• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimizi görmek

B

Buse

Kayıtsız
Misafir
rüyada peygamberimizi görmek, sesini duymak, rüyada peygamber efendimizi görmek ne anlama gelir, islami rüyada peygamberimizi görmek, rüyada peygamber efendimizi namaz kılarken görmek, rüyada peygamber efendimizle konuşmak

Selamun Aleyküm Adım Buse İzmirde oturuyorum Kim olduğunuz hakkında pek bilgim yok ama yazılarınızdan deger katılmış ve manası buyuk olan sözlerın tefsircisine yorum almak isterim rüyamla ilgili...

Ben o gece ruyamda Peygamber Efendımızı görmek ıstedıgımı Allah'a arz etmıstım göreyım ve Peygamberımız benımle konussun ve benden ne ıstıyorsa konuşsun ben susayım hıc konusmayayım dınleyeyım dıye dua etmıstım duamda konuşmamayı ıstemıstım yanı Hep Efendım konussun ben dınleyeyım dıye bu sekılde dua etmıstım ve Rüyamda Peygamber Efendimiz beni yanına alarak Cinlerin yanına götürdü bulundugum mekan degildi bir başka alemdi..

Peygamber Efendimiz bir köşeye çekilerek bagdaş kurup oturdu ve beni yanına çagırdı bende Peygamber Efendimiz'in yanına oturdum önümüzde bir ufak masa vardı...Ve masaya ucarak gelen kagıtlar vardı bu kagıtlar üzerinde 4 rakamlı sayılar vardı bu sayılar 4000 den baslıyordu devam ediyordu ve bana Peygamber Efendimiz bu sayıların Cinlerin sayısı oldugunu, benim cinlerden en büyüklerini yakaladıgımı söyledi kı bır oncekı ruyamda yakalamıştım. Bana bu cinleri sen yöneteceksın dedi ama ben konusamıyordum soramıyordum duamda ettıgım gıbı konusamıyordum sadece bakıyordum ve dınlıyordum. Efendımı karşımdada cınler vardı boyları epeylı uzun ve bana sınırle bakıyorlardı bır kaçı dıgerlerı kabul etmıs gıbıydıler ben onlardan korkmuyordum cunku Yanımda Peygamber Efendımız vardı. Sonra o ucarak gelen sayıların ıcınde 314 sayılı bır kagıt geldı ve Peygamber Efendımız bu sayılı kagıdı benım önume koydu ama bana anlatmadı o kagıttakı sayının ne anlamı oldugunu öylece bakakalmıstım bır seyde dıyemıyordum. Sonra Peygamber Efendımız ayaga kalktı Efendim Kalkınca bende ayaga kalktım ızlıyordum bır sutunun karşısına gectı ve sutunun önunde bır duvar kagıdı vardı uzerınde Allah'ın doksandokuz İsmi vardı ve bana elıyle Ya Kahhar İsmini gösterıyordu, ben yıne konusamıyordum elıyle devamlı gösterıyordu yuzu gulumser haldeydı o sekılde uyandım ertesı gunu ruyalarımda cınlere görevler vermeye basladım.

Allah'a ınanmayanlarla olan bır denızde gemının ıcındeydım aılem ve tanıdıklarım vardı Cinler bana bakıp emır bekler gıbıydıler bende onlara bu gemıden Allah'a ınanmayanların atılmasını söylıyordum ve bende dahıl olmak uzere cınlerle beraber ınanmayanları denızden atıyorduk. Bu uc gun boyunca surdu her gece bunun aynısını yasadım uc gunden sonra görmedım tek gördugum ondan sonrakı bır ruya o da nette gördugum bır sıtede Allah'u Teala'ya Peygamber Efendımıze Hz Aişe r.a kötu sözler yazıldıgıydı ve o gun cok kötu olmustum, aglayarak Allah'a dualar, yakarıslarda bulundum bunların bu yazıları yazmasına engellemesı ıcın nıyazda bulunmustum. Sabaha kadar dualardaydım ve artık gucumun bıttıgı anda uyuya kalmıstım kı o gun Ruyamda Ruhlar Alemındeydım, sıyah ruhlar ve beyaz ruhlar vardı ve yanımda ablam vardı ben ablamın sag tarafındaydım bır sokaktı burası, sokagın sonunu ve basını görebılıyordum o sıyah ruh sokagın basına gıdıyor ama cıkamıyordu gerı gelıyordu, yıne denıyordu cıkmaya ama yıne cıkamıyordu. Her gıdısınde bana benımle gel dıyordu bunu uc kez tekrarladı ve en son bana yerdekı sopayı alıp onunla gıtmemı ıstedı bende Allah ıcın senınle gelmem dedım ve aılemdekılerın ruhlarını gördum, beyazlar renkteydıler yuzlerı guluyordu. Sonra ben sokagın basına baktıgımda karanlıktı her yer, bır sokak lambası vardı ve ben o sıyah ruhların cıkamadıgı sokagın basına gıtmeye basladım o sokagın basında ölecegımı kalben benı mutmaın eden bır duygu vardı ıcımde. Allah ıcın ölurum dıyerekten o yolun basına koşmaya basladım ve sonra yolun basına cıktıgımda ıkı yandan arabanın geldıgını gördum, bırı tam bana çarpacakken kaçtım çarpmadı ama dıger kırmızı araba havada takla atıp uzerıme dogru tam ınerken Gökyuzunde bır nıda sesı geldı cok yuksek bır sesti, bu nıda sesı olurken araba havada kaldı bana sen kazandın, sen kazandın, sen kazandın Allah'a ıntıkal ettin dıye aynen bu nıda oldu ve gökyuzune baktıgımda masmavı bır gökyuzunden baska bır sey görmedım.

