Daha öncedende belirttiğim gibi ben,âlim veya hoca değilim.Sadece okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere göre ,öğrendiklerimi paylaşıyorum.Özellikle bunu belirtmek isterim.__'Kur'anda Peygamber kelimesi geçmez.RÂSUL ve NEBÎ klimeleri geçer.Peygamber kelimesi; İki kişi arasında,Postacı,Ulak,Haberci anlamına gelir.RASÛL=Risalet yoluyla Allah.(cc) tan vahiy yoluyla aldığı Allah.(cc) ı tanıma bilgilerini(Risaleti),insanlara bildiren anlamına gelir.NEBÎ=Nübüvvet yoluyla Allah.(cc) tan aldığı dinin kurallarını uygulamayı insanlara öğreten anlamına gelir.Hz.Muhammed(as),hem RASÛL hemde NEBÎ dir,Kur'ana göre.Ne farkeder ha Peygamber,ha Rasûl,ikiside aynı.Aynı diil.Peygamber kelimesi,Rasûl kelimesinin anlamını veremez.Rasûl kelimesinin anlamı ,Kur'anda Allah(cc)ı anlatırken:_'Size şah damarınızdan daha yakın..)(âyet.) diyor..Arada mesafe yok ,varlığınızın hakikatının derûnunda mevcut..Peygamber kelimesinin anlamında,arada mesafe var.Senin varlığının ötesinde,galaksinin derinliklerinde bir yerlerde ..Ve dünyada da insan..Peygambe kelimesi ,ikisinin arasında bir ULAK anlamına geliyor.Hz.Rasûllullâh(as) için Kur'an ın her yerinde açıkça Rasûl diye bahsediyor..Ehli konunun derinliğini,elbetteki bilir.Ben,aradaki farkın farkına varılması için paylaşıyorum.Ve yazdıklarımın doğru olduğuna inanıyorum.,.Hoşça kalın..