• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada camiye gitmek

maske50

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm, bugün gündüz öğlenden sonra bir rüya gördüm.biraz karışıktı ama hatırladığım kısmını anlatıcam size.Rüyamda ismailağa camiine gidiyorum namaz kılmak için.daha önce hiç gitmedim.sokak arasından geçiyorum camii buluyorum.abdest almak için abdest haneye giriyorum ama kimse yok tek ben varım.sonra abdest almadan önce tuvalete giriyim diyorum küçük abdestimi yaparken üzerime bir kaç damla sıçrıyor. İçimden lan tamda zamanıydı şimdi nasıl abdest alıcam diyorum değiştirememde. Neyse abdest almadan yukarı çıkıyorum.hoca efendiyle görüşüyorum.yanımda annemde olurmuş.ona bişey veriyor cd gibi sohbet cdsi olabilir yada kuran cdsi tam hatırlamıyorum sonra çıkıp gidiyoruz.sizce bu rüya neye yorumlanır.hayırmıdır şermidir.?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam bu ruya hayir mi ser mi ikiside.. Bu ruya bir uyari,ikaz Sefkat tokadi gibi guzel bir ruya Hayirdir insallah...
rüyada Cami görmek ,camiye girmek; temiz bir imana ve zengin olmaya, camide namaz kildiginizi görmek; muradiniza ereceginize isarettir.
lakin Siz abdest alamamissiniz...

Rüyada namaz kılmaya niyetli imissiniz ama seytan, nefis, vesvese size izin vermemis...
iyi bir insan olduğunuza ne isteğiniz varsa gerçekleşeceğine lakin abdestiniz yoktu dikkat ederseniz ..
kardesim abdest nedir?
bir ibadet ve yuceler yucesi Alemlerin Rabbinin Huzuruna cikmadan maddî-manevî temizlik arinmadir...
Kur’an’da Maddi Ve Manevi Temizliğin İç İçe Olduğu Görülür...
yani disinizi temiz tertipli sadece ilim ile donatmak ile bir yere varamazsiniz bunun yaninda İçtemizligi yani karakter kisilik sadakat
ilim irfan samimiyet ile de kendinizi donatmadikca Allah bilir ama hic bir zaman yuksek mertebeye erisemiyeceginize delalettir...

Rüyada Abdest siz namaz kıldığını görmek rüya sahibi ticaret yapıyorsa sermayesiz ticaret yaptığına
sanatçı ise sanatına gereken aletlerin olmadığına; devlet adamı ise emrindeki memurların tembelliğine yorumlanır.
devlet memuru ise yetersizligine delaletir...
ayrica düşüncesiz hareketleriniz plansız işleriniz nedeniyle işlerinizin ters gideceğine oldugunuz yerde sayiklayip kalacaginiza isaret eder..
Rabbim en iyisini bilendir..
Herkesi kandırabiliriz ama Allahivicdanımızı kendimizi asla kandıramayız..
Ameller niyetlere göredir.....
Hayirli gunler...

"Ey iman edenler! Rükü edin secde edin Rabbinize kulluk edin hayır işleyin ki kurtuluşa erebilesiniz. Haydi namazı kılın zekatı verin Alah'a sımsıkı tutunun."
(Hac 77/78)

"Hem namazı doğru kılın zekatı verin kendiniz için her ne yapıp önden gönderirseniz Allah'ın yanında onu bulursunuz. Muhakkak ki ALLAH yaptıklarınızı görmektedir."
(Bakara 110)

erdi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamlar,Hayırlı Cumalar Ben Rüyamda Camiye Yetişmeye Çalışıyorum, Cami Havlusunda Bir Tanığım Ama Sohbettim olmadığı Bir Abi Onu görüyom. Camiye Biraz Geç Kalmışşım Ama Yetişecem. Rüyadada Olsa Abdest Alıyorum, sonra İçeri Girecem caminin avluda Bir Heykel ama Heykellin İçin Boş, Sade. Havada Asılı Olan Üstündeki Kıyafetleri İlginç Geldi Bana Rüyam Yorumlarsanız Sevinirim(24 çalışıyorum bekar) Çok şükür namaz kılıyorum.Rüyada ikindi vakti olabilir tam emin değilim teşekkürler.