O an uyandım o sabah ablam bana ruyasını anlattı Peygamber Efendımız ablamın ruyasına gelıp atın ustunde benım yanıma gelmıs ve benımle konusmus ama bu konusmanın sesını ablama duyurmamıs. Sonra atına bınıp gıtmıs Peygamber Efendımız. Ablam ruyasını bana anlatırken bır yengem var o da aynı gece görmus ve o da ruyasını anlattı bana, ne dua ettın sen dedı. Ruyamda ona söyle duası kabul oldu demısler, yengemede ruyasında böyle söylemısler ust uste bır ruya bu belkı sızı sıkmıs olacagım bu sekılde anlatmakla ama bu ruyanın parçalarıydı, bundan kalben mutmaın oldugum ıcın tek parcasını sıze yazamadım hakkınıızı helal edın sızınde zamanınızı almıs buluncam, sız bu yazıyı okurken Allah'ın Rahmeti, Bereketi,Lütfu Üzerinize Olsun.. Allah razı olsun....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada Peygamber Efendimizi görmek islami rüya tabiri

Aleykum selam..Buse..S. kardesim...cok derin ve manidar bir Ruya...
Mana aleminin ruhaniyeti ile vaktin sahibi arasindaki baglantiyi ins.anlamissinizdir!
Berzah aleminde açan hz muhammed ve ekberiyetinden Allah cc.razı olsun.
Ben okyonuslar otesinde yasiyan.gunahlari ile eksikleri olan sadece Vaktin insani olmaya calisan bir Muhacirim...

Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.
Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyükleri hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olmak ile şereflendirsin.ins.Amin

Cinler Dinimizce şiddetle haram kılınmış olan büyü kavramına yakınlık duymamızı isterler ve bu yönde telkinlerde bulunarak, kendileri de büyü mekanizmasında rol alarak bizleri iman-i anlamda zor duruma sokabilirler.
Ancak Allah'ın emir ve yasaklarına uyan ve Allah'ın (c.c) zikri ile meşgul olan mümin insanları vesveseleri ile etkilemeleri neredeyse mümkün değildir.

gizemli şeylerle, özellikle de ruh çağırma ritüelleri gibi şeylerle uğraşiyorsaniz uğraşmayın derim.
Korku ve Vesvese hislerinizi harekete geçirecek herşeyden uzak durun, akşamları yatmadan banyo yapın ve dua edin.
Yatsi namazini kilmadan Sakin uyumayin..ve abdestli Ayetel kursi ,Nas - Felak sureleri
okuyarak uyumaya ozen gosterin...
Bunlar bedeninizdeki enerji kalkanlarını harekete geçirir ve bedensizleri uzaklaştırır...

Cinler Allah'a itaat eden, Allah'dan korkandan korkarlar.
Bu şeytan içinde geçerlidir. Aslında her yaratılan Allah'dan korkandan korkar, o kişiye sokulup zarar veremez.
Çünkü Allah'dan korkan; Allah'ın dini ve isteği üzere yaşar. Böyle biride Allah'ın himayesinde olur...

3 rakamli degil 4 rakamli dikkat edin..
4 rakamli sayilar Maddi dünya, kesinlik, istikrar, güç
314 rakami ise :Bağımsızlık, diplomasi, yetenek, başlangıç Bereket, aile, sorunlara çözüm üretme,Maddi dünya, kesinlik istikrar, güç anlaminda yorumlanir..Rabbim her seyin en iyisini bilendir..Allahu Alem...

EL KAHHAR:
Kahhar ismi; düşmanı kahretmek ve düşmanı helak etmek gibi bir tesire sahiptir...
Ya Kahhar ismini her okuyanların kalbinde dünya sevgisi kalmaz..
Nefsine yenik düşme.siz Bunu cook okuyun..Nefsinize yenik düşmeyin..kardesim..
Rabbim kulluna bir nimet lutfederse bu kisinin zattindan degil..Rabbimin Rahman ve Rahim olan Ol kun fe yekun sifattindandir..
eger kisi kerametti kendinden bilirse hem kerameti hem de imanini kaybedebilir..Nefsine esir olur...
insan kendine verilen her eza ve cefa ile imtihan edilir..
bunu unutmayin!

Yalvaralım O mühür sahibine...Ve O'ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...Bir salâvat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak, Allah için yapalım...
Bir gül yetiştirelim...Bir gece olalım ...
Bir gündüz çağıralım...Bir kandil yakalım...
Bir mum ışığı olalım...Bir düş kuralım...
Bir mecnun çağıralım Bir Bilal olalım...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim...
Bir Sümeyye olalım...
Ve kalbimizde ağırlayalım ,acımasız mızrakları...
Bir Filistin''li olalım...Bir tankın altına yatalım...
Bir Çeçen olalım...Sevdamıza koşalım...
Ve ölümü sevelim...
Ve biz,
Müslüman olduğumuzu UNUTMAYALIM
İlahi her neyi yasak ettinse onu ittim; elime her ne sundunsa onu tuttum. İlahi gönlüm oduna ne yaktınsa o tüter; vücudum bahçesine ne ektinse o biter...Ya Hayy
Alemler kitab-ı zan ile okur ikeno gönlümden kendini okutur da ....
alnımdan yazgımı film gibi seyrettirir...
damak kitlenir el ayak ten buz keser hayretten
bir damla suyun içinde göğe çekilirim....
gölgemi seyrettirir ve kendimi kelebek misali gösterir işte busun sen diye...
neyine böbürlenirsin ki ?
ruhum asılır bir kuşun gagasına sanki sallanırım ne mekan belli ne tanıdık var...sanki hiç doğurmamışlar gibi...
Soran Sorulanlardan daha iyi bilendir...
Hakk-in dilli Halikin dilli Onu anlamak icin
Süleyman olmak gerek..
Hayal aleminden hakikata dönüp hakkın diniyle yüzleşmek . Marifet ilminin ötesinde kainatın üstüne örtülen besmelenin sırına ruhul emin makamında azalarımızın yaşarken hakkın huzurunda ermektir
Allah cc.Yar ve yardimiciniz olsun..

lutfen bu konuyuda okumanizi rica etsem..Selamet ile Hayra kalin...

