• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimizi görmek

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm.
Dün gece rüya gördüm rüyam şöyle başladı.
Mutfaktaydım annem abim falan birden bir zarf çıkardı .Halamgil yazmış bizim eve misafir gelmişlerdi rüyamda.Yazıda uykuda emdiğimi(parmak) yazmışlar.Rüyamda Böyle birşey olmadığını söyledim yemin ettim yook gerçekte bile yapmam uykuda neden yapiğim diye yeter diye artık çok kötü olmuştum. Bu rüyamın başlangıcıydı.(Ve bugün cidden halam gelecek.)
Daha sonra;
Beni Hz.Muhammed Peygamberimizin yanına götürdüler,Ama sanki zaman aşımı vardı anlamadım..Annem abim çok emin görünüyorlardı kötü bir insan olduğumdan.Ben tir tir titriyordum İlk bana 2 eldiven verdi Biri Yeşil ama çok büyük 4 kafa kadar birde mavi bir eldiven verdi o da 1 kafa kadardı Yanlış hatırlamıyorsam maviyi sağ elime yeşili sol elime takmıştım. Peygamberimiz elini alıp çekiyordu ki beni salavat getirdim içimden sonra beni sardı kendine üstünde bizi saran battaniye gibi birşey o kapladığımız hacim büyüdükçe büyüyordu..Peygamberimiz'den bir ses çıkmadı Annem herhalde bu ermiş biri dedi birden ve Peygamberimiz serbest bıraktı .Tam götürüyorlardı annem gil beni Peygamberimiz birden çekti beni annem gil çıktı mı yok oldumu anlamadım.Bana Ölmeye hazırlan dedi.Daha sonra tükür dedi..Beni döndürdü eliyle döndürmeye devam etmese bile ben o düzlemde dönmeye devam ediyordum..Dönmeye başladığım andan itibaren yüzlerce belki binlerce adam vardı kafalarında bir şey elleri bağlı(Ve dönmeye başladığım andan itibaren sanki ben başka kişilik oldum yüzlerce binlerce kişinin giydiği o kafama takılan büyük şey kırmızıydı üstümde de kırmızı elbise herkesin giydiği şeyler aynıydı..Ve en son bir tekerlekli sandalyeye oturarak durdum.Yanıma geldi 5-6 kişi etrafta da baya kişi var.Bana Çok iyi,çok ümmetli kul gibi...olduğumu söylediler.Ve sen bir şehitsin dediler.Mehmet in savaşında öleceksin mi öldün mü öyle dediler.Mehmet Fatih Sultan Mehmet mi? Anlayamadım.Ve Rüya burda sonlandı..

Uyandım Ve ilk işim salavat çekip daha sonra buraya yazmak Oldu Gönülsızım Ablam..Uyandım ve etkisinden çıkamadım hala ..
Şimdiden Allah Razı Olsun.

Bu arada Tekerlekli sandalyeye oturdular demiştim ..Engellilerin kullandıklarından değil normal bir sandalye tekerlekleri var. Birde Peygamber efendimiz rüyamda Sakalları vardı beyaz biraz siyahlıkları vardı saçlarını göremedim kafasında Kırmızı birşey vardı herkes gibi...Ve ten rengi beyaz buğday dı..Ve baya uzundu.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada eldiven görmek ;
sıcaklık, dostluk, güzel aile bağlarını İkinci Şans,fırsatti simgeler.

Rüyada eldiven giymek;
mümtaz şahsiyetler arasında mühim bir yer edineceğine işarettir.

İnsan fakirdir maddi manevi hiç birşeyi kendi kazanmaz ne eviniz barkınız ne gönlünü kazandım sandığınız arkadaş veya Peygamber sevdaniz sizin kazanımınızdır...
Her biri sanki siz kazanmışsınız gibi gözüken Allah’ın lütuflarıdır.. Allah`a Çok şükür edin..
Cana cefa kıl ya vefa Kahrın da hoş, lutfun da hoş, Ya derd gönder ya deva, Kahrında hoş, lutfunda Kahrına da Çok şükür edin...
sen beden camini temiz tut ve azalarına sakın zulmetme...
kuran ahlakını yaşa şükret sünnetten ayrılmayin..Allah-in Lutfuna şükür,kahrina isyan etmeyin...

Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimet,bir ikramdir..
Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Efendimiz’i rüyasında gören kişiye bir sır ,bir mesaj verilmiştir. Ne olduğunu anca her kes kendi kalbinde bilir...
Rasûlüllah (s.a.v.)'i görmekte çok büyük faydalar vardır.
Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki, rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise, görenin durumu iyi, gönlü hoş, iç dünyası huzurlu olur.

"Ve en son bir tekerlekli sandalyeye oturarak durdum"
NEFSİ KALDIR ARADAN, BULUR SENİ YARADAN!KALIR SANA YARADAN ...

ibadetleri yaşadığınız olaylari sadece aklınız ile çözmeye çalışırsaniz işin içinden bir türlü çıkamazsınız.
kafani karıştıran,vesvese veren insan, sitte ve yazilardan uzak durun..

Kendi halimiz güzel olmadıkça, kalpleri sözle fethedemeyiz. Onun için önce kendimiz azad olmalıyız. Allah tevbede samimiyet ve sadakat ister.
Sen kendini kurtarmadıkça başkasına fayda veremezsin. Ama kalp temizlenip nefis nurlanınca, insanın başkalarına tesiri olur.

Sahabelerden Abdullah b. Mes’ud Hazretleri bir gün Küfe nahiyelerinden birinden geçiyordu. Yolunun üzerindeki bir evde birtakım insanlar toplanmış, şarap içip şarkı söylüyorlardı. İçlerinde sesi çok güzel bir çalgıcı da vardı.
İsmi Zazan idi. Abdullah b. Mes’ud, evin önünden geçerken Zazan’ın hem udunu hem de şarkı söyleyen sesini duydu.
Kalbi merhametle dolup şöyle dedi: “Bu ses Allah’ın kitabını okusaydı ne güzel olurdu!” Ve yürüdü.

Allah bir adamın kalbine hidayet verirse ona idrak de verir. Zazan, Abdullah b. Mes’ud’un oradan geçerken bir şey söylediğini fark etti.
Yanındakilere o zatın kim olduğunu ve ne söylediğini sordu. “O, Abdullah b. Mes’ud’dur. ‘Bu ses, Allah’ın Kitabını okusaydı ne güzel olurdu’ dedi” dediler.
Zazan’ın kalbi ürperdi, ilâhî bir coşkuya kapıldı. Udunu yere çarpıp, koşarak Abdullah b. Mes’ud’a yetişti.

Ona yetişince ağlamaya başladı. İkisi de birbirlerine sarılarak ağlaştılar. Zazan tevbe etti. Abdullah b. Mes’ud’un sevdiği, ilim sahibi bir imam oldu.
Nasıl ki Abdullah ibni Mes’ud’un tek bir sözünden Zazan’a iyi hal geçtiyse, tövbesinde samimi ve sadık olan da başkalarına tesir eder.

Hiçbir bozuk kimse, senin elinde yararlı hale gelemez; ta ki sen kendi özünde yararlı olmadıkça… Yalnız kaldığın zaman Allah’dan korkmazsın;
ta ki halk arasında Halık için yaşamadıkça…

Kissadan hissenizi alirsiniz inşa Allah...selametle..

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok Teşşekkürler..Allah razı olsun yorum için :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Rüyamda efendimizi gördüm