fatıma93

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamün aleyküm bugün çok tuhaf bir rüya gördüm halen etkisindeyim. anlatmadan önce şunu belirteyim rüyamı yorumlamada etkisi olabilir. ben annemi çocuk yaşta kaybettim ve kardeşlerime annelik yapan, evin işlerinin çoğunu üstüme alıp hayatımı feda eden biriyim. babam ikinci bir evlilik yaptı ve eşinden çok çektik halen de çekiyoruz. yetim hakkı bilmeyen bir kadınla aynı evde yaşıyoruz. akrabalarımızdan da bizlerin üstüne titreyen önemseyen yok. yılda 1 kez ya görürüz ya görmeyiz. hepsinde de annemin emeği ve hakkı çoktur. annem de çocuk yaşta annesini kaybeden biriydi. anneme vefa borcu taşıyıp da bizi önemseyen bir akrabamız yok. akrabalarımızın işleri güçleri bizlerin arkasından konuşup özel konularda bizlerin önünde engel olurlar. akrabalarımız da babamın eşi gibi bizim hakkımıza çok girdiler. dün akşam da halamla oturup bu konuyu konuşuyorduk. ben de sabah namazını kılıp uyudum. ve bir rüya gördüm. anlatayım hemen;
ben rüyamda beyaz bir elbiseyle bir caminin içindeyim. cami çok katlı ve upuzun merdivenleri var. ama nedense be caminin merdivenlerinin ve duvarlarının yıkılacağı korkusunu taşıyordum içimde. kardeşimle caminin merdivenlerinden inip caminin bahçesine çıkıyordum. sonra yine kardeşimle caminin merdivenlerinden yukarı doğru çıkıp diyordum ki ya bu cami yıkılırsa biz içinde ibadet ederken bize zarar gelirse ne yapacağız diyordum. sonra çok bilindik bir hocanın camide vaaz verdiği bir bölüme geçiyordum. akrabalarımdan bir kısmı ve ailemin hepsi ordaydı. Hocayı dinliyordu. hoca diyordu ki günahlara girmeyin yoksa 2 yıllık yaptığınız her şey boşa gider dikkat edin diyordu. ben de kardeşime diyordum ki bak şimdi burda oturup hocayı dinleyen bir sürü insan var, ya bu caminin duvarları hafif sarsıntıda yıkılırsa ne yapacağız, dur ben en iyisi bunu hocaya göstereyim de önlem alsınlar diyordum. sonra caminin avizesine asılıp caminin sarsılıp duvarların düşmesini sağlıyordum ama bir taş kimsenin üstüne gelmiyordu. duvarlar düşüyordu ama dış değil iç duvarlar düşüyordu. hocaya diyordum ki hocam bu kadar insanız burada akrabalarım ailem ve yabancı bir sürü insan var bizim üstümüze düşmeden önlem alalım bu camiyi neden böyle çürük yapmışlar diyordum. sonra oturup hocanın vaazını dinliyordum. hoca hep diyordu son iki yılda yaptığınız her şey boşa gitti diyordu. etrafımdaki insanlara bakıyordum çok tuhaf bakıyorlardı bana. sanki hoca sadece bana diyormuş gibi akrabalarımın oh olsun dermiş gibi önemsemiyorlarmış gibi bakıyorlardı. öylece uyandım.
biraz uzun oldu ama kusura bakmayın çok etkilendim. yorumlayanlara imdiden teşekkürler. ALLAH razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Kardesim.. Allah yar ve yardımcınız olsun
Hayirdir inşallah..
Kişinin rüyada cami görmesi hayır ve bereket ile tâbir olunur.
Çünkü camiler İslâmın alâmeti ve şiarı ve Allahın evleridir.

İnsan, bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hata ve günahları için Allah'tan her an aff dilemeli,Allah’tan bağışlanma dilemek için mutlaka bir hata yapmış olmak gerekmez.
Mümin bağışlanma dileyerek kulluğunu, Rabbimiz karşısındaki acizliğini, O’nun yardımı olmaksızın hiçbir şeye güç yetiremeyeceğini dile getirir.