Cin Melek Seytan ve Yaratılışları

nazfranboğaz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamber efendimizin görülmesi ne demektir?

S.a.eşim geçen sene bir hafta arayla peygamber efendimizi(sav)rüyasında görmüş. Birinci rüyada peygember efendimiz eşimin yanına geliyor ve eşime RAMAZAN dön sırtını yıkayacağım diyor. Eşim çok şaşırıyor, efendim nasıl olur siz mi,siz mi? diye şaşırıyor utanıyor. Rüya sona eriyor. Bu rüyadan bir hafta sonra peygamber efendimiz(sav)'i eşim tekrar görüyor. Beyaz bir atın üstünde efendimiz geliyor eşimin karşısın da duruyor. Ramazan gel bin seni götüreyim diyor. Eşim sessiz kalıyor, Efendimiz bu durum karşısın da tamam Ramazan sen biraz daha kal diyerek oradan uzaklaşıyor.
EŞİM BU RÜYAYI BANA ANLATTI, ASLINDA SANA ANLATMAYACAKTIM AMA GENEDE SÖYLEYEYİM DEDİ.VE EŞİM UYKUSUNDA VEFAT ETTİ. HER PAZAR AKŞAMI YAPTIĞI GİBİ BANYO YAPTI TRAŞ OLDU. MEMUR OLDUĞU İÇİN GİYECEĞİ TAKIM ELBİSEYİ HAZIRLAMAMI SÖYLEDİ, AYAKKABILARINI BOYADI. HERŞEY ÇOK NORMALDİ. UYUMAK İÇİN YATTI AMA SABAH KALKAMADI. BU ÇOCUKLARIM VE BENİM İÇİN ÇOK ZOR BİR DURUM OLDU. EN AZINDAN RÜYASINI BİRAZ YORUMLAYABİLİRSENİZ BELKİ BAZI ŞEYLER BİRAZ DAHA ANLAM KAZANIR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
ALLAHA EMANET OLUN....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Başınız sağolsun
İNNA LİLLÂHİ VE İNNÂ İLEYHİ RACİÛN Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz..
Allah esinize Rahmet etsin Size ve Ailenize de Yar ve Yardimciniz olsun..
Hayirdir insallah..

"EŞİM BU RÜYAYI BANA EYLÜL 2012 DE ANLATTI ASLINDA SANA ANLATMAYACAKTIM AMA GENEDE SÖYLEYEYİM DEDİ.
VE EŞİM 08/10/2012 DE UYKUSUNDA VEFAT ETTİ."

yani esiniz Kurban bayramindan 2,3 hafta once Hakka kavusmus..
ölmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA...
Çünkü ölüm hayrat ve ibadetten kopmaktir..Onun arkasindan ins Hayirli Salih evlad ve es birakmistir..
Varsa kalan borçlarını ödeyin..kapanmamiş,ödenmemiş, hesaplari var ise kapatin..

"peygember efendimiz eşimin yanına geliyor ve eşime RAMAZAN dön sırtını yıkayacağım diyor"
Ey Guzel Allahim Sen ki hic bir iyiligi karsiliksiz birakmasin...
kendi sırtında bulunan ağır bir yükü peygamber efendimiz yıkayacağım buyurdu ise Allahu Alem ama
esiniz Peygamber efendimiz sav sevdigi ondan RAZI oldugu bir guzeligi,iyiligi, hayri, insanligi yapmis olmasinin mukafatini simgeliyor..
Kardesim bu ruya o kadar guzel, manidar ki beni aşar..bu ruyayi Siz en iyisi bir Hak Dostuna
anlatin ben sadece kendimce, yorumlamaya calistim..
Hayirli geceler..

ismailozkan01

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda Peygamber Efendimizi Gördüm

Selamun aleykum.

22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Elhamdülillah müslümanım. Sunniyim. Ve siyasi görüş olarak, önce Allah sonra Vatanı savunurum, yani Ülkücüyüm. ( Bu bilgiyi neden paylaştığımı rüyamı okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız )

Geçen seneye kadar 2 yıllık üniversite okuyan piyasada çalışarak birşeyler başarmaya çalışan bir insandım. Allah'a bin şükür ki, geçtiğimiz yaz dgs sınavıyla bilgisayar programcılığı bölümünden bilgisayar mühendisliği bölümüne geçiş yaptım. Hayırlısıyla 3. sınıfımı da bitirdim. Gönül ilişkileri olarak aynı keza, geçen seneye kadar akan gözyaşlarımın haddi hesabı olmayana dek geçirdiğim kötü günlerim vardı. Geçtiğimiz yaz tanıştığım dini bütün insan sayesinde o problemim de kalmadı.

Anlayacağınız değerli dostlar, tam bir sene önce problemden ibaret bir hayat problemsiz bir hayata döndü. Sanki sihirli bir el değdi.
Bu gün ise, yani tam bir yıl sonra;
Rüya içinde rüya olarak Hz. Muhammed ( S.a.v) 'i gördüm. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir yere gidiyorduk. Başbakanımızı desteklememe rağmen, gerek sağlık gerek diplomasi gerek halkın menfaatini göz edecek çalışmalarını da yakından takip ederim. Yani yiğidi öldür hakkını inkar etme, vazifesini tazmin ederim. Neyse, rüyamda Başbakanımız ile bir yere gidiyorduk. Öncen Başbakanımız giriyor ve efendimiz diye hafif eğiliyordu. Bende merak edip giriyordum. Uzun boylu gözleri buz mavisinden beyaza çalan bir renkte peygamberimizi gördüm. Yaklaştım elini öptüm. Sonra uyandığımı hatırlıyorum. Ama hala rüyadayım. Rüya devam ederken babamın yanına gidip, babama rüyamı anlatıyorum. Dikkatinizi çekerim, halen rüyadayım.Yani rüya içinde rüya görerek Peygamber efendimizi gördüm.