Hayırlı günler kardeşim öncelikle gönül sızım isimli kardeşime dünkü cevabından dolayı teşekkür ederim.şimdi sizden bir rüya yorumu yapmanızı istiyorum. ben bu rüyayı yaklaşık 3,4 ay önce gördüm.gece vakti bir yere gidiyorum kulağıma bi ses geliyor birileri şurda hz.muhammed ::(s.a.v.) var diyor o tarafa doğru bakıyorum o kadar nurlu bi ışık geliyor gözüme çok güzel yanında 5,6 tane genç var.kendisini de o kitaplarda tarif edilen gibi görüyorum genç delikanlı 25 - 30 yaşlarında simsiyah saçları siyah gözleri çok net olarak beni görüyo yanındaki gençlerde bakıyolar bana.sanki bana sende gel der gibi bakıyo ama benim aklıma yapamadığım ibadetler günahlarım filan geliyor çok utanıyorum değil yanına gitmek yüzüne bakamıyorum kafamı yere indirdim daha fazla bakamadım yanımdaki bazı kişilerde bizde gidelim der gibi oldu ben yerimden kımıldayamadım öyle kaldım. sonra uyanmışım. yalnız efendimiz bana karşı sert bi şekilde bakmadı çok şükür.bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı günler kardeşim Rüyaniz Hayr olsun.. özünde Ne kadar güzel bir insansınız lakin NEFSİ KALDIR ARADAN, SEVER SENİ YARADAN!
Rüyada Muhammed s.a.v ismini duymak,görmek;
Çok hayırlara gelen bir rüyadır...Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimet,bir ikramdir..
Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Efendimiz’i rüyasında gören kişiye bir sır ,bir mesaj verilmiştir. Ne olduğunu anca her kes kendi kalbinde bilir...
Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki, rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise, görenin durumu iyi, gönlü hoş, iç dünyası huzurlu olur.

Kendi içinizde Nefis muhasebesi yaptığınıza yorumlanir..
Nefis muhasebesi, kişinin kendisiyle yüzleşmesi ve amellerini tartmasıdır. Nefis muhasebesi; kişinin kul olma bilincini pekiştirmesi ve Allahın kudret ve azametini hatırlamasıdır.
Nefis muhasebesi; kişinin acziyetini, fakirliğini idrak etmesi ve Allahın sonsuz rahmet ve keremini anlamasıdır. Nefis muhasebesi; kibir, gurur ve bencillik hastalıklarına karşı
kişinin Allahın inayetine ilticasıdır. Nefis muhasebesi; kişinin fani dünyalıkların aldanmışlığından kurtulup baki ve ebedi olan Rahmet-i İlahiye yönelmesidir.

İMANINIZI KORUYUN KUVVETLENDİRİN.ALLAH CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

zazam

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamberimiz gormek

Selamun aleykum. Ben hulya Ramazanın ilk gecesi rüyamda karanlık bir ara küçük tünel gibi dediler peygamberimiz içeri ben girerim dedim. içeri dizlerimin üstünde eğilip girdim. üstünde beyaz bir kefen vardı kapalıdır. vücudunu sadece örtüden gördüm ama yanından geçerken onu hissettim ama birden başka bir yerde yani gibiydi. bir yüz açıldı esmer biraz çirkin biri vardı. dedim ki aynı bir eniştem var esmer ona benziyor yani Efendimiz gibi değildi. uyandım ve şuan Üzgünüm hem göremedim hemde bu ikinci anlamını çok merak ediyorum cevabini merakla bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir...herkese nasip olmayacak, rüyaların en güzelidir, mükemmel bir olay,bir his, bir duygudur...
dünya üzerinde en büyük hediye Peygamber efendimiz sav duyulan; hasrettir, özlemdir, aşktır, Sevgidir..

cami çevrelerinde satılan, hemen hemen her şey ile ilgili bir duanın bulunduğu dua kitaplarında,Peygamber efendimiz sav.rüyada görmek için edilmesi gereken dualar yazılır.işe yarayıp yaramadığını bilemem. merak edenler deneyebilir.
ama şahsi görüşüm, bu işlerin öyle sipariş üzerine olmayıp, tamamen peygamber sevgisi ve hasreti ,Ahlakı ile alakalı olduğuna kalben inanmaktayim..
En sevgiliye duyulan sevginin, aşkın, muhabbetin sonucunda alınan en güzel hediyedir. anlatılmaz yaşanılır denilen durum bu olsa gerek.

hz. muhammed Mustafa sav.in yüzü tam olarak bilinmese de, rüyanızda gördüğünüzde o olduğunu bilirsiniz.
bunu bir şekilde ruhunuzda hissedersiniz.
karşısında kendinizi kum tanesinden daha küçük hissedersiniz.
sizi seçmesi çok güzel bir duygudur.

