki senin gerilmene öfkelenmene sinirlenmene sebep olabiliyordur, ama bunun çözümü bağırıp kırmak dökmek değil tatlı dille onların yetiştirdiği evlat olarak uygun bir dille anlatmaktır kardeşim.

Allah yardımcın olsun kardeşim Allah'a emanet ol...

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
"Tozuduman" , ab-ı Hayat ablam ve Tolunay Abicim öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Okul zamanı çok insanla tanıştım ve çok sevdim hiç kimsenin beni kandırması yada yüzüme gülüp arkamdan iş çevirme durumu ile karşılaşmadım. Şuanda ise ne hikmetse birileri sürekli kendilerini farklı gösterip yeteri kadar daralan ruhumu daha da daraltmaya çalışıyorlar. Her ne kadar bu durumlara alışıyor olsamda aklım kabullenemiyor artık. "Allah'ın kulu" diye bi akıllı yorumunda çocukta davrandığımı yazmış fakat yaşadıklarımın neresi çocukca günümüz insanı gerçekten bu kadar kötülemiyor mu ? Durup dururken, belki de hiç çıkarı yokken yalan söylemeyi, insanları kandırmayı meslek edinmemiş mi ? Bu tür insanların türemesi benim kabahatim mi yoksa aptalığım mı yalancı olmama engel ? Biz nerden geldiğimizi unutmadık "Allah'ın kulu" (!) Allah'tan geldik ve Allah'a döneceğiz. Allah'a dönerken kendi kendini kandırmış bir insan olarak gitmektense senin küçümsediğin çocukluğumla gitmeyi tercih ederim(!)

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim rica ederim, ama dediğim gibi daha nelerle karşılaşacaksın neler görüp duyacaksın bu yüzden bu konulara fazla takılıp kendini yorma çünkü sadece kendini yormak olacak dünyanın düzeni bu hale gelmiş istesen de değiştiremezsin.

Alışmaya çalışman en doğrusu olacak yoksa ileride karşına çıkan sorunlarda yada insanlarda kendini daha kötü hissedeceksin. Bu yüzden çok fazla üzerinde durma kardeşim Allah'a emanet ol...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim hoşgeldin sefalar getirdin ;seni öyle iyi anlıyorum ki kandırılmış hissediyor insan bu tarz davranışlar karşısında kendini,bende çok zorlandım anlamakta bu davranışları şimdi anlıyor muyum?Hayır hala anlamıyorumsaskn.. ve bu dürüstlük değil, iki yüzlülük, insan aldatma ,içten pazarlık ve daha nice çirkin halin bir araya toplanması demek ve eşittir zamane insan tablosu bu çirkinlikleri artık sıradan ve olmasını normal görmek geçiştirmek anormal ama kimsenin umurunda değil kimse tepkide vermiyorkzgnn.. sineye çekiliyor bu çirkinlikleri yapana ses çıkarılıp ayıpları kendilerine söylenmeyince onlarda bunu hak ve kendilerini de haklı doğru sanıyorlar.aassd..
Sen anne ve babanı bu insanlar için üzme kırma ,bu ayıpları yanlışları onlara da anlat ki seni anlasınlar doğruyu görsünler inşallah....hmmnn

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İnşallah hümeyra ablacım. ben yeteri kadar sorun yaşıyorum zaten ailem de bazen birşey söyleyince sanırım onlara Nazım geçtiği için kavga ediyor ve isteyerek/istemeyerek kırıyorum. Kendimi tutmaya karar verdim inşallah bu konuda başarılı olurum. Tolunay Abicim ben insanları çözümlemeye sorunları gidermeye çalışıyorum. Sürekli öz eleştirimi yapıyorum ama insanların bu davranışlarına sebep ben olmadığımı. Görüyorum ama hümeyra ablamın dediği gibi günümüz insanların tablosu(!)
Herkes kötülüğü nasıl bu kadar sıradanlaştırdı ve insanlıktan değerli ne buldular da böyle kötüleştikler anlamıyorum. Benim gibileri ayak uyduramıyor bu insanlara. Gerçekten ayak uyduramıyorum o yüzden tartışmaktan, konuşmaktansa herşeyi sessizlikle karşılamaya çalışıyorum. Allah biZi affetsin. Umarım bu kötülükler yüzünden bizlerde günah işlemiyoruzdur :(

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Herkes kötülüğü nasıl bu kadar sıradanlaştırdı ve insanlıktan değerli ne buldular da böyle kötüleştiler anlamıyorum.
Güzel kardeşim bunu anlamıyacak bir şey yok! bunların sebebi nefse uymaktan, nefsin her dediğini yapmaktan, dünyayı ve dünya malını sevmekten kaynaklanıyor!
Gayet tabii nefsin esareti altındaki insan da bu durumun kendine verdiği zararı görmezden gelerek, yoluna devam ettiği için yaptığı kötülükler, fitneler, gözünün önünde devede kulak kalıyor! bu da o kişinin İMANI'NIN ZAYIFLIĞI nı gösterir!!!

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah herkesi ıslah etsin kötü kullarını iyi, iyi kullarına sabırlar versin. Bizleri de Allah'a layık kullardan eylesin inşallah.

Allah'ın Kulu.

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Sen böyle çok kandırılırsın . Çok saçma uğraşlar peşindesin .

Çocuk gibi işler yapacağına bu dünyayı anla da,ibadete Allah'a yönel.

Aaa sen üzüldün hemen kötülükler dursun . Çocukluktan,bebeklikten vazgeç .

+++

Aynen Allah doğru yola iletsin .

Şu halde sen, kendilerine vadedilen (azab) günlerine kavuşuncaya kadar onları bırak; dalıp-oynasınlar, oyalansınlar. Mearic Suresi, 42

tozduman

Moderatör
Moderatör
Sen böyle çok kandırılırsın . Çok saçma uğraşlar peşindesin .

Çocuk gibi işler yapacağına bu dünyayı anla da,ibadete Allah'a yönel.

Aaa sen üzüldün hemen kötülükler dursun . Çocukluktan,bebeklikten vazgeç .

+++

Aynen Allah doğru yola iletsin .

Şu halde sen, kendilerine vadedilen (azab) günlerine kavuşuncaya kadar onları bırak; dalıp-oynasınlar, oyalansınlar. Mearic Suresi, 42

Dünyayı anladığı için , dünya hayatı imanı, inancı ,karakterine uymadığı için hanımefendi kardeşimiz o yüzden sitem ediyor .

Jan_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah'ın kulu hepimiz Allah'ın kuluyuz çok şükür. Keşke ne dediğimi anlayarak yorum atsaydınız. Ezberci ve bilir kişi havanız pek hoş değil.

Üst Alt