Peygamber (s.a.v.)

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Daha öncedende belirttiğim gibi ben,âlim veya hoca değilim.Sadece okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere göre ,öğrendiklerimi paylaşıyorum.Özellikle bunu belirtmek isterim.__'Kur'anda Peygamber kelimesi geçmez.RÂSUL ve NEBÎ klimeleri geçer.Peygamber kelimesi; İki kişi arasında,Postacı,Ulak,Haberci anlamına gelir.RASÛL=Risalet yoluyla Allah.(cc) tan vahiy yoluyla aldığı Allah.(cc) ı tanıma bilgilerini(Risaleti),insanlara bildiren anlamına gelir.NEBÎ=Nübüvvet yoluyla Allah.(cc) tan aldığı dinin kurallarını uygulamayı insanlara öğreten anlamına gelir.Hz.Muhammed(as),hem RASÛL hemde NEBÎ dir,Kur'ana göre.Ne farkeder ha Peygamber,ha Rasûl,ikiside aynı.Aynı diil.Peygamber kelimesi,Rasûl kelimesinin anlamını veremez.Rasûl kelimesinin anlamı ,Kur'anda Allah(cc)ı anlatırken:_'Size şah damarınızdan daha yakın..)(âyet.) diyor..Arada mesafe yok ,varlığınızın hakikatının derûnunda mevcut..Peygamber kelimesinin anlamında,arada mesafe var.Senin varlığının ötesinde,galaksinin derinliklerinde bir yerlerde ..Ve dünyada da insan..Peygambe kelimesi ,ikisinin arasında bir ULAK anlamına geliyor.Hz.Rasûllullâh(as) için Kur'an ın her yerinde açıkça Rasûl diye bahsediyor..Ehli konunun derinliğini,elbetteki bilir.Ben,aradaki farkın farkına varılması için paylaşıyorum.Ve yazdıklarımın doğru olduğuna inanıyorum.,.Hoşça kalın..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun kardesim gunumuzde hep karistirilan ve bilinmeyen bir noktayi aciklamissiniz..
Rabbimin biz insanlara verdigi en buyuk nimetlerden biri de Akil, idrak, dusunme ve tefekkur edebilme yetenegimiz nimetidir...
mesela Allah cc. varligini, birligini, gucunu bir inanmiyan insana anlattigimizda Onu dusunmeye tesvik ederiz..
Nasil oluyor da bir damla su meni den mukemmel bir insan yaradiliyor..
ayni sekilde nebi, resul kelime ve manasini cook karistiriyor ve hic bu konuda dusunmuyoruz..
4 tane kutsal kitabimiz oldugu halde nasil oluyorda sayisizca peygamber gonderilmis oldugu sorusu yonlendiriliyor.. illa arada bir celiski bir zidlik ariyan insanlarimiz var...

RASÛL=Risalet yoluyla Allah.(cc) tan vahiy yoluyla aldığı Allah.(cc) ı tanıma bilgilerini(Risaleti),insanlara bildiren anlamına gelir.
Resul kendisine müstakil olarak kitap gelen peygambere denir.

NEBÎ=Nübüvvet yoluyla Allah.(cc) tan aldığı dinin kurallarını uygulamayı insanlara öğreten anlamına gelir..
Kendisine müstakil kitap gelmeyen peygamber ise vahiy yolu ile tebliğe memur edilse bile nebidir, resul değildir.
Her resul nebidirama her nebi resul değildir.