Rüyada Efendimiz'i sav.görmek;
gamdan sonra feraha, bir sıkıntının akabindeki rahatlığa, nimetlerin ve imanin artmasına, tevbenin kabulüne işarettir.
Efendimiz'in rüyada hüzünlü ve münkesir görmek;
ümmete bir uyarıdır. Böylesi rüyalar bizi kendimizi tekrar gözden geçirmeye yönlendirmeli..
iki kez Allah cc. nasip etti de Efendimiz'i sav. rüyamda gördüm ne yazikki bunu haketmediğimi düsünerek utanmıştim..Allah cc.her iman edene nasip etsin..
birinci kez bir yetimi himayeme alıp almama konusunda kararsız kaldığımda ikinci kez ise Eyvallah bu da bana Gönül sızım kalsın..

Rüyada karanlık görmek;
gam ve kedere, kasvette iç bunalmasina ,darlanmaya ,stresse delalettir..
Hayatınızda islami ,imani bir değişim ,yaşayacağınızı, biraz zorlanacağınızı simgeler. Bu dönemde bilgi ve irfanina güvendiğiniz kişilerin tavsiyelerini dinlemenizin size
yarar sağlayacağını belirtir.

Rüyanızın yorumu;
Affınıza sığınarak Peygamber efendimizi sav.rüyada da olsa görmek için Size yardımcı olacak akıl ,kalp. Ve nefsiniz dir..
Beden arziniz,mekaniniz, iç aleminiz karanlık içinde iken.......
Bu üçlü karanlık küçük bir tünelde olursa kişiyi ne kadar ,nereye kadar götürebilir ki... Burada ihlas kişiye isteğinde yön verirken. inanç ve imanı hakikatı aydınlığa çıkaracaktır.

Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.

duaa..

zazam

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun

furkan.ozer.9

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hz Muhamed salallahu aleyhi vesselemin görüntüsü

SELAMUN ALAYKÜM ben gülizar rüyamda fincanın içini kahveden balık görüyordum, odaya gülser kızkardeşimin yanına göstermek için gidiyordum. Fincan tabağa dönüşüyordu, şekilerde h.z Muhamedin (S.A.S) arkadan görünümünü gördük. Başındaki eşarp rengarenkti uzun siyah cübesini görüyordum, şekiller Hz. MUHAMED'E(S.A.S) dönşüyordu. Daha sonra tabağın içi Kabeye dönüşüyordu ama rengi siyah değil beyazdı ve tabağın etrafı ışık saçıyordu ve ortası Kabeydi (ben kahve falıda açtırmamışım )şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Efendimiz Hz. Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) rüyalarda görülmesi mü’minin göreceği sadık rüyaların başında yer alır. Ancak İslam âlimlerine göre bu rüyalar şahsa özel bir lütuf olduğundan başkalarına anlatılmamasında fayda var.

Rüyalar, farklı bir âlemin penceresinden gördüklerimiz. Günlük hayatta yaşadığımız olaylar, başımızdan geçmiş ilginç anılar ya da çevremizden görerek etkilendiğimiz birçok hadise geceleri rüya olarak misafirliğimize geliyor. Kimi zaman anlamlı oluyorlar, kimi zaman anlamsız. Bazıları yakın ya da uzak geleceğe dair birtakım haberler taşırken, bazıları ise kişinin kendisiyle ilgili telkinlerinin ya da uyanıkken kendisini düşündüren hususların sonucu görülüyor.

Rüyada Hz Muhamed salallahu aleyhi vesselemin görüntüsü;
-Gamdan sonra feraha,
-Bir sıkıntının akabindeki rahatlığa,
-Nimetlerin artmasına,
-Tövbenin kabûlüne,
-Hayaller ve gerçekleri birbirinden ayr etmeniz gerektiğine ..
-Ahirette şefaate nâil olma ve Cennet’te O’nun (sallallahu aleyhi ve sellem) gül cemalini açıktan açığa görme yoluna girmeye işarettir
hakkınızda hayırlısı selametle..

acizkul

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Peygamber Efendimizin Dinar Hediye Ettiğini Görmek