Uyandığımda elim ayağım titriyor, ezan okunuyor ve gözlerim ufka dalıp duruyordu. Kendime gelmem saatler aldı. Başka bir dünyaya gittim sanki.

Nedir bunun delaleti değerli dostlar. Aydınlatın beni.

Allah'a emanet.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam..Ne guzel bir cok olumlu degisiklik, nimet ile Rabbim Sizi lutuflendirmis..
"Allah; dinini düzelten kişinin dünyasını da düzeltir. "
Hz. Ali r.a ...

"Yani yiğidi öldür hakkını inkar etme" Allah RAZI olsun..dürüst ,adil ve vicdanli mert bir insansiniz!!

Hayirdir insallah..
Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v.)'i rüyada bütün uzuvlarıyla olduğu gibi görebilmek için:
• Düzgün itikada sahip olmak
• İbadetleri eksiksiz kesintisiz ve kurallarına uygun yapmak
• Haramın her çeşidinden kaçınmak
• Sünnet üzere yaşamak
• Çok salavat-ı şerife getirmek lâzımdır.

ayrica Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ruyasinda görmek bu bir SIR ve hikmet yolu.. Ama ben kendi yasadigim hayat tecrubemden sunu ogrendim.
O'nu (s.a.v.) gorenler O'nu (s.a.v.) cook hosnut edecek bir davranis ve hizmette bulunduklari;
mesela evladini kaybettiginde sabredenler... Yetime kimsesizlere sahip cikmak... Gariplere yardim eli uzatip sahiplenmek..
O'nun (s.a.v.) sunnetlerini yasamak... Yaymak.. Etrafina anlatmak...gibi anca Gönül ve ibadet Ehli ve erleri görmekte.

Ruyaniz cok derin ve manidar....
Berzah aleminde açan Hz. Muhammed (s.a.v.) ve ekberiyetinden Allah razı olsun.

Rasûlüllah (s.a.v.)'i görmekte çok büyük faydalar vardır.
Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur.

"Yaklaştım elini öptüm" Efendimizi (s.a.v.) yolunda oldugunuza isarettir..

Bir kişi, rüyasının içinde rüya tabirini ve rüyasini baska birine anlatmasi;bu rüyasının aynen çıkabileceğine işaret eder.
ayrica bu insan, kendisine çok faydalı sözler duyacaktır.
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..hayirli gunler..

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada Peygamber Efendimizi(s.a.v) görmek

Selamünaleyküm.
bu rüyayı göreli çok zaman oldu ama hep birine yorumlatmak istiyordum.kısmet sizeymiş.
Camiye benzer ama neresinin olduğunu bilmediğim aydınlık, beyaz, geniş,temiz bir yer görüyorum içerisinde beyaz giyimli adamlar var. içlerinden biriside Efendimiz(s.a.v).ama ben onun yüzünü göremiyorum. sadece o adamlardan biri olduğunu biliyorum. Efendimizin(s.a.v)geldiğini duyan insanlarda toplanmışlar . Annemle beraber Efendimize(s.a.v) hediye olarak bir bohça hazırlamışız fakat bir çöp kutusunda diğer insanların ve bizim verdiğimiz bohçaları görüyorum. Anneme dönüp "Anne, Efendimiz(s.a.v) dünya malını istemez ki o yüzden bohçamızı atmış" diyorum. Rüyamı hatırladığım kadarıyla bu kadar. Yorumlarınızı merakla bekleyeceğim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam..kardesim... her şey nasip kısmet meselesi
Hayirdir insallah..
cok derin ve manidar bir Ruya...
Mana aleminin ruhaniyeti ile vaktin sahibi arasindaki baglantiyi ins.anlamissinizdir!
Berzah aleminde açan hz muhammed ve ekberiyetinden Allah cc.razı olsun.

Rüyalar ve hayat . Mana aleminin rüyalarla insanlığa haber verilmesi. Cami beden arzınizdır...aydınlık beyaz geniş temiz bir yer..
Beden Gönül hanenizde Efendimiz(s.a.v)misafir etmek bu Size Allah-in ne guzel bir ikramidir..
hikmetti SAKIN kendinizden bilmeyin...
İnsan fakirdir maddi manevi hiç birşeyi kendi kazanmaz ne eviniz barkınız ne gönlünü kazandım sandığınız arkadaş veya Peygamber sevdaniz sizin kazanımınızdır...
Her biri sanki siz kazanmışsınız gibi gözüken Allah’ın lütuflarıdır.. Allah`a Çok şükür edin..
Cana cefa kıl ya vefa Kahrın da hoş, lutfun da hoş, Ya derd gönder ya deva, Kahrında hoş, lutfunda Kahrına da Çok şükür edin..seklinde ruyaniz yorumlanir..Allahu Alem..

"Anne Efendimiz(s.a.v) dünya malını istemez ki o yüzden bohçamızı atmış "
sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme...
kuran ahlakını yaşa şükret sünnetten ayrılmayin..Allah-in Lutfuna şükür,kahrina isyan etmeyin...

Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.
Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyükleri hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olmak ile şereflendirsin.ins.Amin

balrok

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
peygamber efendimiz(s.a.v.)

selamun aleyküm hocam,
bugüne kadar çok rüya gördüm ama 3 rüya varki unutamadım.Eğer değerli zamanınızı almayacaksam anlatmak istiyorum ve yorumlarınıda inanın çok merak ediyorum.
1)rüyamda elinde kundağında bi çocukla bir kadın belirdi.ordan birisi bu çocuk kavmimize uğursuzluk getirecek dedi.hemen ardından deprem oldu ,helak oldular.bu arada hz.ibrahim(a.s.)'ı namaz kılarken gördüm ama aniden önünde bir masa belirdi ve rukuya giderken masaya başını çarptı ve bende aynı acıyı hissettim.
2)bu rüyamda ise okulumu gördüm sınıfın tabelasında hz.Ali(a.s.)
yazıyordu.girdim içerisi ışıl ışıldı.Öğretmen koltuğunda Fettullah Gülen hocamı gördüm bende öğrencisi olarak bir sıraya oturdum.arkamdada bir öğrencimi gördüm.aniden içeri gazeteciler girdi ve hocamla konuşmaya başladılar.
3)bu rüyayı ise 2 yıl önce gördüm.rüyamda yine bir sınıfta bir sırada oturuyordum.Tam arka sırada ise Hz.Muhammed(s.a.v.) vardı.Aniden 2 kişi geldi benim kollarımdan zorla tutup dışarı çıkarmaya kalkışınca peygamberimiz buna müsade etmedi.Ya resulallah o yalancıdır,götürecez dediler.Peygamberimiz onlara alın şunları diyerek ellerindeki takvim yapraklarını verdi.ardından ben ona kefilim,dediler.bunun üzerine onlarda kefilliğini kabul ettik deyip beni bıraktılar.
Bunların yorumunu yaparsanız Allah yüzünüzü 2 cihanda ak etsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah...
1-rüyaniz;Bilmeden iffetli bir kadınin hakkına girdiginize ve
Hak-tan Şefkat tokadı yediginize sevenin, sevdiğine, sevgi eksenli, onu doğru yola getirme maksadı ile sarsildiginiza isarettir Allahu Alem...

2-Maddi manevi gelişirken sıkı bir imtihandan geçecek.. Sabır ve istikamette gidersen imtihanda başarılı olacak ve içindeki kibirden kurtulacaginiza;kul hakkı olduğu kişilerle helalleşir, imtihanı başarıyla verebilirseniz;manevi makamlara erişip, hayırla anılacaginiza yorumlanir.. Allahu Alem..

3-Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyükleri hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olmak ile şereflendirsin.ins.Amin..

Hazret-i Ömer (RadiyAllahu Anh) Arkadaşlariyla Sohbet Ederken, Huzura Üç Genç Girerler. Derler ki :

“Ey Halife, Bu Aramizdaki Arkadaş Bizim Babamizi Öldürdü. Ne Gerekiyorsa Lütfen Yerine Getirin.”
Bu söz üzerine Hazret-i Ömer suçlanan gence dönerek :
Söyledikleri doğru mu diye sorar , Suçlanan genç der ki :
-Evet dogru.
Bu söz üzerine Hazret-i Ömer;
-Anlat bakalim nasil oldu diye sorar:

Bunun üzerine genç anlatmaya başlar, der ki :
-”Ben bulundugum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanim ailemle beraber gezmeye çiktik, kader bizi arkadaslarin bulundugu yere getirdi.
Afedersiniz hayvanlarimin arasinda bir güzel atim var ki dönenbir defa daha bakiyor, hayvana ne yaptiysam bu arkadaslarin bahçesinden meyva koparmasina engel olamadim, arkadaslarin babasi içerden hisimla çikti , atima bir taş, atti atim oracikta öldü.
Nefsime bu durum agir geldi, ben de bir tas attim, babasi öldü. Kaçmak istedim fakat arkadaslar beni yakaladi, durum bundan ibaret” dedi.

Bu söz üzerine Hazret-i Ömer:

-”Söyleyecek bir sey yok, bu suçun cezasi idam.Madem suçunu da kabul ettin” dedi.

Bu sözden sonra delikanli söz alarak
-”Efendim bir özrüm var” diyerek konusmaya basladi

- “Ben memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli olmadan bana epey bir altin birakti. Gelirken kardesim küçük oldugu için saklamak zorunda kaldim.
Simdi siz bu cezayi infaz ederseniz yetimin hakkini zayiettiginiz için ALLAH(Celle Celaluhu) indinde sorumlu olursunuz, bana üç gün izin verirseniz
ben emaneti kardesime teslim eder gelirim, bu üç gün içinde yerime birini bulurum” der.

Hazret-i Ömer dayanamaz der ki :

-”Bu topluluga yabanci birisin, senin yerine kim kalir ki?!”
Sözün burasinda genç adam ortama bir göz atar, der ki:

- “Bu zat benim yerime kalir.” O zat Hazret-i Peygamber Efendimizin (SallAllahu Teala Aleyhi ve Sellem) en iyi arkadaşarindan daha yaşarken
cennetle müjdelenen Amr Ibni As’ dan başkasi değildir. Hazret-i Ömer Amr’a dönerek,

- “Ey Amr, delikanliyi duydun” der.

O yüce sahabi

-”Evet, ben kefilim” der ve genç adam serbest birakilir.

Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten bir haber yoktur. Medine’nin ileri gelenleri Hazret-i Ömer’e çikarak genc’in gelmeyecegi,
dolayisiyla Amr Ibni As’a verilecek idam yerine maktülün
diyetini vermeyi teklif ederler, fakat gençler razi olmaz ve “babamizin kani yerde kalsin istemiyoruz” derler.

Hazret-i Ömer kendinden beklenen cevabi verir der ki :

“Bu kefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim.”

Hazret-i Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki :

-”Biz de sözümün arkasindayiz.”

Bu arada kalabalikta bir dalgalanma olur ve insanlarin arasindan genç görünür.
Hz. Ömer gence dönerek derki evladim gelmeme gibi önemli bir nedenin vardi neden geldin?” Genç vakurla basini kaldirir ve “AHDE VEFASIZLIK ETTI” demeyesiniz diye geldim der.

Hazret-i Ömer basini bu defa çevirir ve Amr Ibn As’a der ki :

-”Ey Amr, sen bu delikanliyi tanimiyorsun nasil oldu onun yerine
kefil oldun“.