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah.cc razı olsun.Aynı dili konuşuyoruz,duyguları paylaşıyoruz......4. tane kutsal kitabımız olduğu halde,nasıl oluyorda......Nasıl olduğunu ben şöyle anlıyorum; __Hz.İbrahim (as) ik defa Allahtan vahiy ve ateşten hitap yoluyla,Allah'a ait bilgileri aldı.Allah.cc 'a ait bilgileri ve Dinin kurallarını,insanlara tebliğ etti.Yani İbraniler,çeşitli tanrılara inanırken,Allah.(cc) inancına yöneldiler.Bu Dinin Öz'ü Allah.cc ' a teslimiyetti. Yani, İSLAM= Allah cc ' a teslimiyet.Aradan uzun zaman geçti.Anlayışlar kirlendi,insanlar gene eski çok tanrılı inançlarına döndüler.. Derken ,Hz.Musa(as) görevlendirildi yeryüzünde..Aynı Allah.cc ,aynı dini tebliğ etmekle görevlendirdi,Hz.Musa (a.s) yi..İslam=Teslimiyet..İnsanlar,gene çok tanrılı inançlarını bırakıp,Allah.cc ismi ile işaret edilene yöneldiler..Aradan gene uzun yıllar geçti,insanlar HAK yolundan gene saptılar,sapıttılar.. Bukez yine aynı Allah.cc ismi ile işaret edilen,Hz.İsa (as) nın dilinden, allah.cc ı tanıyıp bilmeyi ve dinin kurallarını insanlığa duyurdu..Herşey gene yoluna girmiş ,insanlar Allah.cc a yönelmişlerdi.Ancak ,aradan geçen uzun yıllar sonra,insanların anlayışları kirlenmiş,örijin kaynaklı İSLAM= TESLİMİYET anlayışı,yerini çok tanrılı inanca ve PUT'lara bırakmıştı...Bu sapık inançlı toplumun içinde dünyaya gelen ve yaşamaya başlayan Hz.Muhammed Mustafa Sallahualeyhivesellem ,Hanif inancı ile tefekkür ederken,Allah.cc 'tan vahiy yoluyla aldığı Allah.cc 'ı tanıma ve Dini uygulama bilgilerini( İSLAM=TESLİMİYET ) insanlığa tebliğ etti. Dikkat edildiği zaman,dört ayrı zamanda,dört ayrı topluluklara,dört ayrı dilde ve kültürlerde yaşayan insanlara,aynı Allah.cc 'ın aynı DİN=İSLAM=ALLAH.cc a TESLİMİYETİ duyurulmuş,tebliğ edilmiştir... O halde anlayışlardaki kirlilik nereden geliyor? Çok basit..Dünyada İSLAM denince ne anlıyoruz.Araplara ait bir Din mi? Allah.cc 'a teslimiyet mi ? 4 . kitaplı Dinler dediğimiz şey,gerçekte hepsi İSLAM...İsim üzerinde durmayalım,ismin mânâlarını görelim,düşünelim..Hepsi Allah.cc ' a teslimiyeti anlatıyor. Allah.cc 'a teslimiyet nedir ?..Evrende yaratılmış ne varsa,MELEKLER__CİNLER__İNSANLAR'da dahil ,her birim,yaratılış gayesine uygun fiilleri yerine getirerek KULLUK görevlerini ifâ etmektedir..Hiçbir şey hariç olmamak üzere...En geniş kapsamlı anlamıyla... Maalesef günümüzde,insanlığın ve müslüman toplumların,anlayışlarında meydana gelen kirlilik,ve mukallit müslüman olarak ,orijin kaynaklı İSLAM 'dan uzaklaşmamız,Muhakkik müslümanların ve vukuf ehli Zevat'ın yüreklerini sızlatmaktadır..anlayışıma göre..Allah.cc cümlemizin MUİYN i olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun cook guzel acikladiniz..

Bügun, sizin dinizi kemale erdirdim, üzerinize olan nimetimi tamamladim, din olarak sizin icin Islamiyeti begendim." (Maide, 5/3)
Allah katinda hak din, suphesiz Islamiyettir." (Ali Imran, 3/19)

Maalesef günümüzde,insanlığın ve müslüman toplumların,anlayışlarında meydana gelen kirlilik,ve mukallit müslüman olarak , İSLAM 'dan uzaklaşmamız,Muhakkik müslümanların ve vukuf ehli Zevat'ın yüreklerini sızlatmaktadır..
SIKICA sarilacagimiz Kur`an ve Sunnetler var Hamd olsun
zaten bunlari bir an Elimizden, dilimizden ,yuregimizden biraktigimiz An Ahir Zamanin futnelerine maruz oluruz..
Rabbim cumlemize Son nefesde Iman ile Hakka kavusmayi nasip etsin..
zaman cook zor..fitneler hep ustumuze ustumuze geliyor.. daraliyoruz.. bunaliyoruz..
acizligimiz ile Allah a geregi gibi teslim olamiyoruz..
ve Insan aldan-di...

