Selamünaleyküm, kardeşim ve Hoşgeldiniz..
Rüyanızı yorumlamamı istiyorsunuz! Mesajınızı yazmadan önce beni dinleyin ve anlayın lütfen.
Bildiginiz gibi Allah RIZASI icin Allah-ın Yardımı ile yorum yapmaya çalışıyorum.. ama bazen çook zorlanıyorum.. ve çok da KIRILIYORUM...
ilk once bazı misafir kardeşlerimizin , selam vermeden ve emir verir gibi gönderdikleri mesajlarından rahatsız oluyorum.
Genç kardeşlerimi anlıyorum.. ama yetişkin kişilerin boyle selamsız sabahsız kelama başlamalarının yeni nesillere de iyi örnek olmadığını düşünmekteyim.
burada herkes , çocuklar bile birini ilk gördüğünde, merhaba gibi selam manasındaki sözü soylemeden kelama başlamazlar.
Hele ki Biz Muslümanlar Allahın selamı Rahmeti üzerine olsun diyerek, din kardeşimize dua mahiyetinde olan selamı vermekte niye bu kadar zorlanıyoruz ki?
Kendi özümüzden mi utanıyoruz?
20 senedir BATI dayım.. ve Yabancı bir Kurumda çalışmaktayım ve halen bir din kardeşimi nerde görürsem göreyim Selamun Aleykum diye selam veririm.
Beni ikinci rahatsız eden olay da, Misafir kardeşlerimin ayrıntı vermeden yorum istemeleri. Mesela diyor ki , rüyamda çocuğumun ayağı yoktu acaba ne manaya gelir?
Ben nerden bilebilirim ki?
Bilirsiniz Hastahaneye bir şikayete gittiğinizde hastalığınızın teşhisi için bir çok soru sorarlar. Mesela ailenizde şeker hastası var mı? Yaşantınızda ve beslenmenizde bir değişiklik oldu mu? nereniz ağrıyor? ağrılar gelip geçici mi keskin mi? yoksa kronik bir ağrı mı? yani kesinlikle hemen teşhis koyamamaktalar. Teşhisden önce bilgi ve detaylar gerekli.
Bu rüyalar için de geçerlidir! Rüyayı yorumlamak için rüya ve içeriği hakkında olduğu kadar RÜYAYI GÖREN KİŞİ hakkında da mümkün olabildiğince detay bilmek gereklidir.
Rüyayı gören kişinin , ismi, yaşı, mesleği, cinsiyeti, nerede yaşadığı gibi bilgiler olmadan ben rüyayı en doğru şekliyle nasıl yorumlarım? Unutmayın ben bir MÜNECCİM değilim. Bilgi olmadan yorum olmaz!
Örneğin , Forumda bir kardeşimiz Zencefil hakkındaki rüyasını yorumlamamı istemiş.
Rüyanızda sadece zencefili görmüş olmanız nerdeyse hiç birşey ama HİÇ BİRŞEY ifade etmez , o ruyadaki yaşanan olay, mekan, duygu, his, Rüyayı gören hakkında bazı bilgiler bilinmeli ki rüya en az hata ile tabir edilebilsin.
Mesela bir arkadaşım yazmış ki rüyamda Ay gördüm.
Siz akıllı bir insansınız. Bir düşünün kocaman 500 parçalık bir yap-boz bulmacadan sadece bir parcasını elinize verseler, bulmacayı çözebilirmisiniz? imkansız!
Ay nerede , ne halde, ne şekilde, ne surette, gökte mi yerde mi, parlak mı soluk mu, dolunay mı hilal mi, gündüz mü gece mi, yıldızlı havada mı yıldızsız havada mı, bulutlu mu bulutsuz mu, batarken mi doğarken mi, kendinizi mi ayda gördünüz, ay tek parça halindemiydi bölünmüş olarak mı, rüyayı gören olarak siz, bayan mısınız? yoksa erkek mi?, genç misiniz? yoksa yaşlı mı? evlimisiniz? yoksa bekar mı? mesleğiniz nedir? gibi yüzlerce detay rüyanın anlatmak istediği şeyi tamamen değiştirebilir.
Bu sebeple rüyalarınızın ve RÜYAYI GÖRENİN mümkün olan her detayını bilmemiz rüyanızı yorumlamak için ilk şarttır...
Edep ile Gelen, Lütuf Dua ve Muhabbet ile gider inşaAllah.