Amr Ibn As(RadiyAllahu Anh) ALLAH kendisinden ebediyyen razi olsun, vakurla kanimizi donduracak bir cevap verir, “Bu kadar insanin içerisinden beni seçti.
“INSANLIK ÖLDÜ “dedirtmemek için kabul ettim” der.

Sira gençlere gelir, derler ki :

-”Biz bu davadan vazgeçiyoruz.”

Bu sözün üzerine Hazret-i Ömer :

-”Ne oldu, biraz evvel “babamızın kani yerde kalmasın” diyordunuz ne oldu da vaz geçiyorsunuz?” der.

Gençlerin cevabı da dehşetlidir :

-”MERHAMETLI INSAN KALMADI” DEMEYESINIZ DIYE …
bu Kissadan hissenizi alabilirseniz insallahuRahman ruyanizin hikmettine de nail olursunuz..
Rabbinden gönül kapıniza bir haberci geldiğinde o kulda rabbinin hakkaniyetini görüp ..hizmet eri olmak..
Hayirli gunler...

..

Dilekk

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Peygamber Efendimiz i (S.A.V.) görmek

Selamun Aleyküm,
Rüyamda büyük bir alanda büyük bir kalabalıkla Peygamber Efendimiz (S.A.V) in gelmesini bekliyorduk. En önce olma çabası içindeydik ki ben ve hatırlayamadığım bir arkadaşım en ön yerimizi almıştık. Baya bir beklemiştik ve artık kalabalık dağılmaya başlamıştık gelmeyecek diye. Sonra sedye ile yanımızda götürdükler 25 yaşlarındaydı, Efendimiz yatıyordu boylu boyunca gözleri kapalıydı ve bedeninin üst kısmı giyinik değildi. Hasta sanırım diye geçirdim aklımdan. Aslında kalabalık birikirken bize Efendimiz çok yaşlı o yüzden ön safları doldurmanız iyi olur demişlerdi. Genç olarak görünce gerçekten şaşırmıştım. Çok güzel bir yüzü vardı. Ne zayıf ne de kilolu idi, ne çok beyaz ne çok esmer, saçları kaşları koyu renkti. Beklemeye devam ettik. Hasta mı niye gelmiyor diye üzülüyordum. Sonra büyük bir şeyin üstünde kıyafet getirdiklerini gördük, bunlar Peygamberimiz (SAV) in en sevdiği kıyafetler dediler, bunları giymesi için götürdüler. Kalabalık artık tamamen dağılmıştı, bekliyordum gelmesini ve geldiğini görmeden rüyam bitti. hy..
Selametle kalın Hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Peygamber Efendimiz i (S.A.V.) görmek tabi ki Hayırlıdır Lakin Siz görmekten ziyade Gelmesini bekliyenlerdensiniz!!
Beklemek..ama nasil bekliyorsunuz Sabir ve Dua ile mi isyan ve sabirsizlik ile mi...
bekliyorsaniz demek ki vardir bir Hikmetti Ya kendinizi biraz daha olgunlaştırıp ,düzeltmeniz için Size zaman veriliyor olmasin!!!

Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir...

Ben Size bir Hikaye anlatacağım Siz de kendinizce, kaderinizce,nasip ve idrakinizca kendi hissenizi alirsiniz inş.

Ahmet Bey,bir tekstil firması sahibi idi,elinden geldiğince ibadetlerini yerine getirmeye çalışan samimi bir mümindi.
Hatta o, farzlarla yetinmeyip nafile ibadetlerini de yapmaya çalışıyordu.
Bir gece yatsı namazını kılıp uykuya dalan Ahmet Bey, gece vakti büyük bir heyecanla uyanmıştı. Rüyasında Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)'i görmüştü.
Ancak Allah Rasulü'nün mübarek çehresinde sakalları yoktu.

Bu çok garibine gitmişti. Ahmet Bey, her cuma günü yatsı namazından sonra halktan gelen sorulara cevaplar veren bir hocadan,
Peygamber Efendimiz'in Beni rüyasında gören doğru görmüş olur. Zira şeytan benim suretime giremez. hadisinin olduğunu öğrenmişti. İçinden şöyle düşündü:

- Demek ki gördüğüm zat, Peygamber Efendimiz'di. Acaba neden sakalsızdı? En iyisi ben bunu o hocaya bir sorayım.

Cuma günü gelmiş, yatsı namazı kılınmış ve ardından soru-cevap faslı başlamıştı. Ahmet Bey de sorusunu bir kağıda yazıp hocaya iletmişti.
Sıra onun sorduğu soruya gelmişti. Hoca soruyu okumuş ve cevaplamaya başlamıştı:

- Allah Rasulü bir hadislerinde Beni rüyasında gören doğru görmüş olur. Zira şeytan benim suretime giremez. buyurmaktadır.
Bu hadisten hareketle, ister sakallı ister sakalsız olsun bir kimsenin kalbine rüyasında gördüğü kişi hakkında
bu zat, Peygamberimiz'dir şeklinde bir his doğmuşsa o zat, Peygamberimiz'dir. Efendimiz'i görmek ne şekil ve surette olursa olsun, bir müjdenin ifadesidir.

Efendimiz'in teninin pembeye çalan beyaz rengi, alnının genişliği, kaşlarının arasının açık, boynunun uzun, başının büyük, göğüslerinin geniş,
saçları ne dümdüz ne de kıvırcık, sakalının sıkça, gözlerinin siyah, kirpikleri ise siyah ve uzunca olması mahiyetiyle rüyasında gören kimseye bin beşaret olsun.