" iç duvarlar düşüyordu "aile içindeki bunalımlar ,kargaşaları, ve çatışmalari simgeler..hayat dışımızda değil, önce içimizde yaşanıyor.
önemli olan oluşan olay ve hadiseler değil olaylara karşı bizim gösterdiğimiz Tepki ..dünyaya ve problemlere bakış açımız-dir

Rüyalar ve hayat . Mana aleminin rüyalarla insanlığa haber verilmesi. Cami beden arzıdır. sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme.
,Nefsin ile imtihan edildikten sonra rahata ermeye yorumlanır..
Allahu Alem şu an icinde bulunduğunuz durumdan kurtulup Rabbine ulaşmak icin gösterdiğin çaba, gel-gitlere yorumlanir..ayrica sevdiklerin ile de imtihan edileceğine yorumlanir...

Resulullah (s.a.a) buyurmuştur ki:
“Ya Ali, şu üç şeye sahip olmayanın hiçbir ameli doğrulmaz: Kendisini Allah’a karşı günah işlemekten alıkoyacak takva,
akılsızın cehaletini önleyecek ilim ve insanlarla iyi geçinebilmesini sağlayacak akıl.”

acilangul1

merve2323

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyamda camiye gitmek

Selamunaleykum, cuma gecesi sabah namazimi kilip uyudum. Normalde namaz kilmam. Allah huzurunda seni istiyor gibi birsey hissettim, belki psikolojik bilmiyorum. Ruyamda erkek arkadasimla nisanlandigimi gordum. Sukur icin namaz kilmak amaci ile camiye gittim. Abdest aliyordum, abdest alirken vesvese geliyor, korkuyla abdesti aldim. Cami o kadar daginikti ki, ayakkabilar coraplar cok daginikti. Yengem bi odaya gitti beni gormeden, bende baska odaya gittim. Erkek hocaya dedim yengem niye burda dedi dua etmeye gelmis guldem dedim. Dua etmeye mi o mu dedi, iste gelmis yine buyu yapmaya ciktim o odadan etek yazma ariyordum, buldum alip bi odaya girdim iki kisi namaz kiliyordu, ucuncu kisiye yer vardi ama onumden gecmesinler diye ciktim odadan. Bir kadin seslendi, gel burda namaz kil diye, gittim kadin yasin okuyordu "tunzira ma kavlem ma" okudu dedim abla yanlis okudun "li tunzira" ile basliyor(yasin 6.ayet) sonra namaza durcakken kucuk tatli bir kopek geldi beni diliyle sevdi sonra ruyadan sicradim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
"cami okadar daginikti "
Cami beden arzıdır.'
Duygularınız, düşünceleriniz, ilişkileriniz, korkularınız, endişeleriniz, bedeniniz ,Aklıniz dağınık olmasina yorumlanir..
dağıldık topla bizi ALLAHIM

"Li tunzire kavmen mâ unzire âbâuhum fe hum gâfilûn(gâfilûne)."
içinde bulunduğunuz, Gaflet uykusundan uyanmaniz için bir uyari

Rüyada yasinden bir ayet okumak,düzeltmek;
Görmüş olduğun rüya hayatta bir şeyleri yanlış yaptığını yada yanlış bilgi sahibi olmak yüzünden hata işlediğini ve hatalı yolu bırakıp, Hakkın yolunda ilerleyip, doğru şeyler yapmak gerektiğini simgeler.selametle..

GİSECİ

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada camiye girmek, rüyada camiye gitmek, rüyada bayram namazı için camiye gitmek rüya tabiri.
Selamünaleyküm herkese hayırlı günler. Gönül abla görmüş olduğum rüyayı yorumlarsan sevinirim
Bu gece rüyamda yolda giderken aynı kurumda çalıştığımız bir müfettişi görüyorum, ona camiye mi gidiyorsun diyorum, evet diyor. Ben de camiye gidiyorum beraber gidelim diyorum, tamam olur diyor. Beraber camiye gidiyoruz, namaz bayram namazı imiş, camiye giriyoruz ve namaz vaktini bekliyoruz.
Rüya burda bitiyor camide kalabalık cemaat var ama namaz kılmadık yorumlarsanız sevinirim Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Kardesim.. Allah yar ve yardımcınız olsun
Hayirdir inşallah..
Kişinin rüyada cami görmesi hayır ve bereket ile tâbir olunur.Çünkü camiler İslâmın alâmeti ve şiarı ve Allahın evleridir.Cami beden arzıdır.
Duygularınız, düşünceleriniz, ilişkileriniz, korkularınız, endişeleriniz, bedeniniz ,Aklıniz dağınık olmasina yorumlanir..dağıldık topla bizi ALLAHIM..