Selamünaleyküm. Rüyamda Peygamber Efendimizi (S.A.V) gördüm. Ramazan ayının 15. gecesiydi. Tam uykuya dalmıştım ki birden uyanıp Felak ile Nas surelerini okudum. Ama istemli olarak yapmadım. Sonra tekrar uykuya daldım.
O gece rüyamda bir caminin içindeydim. Peygamber Efendimiz (S.A.V) arkasında bir grup insanla camiye teşrif ettiler. Anlatılan tüm özellikleri doğruydu fakat sakalları yok denecek kadar kısaydı. Kirli sakallı gibiydi. Pencerenin kaşında oturuyordum. Efendimiz (S.A.V) de yanıma oturdular. Bir şey demeden tebessüm ederek 8 tane dinarı 4'e 4 arkadaşımla aramda pay ederek bize hediye ettiler. Dinarın tura kısmında roma rakamıyla II gibi bir ifade vardı. Ben maddi bir hediye olduğundan dolayı bir tanesini hatıra olarak saklamak için kabul edip kalan üçünü iade ettim. Tebessümü eksilmedi. Ama hiç konuşmadı da.
Tabir için şimdiden teşekkür ederim.

Yaş 20. Bekar. Erkek. Üniversite öğrencisi.
Kocaeli'de gördüm. Sabah namazı vaktinin hemen öncesi gördüm.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"O gece rüyamda bir caminin içindeydim"
Cami beden arzıdır. Sen beden camini temiz tut ve azalarına haram ile sakın zulmetme...

Peygamber Efendimiz'i sav. rüyada görmek;
bir müjdenin ,ifadesidirNebîler Serveri'nin değişik şekillerde görülmesi ise, bir kısım manaları işaret eder.
Şayet, Güzeller Güzeli, kendisine uygun ruh güzelliğinin dışa yansıdığı rüya esnasında o güzelliğin bazı yanları gitmiş olarak görülürse, bu durum, rüyayı gören insanın ruh aynasında onu tamamiyle aksettirmeye mani bir kısım işin ve pasın bulunduğuna delalet eder.

Mesela; bir kimse Allah Rasûlü'nü sakalsız görüyorsa, demek ki, o insanın ruh aynasında Rasûl-i Kibriyâ Efendimiz'in sakalını görmesine mani bir kusur var ve bu kusur O'nun güzelliğini bütün olarak müşahede etmesine engel oluyor...

Öyleyse, bu insan, Şânı Yüce Nebî'yi rüyasına misafir ettiği için sevinse ve kendisini bahtiyar saysa da, böyle bir eksiklikten dolayı ruh dünyasına ,ibadet, ahlaki çeki düzen vermesi gerektiğini de göz ardı etmemelidir.

Böylesi rüyalar bizi kendimizi tekrar gözden geçirmeye
yönlendirmeli..demek ki bir konuda Ruh ile Nefis,iyilik yapmak mı boşverip kendi hayatimiza bakmak mı o ince karar çizgisinde olmanızdan da kaynaklanabilir...

Rüyada peygamber efendimizin hediye vermesi;
hayırlı ve güzel işlere alamettir
Peygamber Efendimiz ( SAV )'in ” Hediyeleşin ki, birbirinizi sevin ” hadisi ...şerifine binaen rüyada hediye almak, sevgi dolu dostluklara ,muhabette işaret etmektedir.

"Bir şey demeden tebessüm ederek 8 tane dinarı 4'e 4 arkadaşımla aramda pay ederek bize hediye ettiler. "
adalet ne güzel ama Kızgınlık Anında adaletli ve merhametli olmak daha da güzel.......

"üçünü iade ettim"
(Bir kimse, istemediği, peşine düşmediği hâlde kendisine bir hediye verilirse, kabul etsin! Çünkü o, Allahü teâlânın kendisine gönderdiği bir rızıktır.) [Hakim]

bir hayrat,iyilik yapma fırsatı ayağınıza gelmiş ama siz malesef hakkıyla istifade edememişsiniz..Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade edilebilmesi için ...
Ramazan ayının Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu idrak edebilmek,,

Kelam taşlarını,dil mancınığa yerleştirmeden önce ,iyi düşün, taşin ,tart öyle at,her attığın taş ,baş yarmasın!!
gönle isabet etsin ki,mana uyansın.....selametle..

azra22

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Efendimiz(s.a.v)'le beraber eşinizmiş gibi görünen kişi görmek

