Yüzleşmekten korktuğunuz şeyler var mı

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
mezarcicegi.jpg

Evet,benim de yüzleşmekten korktuğum bir şey var...
Korkularınla yüzleşmeye hazır ol! diyor bir yanım,bir yanım ise hazır değilsin Yüregim anlasana diyor..
Ey nefsim, kendi gerçeğinle yüzleşmeye hazır mısın ? ...
insan,acı gerçekler ile yüzleşmekten ne kadar kaçabilir ki..?
Hazır değilim! tüm kaybettiklerimle yüzleşmeye henüz hazır değilim işte...
yüzleşmeye hazır değilim gibi ifadeler,aslında insanda hissedilen anılar ya da içsel ,ruhsal acıdır. ...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Ah, insan olur da yüzleşmekten korktuğu olmaz mı? İnsan bu arif olabildiği gibi, cahil de olabiliyor, zalim de.
Allah hepimizi tertemiz kılsın.
Tabi bu arada yüzleşenlere de selam olsun.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm abla; çok etkileyici bir konu, bu benim devamlı kendime sorduğum vicdanen kendimi hazırlamaya çalıştığım bir konu..

Ne kadar da yüzleşmeye kalksak ta, hep korkuyoruz tam manasıyla kendimizle yüzleşmekten..

Nefsimizin oyunu, kendini kandırması gibi şeyler bizi bu yüzleşmeden alıkoymaya çalışıyor..
Kolay değil bu yüzleşme! Hiç kolay olur mu? koca bir ömür 'ün nefis muhasebesini yapmak!

Her şeye rağmen yine de; Peygamber efendimiz 'in(s.a.v) dediği gibi "Ölmeden önce ölmek" lazım..
Kendi hayatını frenlemek, kendi yolunun sonunu görebilmek için.. Nitekim cennet te dolacağı günü bekliyor, cehennem 'de... Orada odun, ateş yok! herkes bu dünyadan kendisi götürürmüş yakıtını...
Allah'ım yakıtı, taş ve insanlar olan cehennem azabından bizleri koru...
Bizlere; akıl, fikir, vicdan, merhamet, hoşgörü güzel ahlak nasip et..

Kim ister ki! yarın öldüğünde nasıl biriydi? diye sorulunca;
huysuz 'un tekiydi, tek seven insan bile yok şu mahallede onu, kimseyle konuşmaz, kimseyi dinlemez, kibirlinin tekiydi... diye arkamızdan söylenmesini...

Allah'ım bizleri kötü ahlaktan muhafaza buyur, güzel ahlak üzere ölmeyi nasip et... Amin

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yüzleşmek, öyle bir korkulası kelime ki bu, bana şunu hatırlatıyor:
Rabb'im buyurdu:
"Al kitabını oku..!" :( :( :(
Ahh! Kitabımızda neler yok ki..!
Allah'ım!
Ne olur bütün Müslüman kardeşlerimi utandırma. Amin.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm abla olmayan varsa ne mutlu ona. Ben kendi adıma cevap veriyim benimde yüzleşmekten korktuğum şeyler var. Hepsi ile belki zamanı gelince yüzleşeceğim ama özellikle tek bir şey var hayatımdan çıkan yüzünü bile görmek istemediğim bana aileme evladıma zarar veren insanlarla karşılaşmayı yüz yüze gelmeyi asla istemiyorum. Çünkü bu insanlarla karşı karşıya geldiğim zaman nefsimle yüzleşmekten nefsime yenilmekten çok korkuyorum...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm...Ben Üniversiteye hazırlanıyorum ikinci senem bu benim gećen sene iyi puan almama ragmen istedigim yer olamadigi icin kaldim ama gelin gorun ki hep geri gidiyorum bir turlu toparlanamadim sinavada az kaldi evde denemeler kotu geçince herkes uzuldu suratlar asıldi icimde bir firtina var beni oyle bir yakiyorki toparlanamiyorum Allah rizasi icin dua edin kotu durumudayim...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allah yardımcınız olsun.
Sınavınıza, derslerinize, denemelerinize odaklanınız ve meşru bir şekilde çalışmalarınızı istenilen şekliyle ikame ediniz.
Allah'a karşı kulluk vazifelerini de nakıs kılmadan ikame ediniz.
Daralmayınız, strese girmeyiniz derim lakin, muntazaman da çalışmalısınız derim. Çalışanlar, kazanacaktır. Allah'ın vaadi böyledir.
Allah, çalışmanızı güzel eylesin.

Üst Alt