Rüyada cami görmek;
En hayırlı rüyalar arasındadır, görene huzur verir ve selamete çıkacağınıza işaret eder.

Rüyada camiye gitmek'
reel hayatınızda yaşadığınız korku endişe veya zor bir durumdan kurtulmanıza yarayacak hayırlı bir şey yaptığınızı ve bunun karşılığını yakında alacağınızı temsil eder.

Cami içine girmek;
camiye girdiğini görmek, Emniyet, güvenlikte olacaksınız demektir.

Rüyada müfettiş görmek;
çervrenizde olup bitenlere dikkat etmeniz gerektiğine..

Rüyada bayram namazı kıldığını görmek'
yaşamınız boyunca neşe ve sevinç içinde olacağınıza, daima hayırlı insanlar ile karşılacağınıza, işlerinizin hep yolunda gideceğine işaret eder.

"ama namaz kılmadık "
Mutlu ve huzurlu olma sebebi sizde de mevcut! Bunca zorluk ve sıkıntılarınıza rağmen siz de mutlu ve huzurlu olabilirsiniz.
ama Siz halen beklemekte vaktinizi beklemek ve mutsuzluk ile geçirmek ile Meşgulsünüz olarak yorumlanir..
Siz kendinizi Değiştirmedikçe Allah sizi ve durumunuzu da değiştirmez. ..Selametle..

çaçaron

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada camiye gitmeye calismak

Selamunaleykum hayirli ramazanlar..
Ruyamda telefonuma mesaj geldi sevdigim insandan, resim falan gondermis ise girmis callcenter olarak ona o isi ablasi bulmus. Telefonu kirilmisti onuda ablasi almis, sen napiyosun diye soruyordu ''ben de o sirada baskasiyla denize gitmisim ve cunub kalmisim, bundan cok pismanlik duyarak denizden ciktim ve apar topar abdest alabilcegim yer aramaya basladim. camide vardir diye dusundum. cok mubarek bi yerden gectim bir suru turbe vardi labirent gibiydi ayni. ordan gecerken cok korktum cunub oldugum icin. sonra birisi sanki beni yatagimdan alip tekrar yatagima birakti gibi oldu, olurken nas felak okuyodum. Ayni yerden devam etti ruya, biraz ilerde bi kalabalik vardi hamam gibi bi yere ciktim fakat erkekler vardi, bi kactane de bayan. ben abdest almak istiyorum dedim, adamin biri soyundu ahlaksizca konusmaya basladi sonrada bana saldirdi, ben nerdeyse yari ciplak kendimi yola attim, arkamdan bagirdilar gel dediler bu bi sakaydi. sonra gittim baktim sakaymis gercekten. peki dedim burda abdest alabilirmiyim, malesef dediler gercek bisey yok burda suda yok deder. ciktim ordan camiye dogru gitmeye basladim, seyyar tezgahi olan amcalar vardi yasli. Atli bi arabanin onunden gectim, atin yanindan gecip diger yola baglanacaktim, atin yanindan gectim severek, yanlislikla bi yere dokundum koptu galiba at geri geri gelmeye basladi. hoo dedi bi kac kisi durmadi beni ezicekti tam yanima geldi ho dedim durdu. sahibi tekrar yerine goturdu bende yoluma devam ettim. Camiye dogru giderken yolda uzun bi merdiven var cikmam gereken orayi cikarken merdivenin bi bolumunde yerde biblolar var acaba alsam mi bunlardan diye dusunup vazgeciyorum almiyorum.. cikarken bi kizla karsilastim gel ben seni bi yere goturcem orda abdest alabilirsin dedi. oraya gittik genc bi cocuk kapiyi acti, zengin biriydi villa gibi bi yere gittik. orda kardesleri vardi annesi vardi cocugun. gelip burda dus alabilirsin dedi cocuk oynarken annesi geldi elbiselerin cok kirlenmis bunlarida yikiyim dedi, cebine elini atti zurafa gibi kucuk bir sey cikti, kanatlari vardi bocek gibi bisey. bu ne dedi ya kadin. buyu gibi biseydi galiba. hic bilmiyorum dedim, bunu yok edelim dedi aldi gitti kadin onu, kiyafetlerimi de. tam banyoya gircem banyoda benim oglum bide evine gittigim cocugun kucuk kardesi banyo yapcaklarmis ikiside kucukler nasil yapcaklar bilmiyolarmis bende ben yikarim sizi dedim orda uyandim..
yorumunuz icin Allah razi olsun sagolun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam,Rüyanız hayr Olsun.hayırlı ramazanlar Bu sıcak havalarda oruç tutmak inşaallah bizim kalplerimizin katılığını, günah kalıntılarını yakıp yıkar. Gönüllerimizi ,bedenimizi temizler, ruhlarımızı ferahlatır.
Biz mi oruç tutuyoruz yoksa oruç mu bizi tutuyor..
Oruç bizi günah ,haram işlemekten tutamıyorsa demek ki biz gerçekten hakkı ile Oruç tutmuyoruz...
Cami bizim beden arzıdır

