Ruyada bisiklet gormek
Selamun Aleykum sayin Gonul Sizim.
Oncelikle daha once de bir ruyami yorumlamistiniz. Cok minnettarim.
Cok sik ruya gormuyorum, gordugumde de hep buyuk degisiklikler oluyor hayatimda. Bir uyari gibi oluyor genelde. Bu ruyami da yorumlarsaniz sevinirim.
27 yasinda bekar bi bayanim. Ben yaklasik 1 bucuk seneden beri Rusyada calisiyorum. Tek basima kaliyorum. Ailem Turkiyede.
Ruyamda bisikletimin uzerindeyim, (Normalde isime bisikletle gitmem) Hergun ise giderken gectigim yollardan gecerek gidiyorum. Ancak yolumun uzerinde daha once gormedigim ufak bir bakkal var. Bunun tam onunde de eski gorunumlu ama hayli kaliteli oldugu anlasilan bir bisiklet duruyor. O arada kaldirim biraz dar ben bu bisiklete ve o sirada kaldirimda yurumekte olan kadina carpmadan geceyim darken hafiften bisiklete dokunuyorum. O sirada bakkalin icinden adam cikip bana bisikletime napiyorsun diye hiddetli hiddetli cikiyor disariya. Bir de ne goreyim. Ta 5-6 yaslarinda iken hergun ekmek almaya gittigim bakkal amca. Iceri buyur ediyor. Bisikletimden inip iceri giriyorum, havadan sudan muhabbetten sonra bisikletini gosterip sence nasil diye bana soruyor. Ben bisiklete bakiyorum frenlerini felan kontrol ediyorum. Bisiklet sade ama 24 vitesli felan hakikaten iyi, dusunduklerimi ona da soyluyorum. Ben ilk gordugumde eski bisiklet sanmistim ama iyi bayaa diyorum. "Senin cantan nerde?" diye soruyor bana . Bi bakiyorum onumdeki buyuk agacin alt dallarinda cantamin zinciri sarkiyor. (Gunluk hayatta da kullandigim cantam, sapi uzun zincirden - cantam sutlu kahverenginde) Ama cantam yok. Cok panikliyorum, kalbim yerinden cikacak gibi atiyor. Pasaportum param vs hersey o cantanin icinde cunku. Sonra o tanidigim amca isaret ediyor yolun karsisinda yerde bir canta var diye. Kosarak geciyorum caddedyi ki cok hizli arabalar geciyor ona aldirmadan kosuyorum.
Cantamin icinde bakiyorum pasaport yok, cuzdan yok, gozlerim dolmaya basliyor, o sirada pasaportumu biraz ilerde hafif hirpalanmis halde buluyorum. Bi yandna gozlerimden yaslar dokuluyor engel olamiyorum, biryandan cantama bakiyorum cuzdan yok ama birsuru kagit para var sanki biri cuzdandan cikarmis da cantaya yduzgun duzgun yerlestirmis gibi. Kendi kendime bu sefer de dort ayaginin ustune dustun
diyorum. Bisikletim aklima geliyor ortalarda yok diye, ama umursamiyorum. Pasaportum, param ve esyalarim bulundu ya o, o kadar da onemli degil diyorum. Allaha sukrediyorum. Uyandigimda hala korkuyordum pasaportum diye.
Gercek hayatta da bircok degerli esyami kaybederim, biyerde unuturum ama hep bi sekilde geri donerler bana. Bu ruya da oyle gercekciydi.
Bu ruyamda en cok etkileyen seyler cantamin zincirinin agacta sarkiyor olmasi,
Yorumunuz icin