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok güzel açıklamışsınız.Allah.cc razı olsun.Allah.cc sizin gibi imanı ve ilmi ile ,insanlığa hizmet edenlerin sayısını çoğaltsın..
Bizde dilimiz döndüğü kadar katılırız inşallah..Ben bu forumda yazmaya başladığımdan beri,bildiklerimde katlanarak çoğalıyor,bu yönden çok memnunum.
Unuttuklarımı tazeliyor,hatırlıyorum... Herşeyin bir zekatı vardır. Bedenin zekatıda oruçtur. Oruç sabrın yarısıdır demiş bir alim zat( İbn Mace)
Benimde aklıma şöyle bir söz geldi; Malının zekatı paranı çoğaltır. İlminin zekatı bilgini çoğaltır. Çünkü ne verirsen ,fazlasıyla geri dönüyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İlminin zekatı bilgini çoğaltır.Çünkü ne verirsen ,fazlasıyla geri dönüyor..aynen!insan bilgisini
paylastikca,pekistirdikce beynide gelisiyor..
daha farkli,derin tefekurre daliyor..insan unutur ama kalem unutmaz..
aslinda ben burada yazdiklarimi sanki beynime kaziyorum..nakis,nakis ilme ilme yuregime isliyorum..
hafizam gucleniyor..
Aslında hepimiz değil ama çoğumuz karanlıkta el yordamıyla yürüyen insanlar gibiyiz.
Bir ilmi ışık yaksak etrafımızı daha iyi görüp, daha düzgün ilerleyebileceğiz.
Ama bu ışık kalp vadisinde yanmalı...
Allah Rizasi ve samimiyet ile etrafa sacilmali diye dusunmekteyim..tsk.

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm.
Çok doğru,verdiğiniz bilgiler ,yolumuza ışık tutuyor. Sizlerinde daha iyi bildiği gibi eller(parmaklar) beynin uzantısıdır.
Klavyeden yazıp, bilgisayar üzerinden çevremize yaydığımız fikirlerimiz, düşüncelerimiz ,beynimizde oluşuyor,meydana geliyor.
Peki beynimizi kullanan BEN dediğimiz benlik duygusu kim?.. (Bir ben var, birde benden içerü) diyen ermiş zatın ( içerü )diye anlatmak istediği BEN veya ' O ' kim.?..
Allah.cc ' ı ZAT ı itibarıyla bilmek,'O' nun bilinemeyeciğini bilmektir .(Hz.Ali )(r.a) Allah.cc ın Selamı üzerinize olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
25561_374009611246_219923151246_3847215_5558443_n.jpg

Anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan henüz icat edilmedi..
Bir ben var Bende Benden Icerug.. diyor Yunuz emre..
hos guzel ,hakikati soyluyorda bir de o icindeki Beni anliyabilen olsa ..diye Rabbime dualar ederim..
" Ben her mecliste, her toplulukta, inledim, ağladım, durdum. Ben huysuz insanlarla da, iyi insanlarla da düşüp kalktım.
Herkes kendi anlayışına, zannına göre benim yaranım dostum oldu...
Ama kimse benim gönlümde ki (Esrarı) sırları araştırmadı, öğrenemedi.
Hâlbuki benim sırrım, feryadımdan uzak değildir. Fakat her gözde onu görecek nur, her kulakta, onu işitecek, duyacak güç yoktur.."Mesnevi de gecer..
haa iste ben de aynen oyle Ney gibi inlemekteyim..
Ruhun güzelliği ve zenginliği yüzeyde değildir...
Onlar her ferdin içinde,derinlerinde gömülüdür.
sunu da gordum ki:
zorluklara, ızdıraplara, burhanlara, hastalıklara...
maddenin perdesini yırtarak derinlere kadar inecek..
ve orda böylece İlahi tohumun filizlenmesine imkan verecek bir şeye ihtiyaç vardır...
Aldırmadan gidemiyorsa, aldırmadan kalmayı bilmeli insan. Çünkü henüz icat edilmedi; anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan !!
Rabbim hic bir seyi sebepsiz ve hikmetsiz yaratmamis..
ve kapimiza gelenler her biri ozel bir hizmet icin Rabbim tarafindan gonderilmistir..bunu unutmayin..
Velhasil...

Mehmet1943

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Anlamayana,anlamayı öğretecek bir lisan henüz icat edilmedi....diyorsunuz ,çok doğru..Bunun üzerine başka söze ne hacet..Sükût'tayım..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aşk Kitabını okuyunca ufku açılır idrakimin. Gönlüm yedi kat semalara kanatlanmak ister!
ama ruhum su beden kafesinden bir cikabilse...Rabbim!
Bilgisayarlara siginarak “Bilgiyi benim ümmi ninem de sayar...
Mühim olan, oluşlar üzerinde tefekkür ederek, yeni ve özgün bir bilginin idrakina varmaktir..
Anlamayana,anlamayı öğretecek bir lisan bir idrak henüz icat edilmedi..
Sükût'bazen bir cok seyi anlatamadigindan fazlasini anlatir..
Sükût'insanin kendi benligini duymasini ve idrakini alemlere acan.bir kapidir ayni zaman da..
Bir ben var Bende Benden Icerug anlamak icin bazen Sükût'gerekli...

Üst Alt