Rüyada camiye gitmeye çalışmak;
kendinizi içinde bulunduğunuz haal ,hareket ve durumdan, çıkmaya kendinizi değiştirmeye çalıştığınıza alamet eder...
Sen kendini değiştirmedikçe dışındaki olayları değiştiremezsin.
İçinde bulunduğun ortamı ve orada yaşadıklarını içinin enerjisi belirliyor.
-Sen içinde sahte isen,etrafinda her şey zaten sahte yaşıyorsun...
-Sen içini temizledikçe dışında yaşadıkların ,ortam, mekan, insanlar kendiliğinden değişecek, güzelleşecek...
Onları şikayet ederek, küfür edip, terk ederek, kaçarak veya katlanıp bekleyerek değiştiremezsin.
Sen kendini değiştir ,temizle ki; dışın tamamen içine bağlı, o da değişsin....

HAYATIN İÇİNDEKİ BU YAŞANTIDA.İNSAN BEDENİNDE AKIL ,NEFİS VE KALP SANA HİZMET EDEN 3 MELEK GİBİDİRLER.
İNSAN AHLAKİ OLARAK YÜKSELE BİLİR VEYA DÜŞE BİLİRDE . BU İNİŞ VE ÇIKIŞTA SANA YARDIM EDECEK SADECE SENİN VUCUDUNDAKİ SEMALARDA ALLAHIN SENİ YARATIRKEN SANA LÜTFETTİĞİ PEYGAMBERLERİN MAKAMLARININ HAKİKATINI İDRAK ETMENDİR..

SANA SENİN AKLIN, SENİN KALBİN ,SENİN NEFSİN YARDIM ETMEDİKÇE HAYATIN İÇİNDE AKIL HAYAL ALEMİNE NEFSİN O HAYAL ALEMİNDEKİ YANLIŞ DÜŞÜNCELERİ YAŞAMAYA KALBİN PİŞMAN DAHİ OLSA O NOKTADA AKIL VE NEFSİN İLE YAŞAMAYA MECBURDUR.ÇÜNKİ AYNI BEDEN ARZINDA O BEDENİN ÜÇÜDE AZALARIDIR....
AKIL ,NEFİS VE KALP HEPSİ BİR ARADA BERABER SECDE ETMEDİKCE SELAMETE ERMEK ZOR...

Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım...
Allah'ım,Bir mucize gönder,Kalbime ve aklıma bir dokun,
ve bana verdiğinle mutlu olmamı sağla amin amin amin

Mevla hakkınızda hayırlar ihsan etsin,Rabbim razı olduğu kullarından eylesin inşallah selametle..

Üst Alt