Selamünaleyküm. Bundan birkaç yıl önce gördüğüm rüyada:. Eşimmiş görünen ve yüzünü hiç görmediğim bir kişi beni küçük bir koridoru ve odası olan bir eve götürüyordu. O kişi önümde bense onun arkasından gidiyordum.Boyu benden 10-15 cm daha uzun ve üstünde kısa kollu siyah t-shirtü olan bu kişi, beni odaya götürdüğünde yer sofrasında alüminyum zininin etrafında oturan bir kadın ve erkek görmüştüm ve odaya girdiğim anda odadaki erkek bana bakmıştı. Başta bu kişilerin kim olduğunu anlayamamış .Ama sonrasında o kişi bana, erkeğin Hz.Muhammed(s.a.v) ve kadının ise eşi Hz.Aişe(r.a) olduğunu söylüyordu.Efendimiz'in yüzünü tam hatırlamamakla beraber, kalktığımda sadece siyah uzun sakallarını ve zayıf vücudunu;Hz.Aişe'nin ise dinimize uygun bir şekilde kendisini kapatmasını hatırlıyordum.Zinin üzerinde hoşaf suyu ve küçük bir dilim ekmek vardı.Efendimiz(s.a.v) Hz.Aişe'ye kendi elleriyle ekmeği hoşaf suyuna batırıp veriyordu ve ikisi birbirlerine bakıp gülüyorlardı.O kişi bana, bu yuvada olduğu gibi kuru soğan ve ekmekle de insanlar mutlu olabiliyorlar demişti. Uzun yıllar geçmesine rağmen unutamadığım bir rüya. Yorumlarınızı bekleyeceğim.Şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.

Rüyada Efendimiz(s.a.v)'le beraber eşinizmiş gibi görünen kişi görmek ;
hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kadın, ya malı için veya güzelliği için, yahut da dindarlığı için alınır. Siz dindar olanını alın! Malı için alan malına kavuşamaz, yalnız güzelliği için alan, güzelliğinden mahrum kalır.) [Müslim]

(Güzelliği ve malı için bir kadınla evlenen, ikisinden de mahrum kalır. Dini için, saliha olduğu için evlenene, mal ve güzellik de nasip olur.) [Taberani]

Netice: Erkek olsun kadın olsun, evleneceği kişinin, haramlardan kaçan, ibadetlerini yapan, güzel ahlaklı biri olması lazımdır. Sadece boyuna bosuna, kaşına gözüne bakan, ulu sözü dinlemeyen, dünyada ve ahirette uluya kalır.
Ölçü şudur: Evlenilecek kişinin iyi insan yani salih Müslüman olmasıdır. Irkı ve rengi önemli değildir

Efendimiz(s.a.v.): "seni kördüğüm gibi seviyorum."Sözü
Kirletildi sanki...Bu kirliliklerden aşk ve sevgi de nasibini aldı günümüzde. “Sevmek dokunmaktır” diye bir felsefe yada daha doğrusu bir safsata koydular ortaya.
Böylece, yüreklerde değil bedenlerde gezinip duran şeyin adı sevgi oldu.
beden Senin arzıdır. Sen beden arzını temiz tut ve azalarına haram ile sakın zulmetme ki Rabbim Sana kördüğüm gibi Seni seven böyle bir sevgil nasib etsin..selametle..

Evanes

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba çok etkisinde kaldığım bir ruya gördüm.
Bunun hayırlı bir ruya olduğuna inanıyorum ama yorumlayan olursa sevinirim.

Ruyamda peygamber efendimiz bana bir kaç saat sonra öleceğimi söylemiş. (kendisini görmedim ama) Bunu yakınlarıma söylüyorum ve yerde seccade ile tesbih var.
Sonra ölüm anı geliyor, baya titremeye başlıyorum şahadet getiriyorum yüksek sesle, annem geliyor ve sarılıp ağlıyoruz, bu şekilde 3 defa yüksek şahdet getiriyorum ama ölmüyorum.

Çok etkilendim çok!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Her insan, rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki Rüyasi,
bir davranışı ile ilgili uyarıları, düzeltmeleri gelmiş.
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..Rüyaniz Hayr olsun..

Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur.

rüyada peygamber efendimiz Size bir kaç saat sonra öleceğini söylemesi..:
bir kaç saat sonra öleceğinizi bilseniz ne yaparsınız ? bunun cevabinda rüyanizin yorumunu kendiniz bulabilirsiniz..

Allah hepimizi ölümcül hastalıklardan korusun, bize hayırlı bir ömür nasib etsin. Bizler faniyiz, ölümlüyüz. Belirli bir vakte kadar yaşayacak,
ondan sonra ruhumuzu teslim edecek ve Rabbimiz’e döneceğiz.
O’ndan geldik ve tekrar O’na döneceğiz.”
Ancak, “imtihan alanı” olan bu dünyada ne kadar yaşayacağımız, ne zaman öleceğimizi hiç birimiz bilmiyoruz. Belki bir kaç saat sonra ,
belki iki gün sonra öleceğiz, belki de seksen yıl daha yaşayacağız.

bir kaç saat sonra öleceğinizi bilseniz ne yaparsınız
Yanıtlarınızı duyar gibiyim:
-bir kaç saat boyunca insanlara iyilik yaparım. Hayır işlerine girişir, bol bol sevap kazanmaya çalışırım.
-Kalplerini kırdığım, üzdüğüm insanlara ulaşmaya çalışır, onların gönlünü almaya, bana haklarını helal etmelerine çalışırım.
Küs ve kavgalı olduğum kimselerin ayağına gider, muhatabım haksız bile olsa ben özür diler, barışırım onlarla...
-Namaz kılmaya başlarım.kaza namazlarimi kılarım.
-Günahlarımı bağışlaması için Allah’a dua ederim. Yaptığım kötülüklerden, işlediğim günahlardan, ifa ettiğim suçlardan dolayı pişmanlık duyar, tövbe ederim.
-Birine borcum varsa bunu ne edip edip bir an önce ödemeye çalışırım. Üzerimde hiç kimsenin hakkı olmamasına, üzerimde kul hakkının bulunmamasına çalışırım.
-Anne ve babamın gönlünü almaya çalışır, bana haklarını helal etmesini sağlarım. Onların hayır dualarını alırım.
-Bir yetimhaneyi, çocuk yuvasını ziyaret eder, oradaki çocuklara oyuncaklar, çikolatalar alır, onları sevindiririm. Yetimlerin duasını almaya çalışırım.
-Hiç kimsenin gıybetini yapmam, kimsenin arkasından konuşmam, kimseyi kötülemem. Hiç kimseyi incitmem, kalbini kırmam.

İçinizden geçenleri, kalbinizde olanları ne güzel okudum, değil mi? bir kaç saat sonra öleceğinizi bilseniz yukarıda saydığımız fiillerin bir
çoğunu birden yapacağınıza tereddütsüz inanıyorum.

Sayılı günleri kalan hiç kimsenin, son günlerinde kötülük veya şer tasavvur edeceğine ihtimal vermiyorum.
Dedik ki,bir kaç saat sonra öleceğimizi bilsek, hep iyi şeyler yapmak isteriz. Ve yaparız.

Peki…Bütün bu saydığımız güzel şeyleri yapmamız için, illa ki bir kaç saat sonra ölmemiz mi gerek? İlla ki ömrümüzün son günlerini mi yaşıyor olmamız lazım?
bir kaç saat sonra öleceğimizi bilip yaşayalım,ya da önümüzde upuzun bir hayat olsun, bu saydıklarımızı yapsak, ne kaybederiz?
Hem Allah-u Teala’nın razı olacağı, hem anne – babamız ve çocuklarımızın hoşnut olacağı, hem toplumun,fakirlerin, yetimlerin,
kimsesizlerin memnun kalacağı bu güzellikleri yaşasak ve onlara yaşatsak, ne kaybederiz?

rüyanizin Yorumu;
iç dünyanız manevi hayatın ile ilgili mesajlar verir..
kendinizi daha hayırlı yönde değiştirmeniz gerekmemekte,Evlilik, yada sosyal ailevi ilişkiler,açısından imtahan dönemindesiniz...
Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden Olmayın!! Ölümün Soğuk Yüzüyle Karşılanmadan Siz Çoktan Onu Karşılıyacak Durumda Olun...Ölüm Gelmeden Siz Hazır Olun

