- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Patates Dolması Tarifi
MALZEMELER
100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber
HAZIRLANIşI
Patatesleri soyun. ıçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın.
2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin.
5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
Patateslerin içlerine doldurun.Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber
HAZIRLANIşI
Patatesleri soyun. ıçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın.
2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin.
5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
Patateslerin içlerine doldurun.Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.