Allah Rasulü'nün rüyada değişik şekillerde görülmesi ise bir kısım manaları ifade buyurur.
Sözün burasında Ahmet Bey, dikkatini daha da artırmıştı. Çünkü buraya kadar anlatılanlar bir giriş mahiyetindeydi. Bundan sonrası ise sorunun cevabı olacaktı
Böyle birisi kendisine çeki düzen vermeli

Efendimiz'in kendisine mütenasip ruhunun güzelliğinin dışta aynası olan bu umumi güzellikten bazıları gitmiş olarak görünürse,
bu durum, o insanın ruh aynasında bu işi tamamıyla aksettirmeye mani bir kısım isin ve pasın bulunduğuna dalalet eder.

Yani bir kimse Allah Rasulü'nü sakalsız olarak görüyorsa Efendimiz'in sakalını göreceği yerde ruh aynasında bir eksik ve gedik var demektir ki,
bu eksik oranın görülmesine mani olur. Öyleyse böyle bir insan, kendisine çekidüzen vermelidir.
Bu, meselenin bir yönüdür.

Allah Rasulü'nü sakalsız ve genç olarak görüyorsa;Bu gençlik ve Nefis ile alakali bir uyari mahiyettinde dir...
"Bir genç ilim ve ibâdet içinde yetişir, olgunlaşırsa, Allah Kıyâmet Günü ona yetmiş iki sıddîkın sevabı kadar sevap verir." (Taberânî'nin Kebir'inden)

Bu cevap karşısında Ahmet Bey, şoke olmuş ve içinden kulluk performansımı gözden geçirmeliyim demişti. Hocaefendi, sözlerine devam ediyordu

Efendimiz'in hüznünün rüya âlemine yansımasıMeselenin diğer yönüne gelince, Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) bazen sevdiği kimselerin rüyasına girer ve
herhangi bir hadiseye karşı iç alemindeki durum itibarıyla o kişiye görünür.

Mesela mühim işleri omzunda taşıyan bir zata Efendimiz, gözleri yaşlı ve sakalını tıraş etmiş olarak mahzun bir çehre ile zuhur edebilir.
Bunun manası -Allahu alem- şudur: O zatın başına gelecek bir hadiseden ötürü, İslam'a ve Müslümanlara dokunan bir şey bulunduğundan
Efendimiz kendi hakiki şeklinin dışında görülmüş ve bir bakıma o işi üzüntüyle karşıladığını ifade buyurmuştur.
Peygamber efendimiz sav. hasta olarak görmeniz..Siz mesela (Ankarada) ikamet ediyorsunuz..O Ortamda ya da etrafinizda oluşan olaylardan memnun olmadığına yorumlanir..

Binaenaleyh Efendimiz'in gerçek şekliyle görülmemesi sadece vicdanın ve gönlün paslı olmasından değildir.
Bazen o zatın/zatların veya onların temsil ettiği milletlerin başına gelecek bir kısım meselelerden ötürü Efendimiz o şekilde temessül edebilir.
Aldığı bu cevaplar Ahmet Bey'i tatmin etmişti. Ama hocanın sözleri henüz bitmemişti.

Efendimiz'i rüyasında gören kişiye bir sır ,bir mesaj verilmiştir. Ne olduğunu anca her kes kendi kalbinde bilir...
Netice itibarıyla Efendimiz'i hangi şekilde olursa olsun gören kişi ümitsizliğe düşmesin, mahzun ve mükedder olmasın ki gördüğü şahıs, Efendimiz'in kendisidir.
Selametle kalın Hayırlı günler.

MELEK0147

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm ben rüyamda bir kadın gördüm, beyaz örtülü. Bana koluma girip gel dedi. Daha sonra efendimizin atını buragı gördüm, içimden burak bu diyorum. Efendimizin atı burak.S onra ilerde üstünde efendimizi gördüm ve nurluydu, bana baktı daha sonra hızlı hızlı salavat getirmeye başladım, perşembe gecesi gördüm.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Rüya da Peygamber Efendimiz i (S.A.V.) görmek tabiki Hayırlıdır ..
İnsanları Allah'a yaklaştıran Allah’a götüren Ulaştıran burağım mahlûkatın nefeslerinin adetleri kadardır..
Sizi Allah'a yaklaştıran Allah’a götüren Ameli Salihin ne olduğunu sadece Siz ve Allah cc. bilir..Bu Allah cc. ile kul arasındadır..

Bâtında aşk burağım, gül saçarsın Sultanım! ...
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir...
Rüyada Peygamber Efendimizi (s.a.v.) görmek gamdan sonra feraha, borçlu ise borcunu ödeyeceğine, tutuklu ise tahliye olunacağına, korkuyor ise emniyete ulaşacağına,
sıkıntı ve yokluk içinde ise, hayırlı nimetlerin artmasına, zengin ise parasının ve malinin daha da artacağına, fakir ise ondan kurtulacağına,
bekar ise imanli salih bir eşe ,hasta ise iyileşeceğine .bir hayrat ,iyilik, yaptiağına delalet eder.

Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki, rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise, görenin durumu iyi, gönlü hoş, iç dünyası huzurlu olur.

Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen
işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder..
Rüyanız Hayır ve mubarek Olsun!
ALLAH cc. HAKKINIZDA HERŞEYİN. HAYIRLISINI NASİP ETSİN KARDEŞİM amin..amin.. amin..
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

simgeecan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Peygamber Efendimiz(sav)in hırkasını ve sakalını görmek

Merhaba,
Camideydim Peygamber Efendimiz(sav)in hırkasını ve sakalını gördüm yıkamaya götürüyorlardı.Yorumlarını bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba,Rüyaniz Hayr olsun..
Bazı Rüyalar biz insanlara özeldir bir kilavuzdur Bizi yönlendirir ve ayni zamanda uyarabilir de...
Rüyalar ve hayat . Mana aleminin rüyalarla insanlığa haber verilmesi.
Cami beden arzıdır. Bedenin kabesi kalpte gönül yarası olmasıdır. Sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme...