Rüyada kelime-i şehadet getirdiğini görmek;
en hayırlı rüyalardan biridir ve dünya ve ahiret yaşamında hayra ermeye işaret ederken
aynı zamanda inancında güçlenmeye, iman tazelemeye, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya işaret eder..
Rüyada kelime-i şehadet getirdiğini görmek, sevinç ve sürura, selâmete, hidayete, geniş ve helal rızka, üzüntü ve kederden kutulmaya korkulardan emin olmaya işaret eder.

Hayırlı , Nurlu Gül Kokulu CUMALAR selametle..

acilangul1

Evanes

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkürler yorumunuz için. Namaza başlamıştım zaten ama o ara ihmallik yapıyordum. Bir uyarı rüyası belkide.. Tövbe ediyorum sürekli, sizde selametle kalın.

sahin_2781

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Peygamber Efendimiz S.A.V. i görmek

Selamün Aleykum. Rüyada balkondayım gökyüzünde müthiş bir ışık parlıklık var şimşeklerle beraber ve gökten yün yağıyor her taraflara.

Heyecanla gökten düşen yünleri izlerken birden gökyüzünden geldiğini anladığım bir nida duyuyorum ve bu nidanın Cenab ı Hakkın sesi olduğuna kanaat getiriyorum. ve nida şöyle diyor bana hitaben " kıyamet gününde de gökten yün yağacak" diyor. Belli bir süre heyecanla izledikten sonra. Ve derken eve giriyorum Peygamber Efendimiz S.A.V ile sağında ve solunda ikitane Sahabe i Kiram R.A efendilerimiz oturmuşlar bizde sohbet ediyorlar. Bende usulca Peygamber Efendimizin S.A.V dizlerinin dibinde oturuyorum heyecanla ancak yüzünü çok nurlu bir ışık kapladığından göremiyorum. Sağlı sollu oturan her iki Sahabi Efendilerimiz R.A. durmadan bir konu hakkında konuşuyorlar Peygamber Efendimiz S.A.V de onları dinliyor.Ben o kadar çok arzuluyorum ki Peygamber Efendimiz S.A.V. konuşsun da O Mübarek sesini duyayım diye içim içime sığmıyor ancak o Sahabi Efendilerimiz R.A. o kadar çok konuşuyorlar ki belkide onların konuşmalarının bitmesini bekliyordu. Ben artık dayanamayıp "Allah Rızası için susun da biraz da Peygamber Efendimiz S.A.V konuşsun diyorum ama nafile beni dinleyen yok. Diğer odada annem ve babam oturmuşlar onları görünce koşarak yanlarına gidiyorum. Baba, anne Peygamber Efendimiz S.A.V. ve Arkadaşları bize gelmiş siz ise onların yanıda değilde burda ayrı oturuyorsunuz diye çıkışıyorum ama kimselere anlatamıyorum. Meğerse onları gören ve duyan sadece benmişim. Bu şekilde uyanıyorum..
Allah Razı Olsun ... Amin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her insan, rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki Rüyasi,bir davranışı ile ilgili uyarıları, düzeltmeleri
yada ikram edilmesi gelmiş.her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..Rüyaniz Hayr olsun..

"Rüyada balkondayım gökyüzünde müthiş bir ışık parlıklık var şimşeklerle beraber ve gökten yün yağıyor "
Hayatta ibret, hikmet gözü ile baktğınıza yorumlanır..

Rüyada Peygamber Efendimiz S.A.V. i görmek;

Rüyada Peygamber Efendimiz (SAV) i görebilmek mutlulukların en büyüklerindendir ve kolay kolay herkese kısmet olmaz.
Onu ancak iyi insanlar, güzel insanlar (kalben) kısmet olursa görmektedir.

Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur..
Yakında kırk yaşında olacaksınız!!Manen ve Ruhen olgunluğa ereceksiniz inşallah ....

Peygamber efendimizi sav.rüyada da olsa görmek için Size yardımcı olacak akıl ,kalp. Ve nefsiniz dir..
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed.

Üst Alt