Peygamber efendimizin sallallahü aleyhi ve sellem sağlığında büyük velî Veysel Karânî hazretlerine verilmesini vasiyet ettiği mübârek hırkası. Veysel Karânî'ye hediye edilen bu hırka, İstanbul Fâtih'teki Hırka-i Şerîf Câmii'ndedir.
Peygamberimize sallallahü aleyhi ve sellem vefâtı yaklaşınca, hırkanızı kime verelim? dediler. "Üveys-i Karânî'ye verin. Alıp giysin ümmetime de duâ etsin" buyurdu.
Hazret-i Ömer ve hazret-i Ali, Hırka-i şerîfi Veysel Karânî'ye verdiler. Hırka-i şerîfi hürmetle (saygıyla) alıp, öptü, kokladı, yüzüne gözüne sürdü. Secdeye kapanıp şöyle duâda bulundu; "Yâ Rabbî! Sevgili Peygamber efendimiz, ben âciz kuluna hazret- i Ömer ve hazret-i Ali ile Hırka-i şerîflerini göndermiş" diyerek günâhkâr müslümanların affı için duâ etti. Bir çok günâhkâr müslümanın affolduğu bildirilince, Hırka-i şerîfi hürmetle giydi. (Molla Câmî, Ferîdüddîn Attâr, Ebû Nuaym)

rüyada hazreti peygamber efendimizin aleyhisselamın hırkasını ,sakalını görmek; hacca gitmeye, onun şefaatine nail olmaya, hayırlı amel işlemeye, gam ve kederden kurtulmaya,
hasta kimseler için şifa bulmaya ve her türlü korkudan emin olmaya işaret eder.
Selametle Hayra kalin...

can09

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
peygamber efendimizi görmek

Selamünaleyküm, ben dün gece rüyamda teyzemle beraber bir kapının içindeydik. sonra at sesleri duydum teyzem hemen eğildi peygamber efendimiz geliyor dedi. bende eğildim çok yakınımızdan sarı atlı geçti. sol tarafımındanda beyaz atlı geçti ne anlama geliyor acaba. nisanda ALLAH izin verirse umreye gitcem, manası nedir öğrenebilirmiyim saygılarla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Rüya da Peygamber Efendimiz i (S.A.V.) görmek tabiki Hayırlıdır ..
İnsanları Allah'a yaklaştıran Allah’a götüren Ulaştıran burağım mahlûkatın nefeslerinin adetleri kadardır..
Sizi Allah'a yaklaştıran Allah’a götüren Ameli Salihin ne olduğunu sadece Siz ve Allah cc. bilir..Bu Allah cc. ile kul arasındadır..

Bâtında aşk burağım, gül saçarsın Sultanım! ...
lakin Siz peygamber efendimiz sav. görmediniz sadece eğildiniz..
Allahu alem siz ego ve nefsinizi ,dizginlemeden ,beden arzınızı Namaz ile eğip bükmeden Allah'ın Resulünü sav. Gönül gözü ile göremezsiniz..seklinde yorumlanir..
Gönül gözü ,mânevî hissiyati diri tutan bir gözdür...

Allah umrenizi ve dualarınızı kabul etsin. ve Sizden razı olsun..Tekrarını nasip etsin. Tüm müminlere de nasip etsin...Selametle...

acilangul1

Esb777

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamber efendimizi görmek

Selamu aleyküm sayın hocam

Ben rüyamda peygamber efendimizi gördüm, bir yerde beklettikten sonra beni bir yere aldılar, orada peygamber efendimiz kefeni ile yatıyordu, yüzü açıktı ben hem ağlıyor hemde salavat getiriyordum. Ben salavat getirdikçe peygamber efendimizin gözleri açılıp kapanıyordu ancak sima olarak hayal ettiğim gibi değildi bir nuranilik yoktu (muhtemelen benim nasipsizliğimden böyle göründü) yüzü saçları sakalı dağınık biraz yaşlıca göründü, en sonunda karşıma geçti benden tek bir istek iste dedi bende yine ağlayarak ben Allahtan seni görmeyi dilemiştim dedim. Burada bitti hayırlara vesile olur inşallah o olmama ihtimali varmıdır ve bana hangi mesaj verilmek istenmiştir. Cevap için şimdiden Allah razı olsun s.a

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüya da Peygamber Efendimiz i (S.A.V.) görmek tabiki Hayırlıdır ..

rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Peygamber Efendimizi (s.a.v.) görmek gamdan sonra feraha, borçlu ise borcunu ödeyeceğine, tutuklu ise tahliye olunacağına, korkuyor ise emniyete ulaşacağına,
sıkıntı ve yokluk içinde ise, hayırlı nimetlerin artmasına, zengin ise parasının ve malinin daha da artacağına, fakir ise ondan kurtulacağına,
bekar ise imanli salih bir eşe ,hasta ise iyileşeceğine .bir hayrat ,iyilik, yaptiağına delalet eder.

Kim ki, rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise, görenin durumu iyi, gönlü hoş, iç dünyası huzurlu olur.

Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen
işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder..
Rüyanız Hayır ve mubarek Olsun!

"Ben salavat getirdikçe peygamber efendimizin gözleri açılıp kapanıyordu ancak sima olarak hayal ettiğim gibi değildi bir nuranilik yoktu "
kendinize imani, ahlaki çeki düzen vermeniz gerekliligine yorumlanir..
"AHLAKI Güzel Olan İnsan, Her Yaşta Güzeldir..."
[Hadis-i Şerif] ...
Efendimiz’in kendisine mütenasip ruhunun güzelliğinin dışta aynası olan bu umumi güzellikten bazıları gitmiş olarak görünürse,
bu durum, o insanın ruh aynasında bu işi tamamıyla aksettirmeye mani bir kısım isin ve pasın bulunduğuna dalalet eder.
Bu ruh aynasında bir eksik ve gedik var demektir...
bu eksik oranın görülmesine mani olur. Öyleyse böyle bir insan, kendisine çekidüzen vermelidir.

Üst Alt