Salât ü selâmı çok eylemek…

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
SALÂT Ü SELÂMI ÇOK EYLEMEK

İlk okuyacağım hadis-i şerif Hazret-i Aişe-i Sıddîka vâlidemizden rivâyet olunmuş:

424/3 (Men serrahû en yelkallàhe azze ve celle ğaden râdıyen felyüksirüs-salâte aleyye) "Her kimse ki yarın aziz ve celil olan Allah'a, râzı olduğu halde mülâki olmak isterse, severse, mülâki olmak onu sevindiriyorsa; (felyüksirüs-salâte aleyye) bana salât ü selâmı çok eylesin!" diye, bir salât ü selâm hadis-i şerifiyle başlıyorum. Biliyorsunuz, sizlere cuma sohbetlerinde hatırlatıyoruz, zaten cuma günü salât ü selâmı çok eylemek üzerine Efendimiz'in özel tavsiyeleri var.

Peygamber SAS Efendimiz'e salâvat getirilince, melekler o salât ü selâmları Efendimiz'in ruh-u pâkine tebliğ ediyorlar, götürüyorlar, sunuyorlar, "Yâ Rasûlallah falanca sana salat-ü selâm eyledi" diye... Böylece Rasûlüllah Efendimiz'in rızâsına, selâmımıza mukabele etmesine nâil ve mazhar olmuş oluyoruz. Tabii, "Cuma gününde bana salât ü selâmı arttırın!" diye de özel ricâsı, tavsiyesi var. Onun için cuma günleri salat-ü selâmları çok yapacağız.

Sair zamanlarda da çok yapmamız lâzım! Hattâ bir toplantı içinde mutlaka Efendimiz'in mübârek ismi anılmalı ve ismi anıldığı zaman da salât ü selâm getirmeli! Peygamber Efendimiz SAS'e salât ü selâm getirilmeden başlayıp biten bir toplantı, çok kötü bir toplantı oluyor. Çok hayırsız, bereketsiz bir toplantı oluyor. Toplantılarda da Efendimiz'i utnutmayalım, Efendimiz'e salât ü selâmı çok eyleyelim!..

Demek ki, yarın aziz ve celil olan Allah'a o râzı olduğu bir halde kavuşmaktan kim hoşlanırsa, böyle bir kavuşma kimi memnun ederse, --ki hepimizi memnun eder-- Efendimiz'e salât ü selâmı çok edecek.

Burda râzıyen kelimesi var, Arapça'da buna hal derler. (Men serrehu) "Her kimseyi ki sevindirir; (en yelkàllahe azze ve celle) aziz ve celil olan Allah'a kavuşmak (ğaden) yâni yarın, ahiret hayatında, (râdıyen) razı halde, hoşnut halde..."

Tabi burda iki ihtimal var: Râdıyen kelimesi, kişiyle ilgili olabilir. Yâni, "Her kim ki, Allah'la karşılaştığı zaman, mazhar olacağı lutf-u ilâhilerden hoşnut ve râzı bir şekilde kavuşmak isterse, yâni karşılaştığı güzel olaylardan hoşnut ve râzı olacak bir şekide Allah'a kavuşmak istiyorsa, salât ü selâmı çok etsin!" mânâsına; bu bir...

İkincisi, bu râdıyen sıfatı Aziz ve celil olan Allah'a âit olabilir. O zaman: "Allah kendisinden, hoşnut ve râzı bir şekildeyken, Allah'ın huzuruna çıkmak istiyorsa, kim böyle bir duruma kavuşmak istiyorsa, böyle bir durum kimi memnun ederse; Efendimiz'e salât ü selâmı çok etsin!" demek olur. Her iki mânâ da uygun, dilbilgisi kâideleri yönünden ikisi de mümkün.

Tabii Allah bir kulundan râzı oldu mu, onu da râzı eder. Onun için âyetlerde:

(İrciî ilâ rabbike râdıyeten merdıyyeh.) "Ey ruh rabbının huzuruna gel cennetine gir!" diye tavsiye edilmiş. Kul râzı olsa, demek ki Allah ona râzı olduğu imkânları vermiş de ondan râzı; veyahut Allah kulundan râzı olsa, demek ki o râzı olduğuna göre kulun durumu iyi olacak. Bütün bu iki durum da aynı kapıya çıkıyor.

Demek ki Peygamber SAS Efendimiz'i sevmeliyiz, sevgimizi salât ü selâmı çok söylemekle fiilî duruma geçirmeliyiz. Efendimiz'in hayatını okumalıyız. Efendimiz'in sîretini, sünnetini bilmeliyiz, hadis-i şeriflerini öğrenmeliyiz. Sünnetine uygun yaşamalıyız, rızâsını kazanmağa çalışmalıyız. Ümmetine güzel hizmet etmeliyiz. Kendisine de salât ü selâmı çokça etmeliyiz.

Bazan böyle vaaz ettiğimde kardeşlerimizden söz alırım, siz de söz verin aziz ve sevgili Akra dinleyicileri! Her gün yüz defa, Peygamber Efendimiz'e salât ü selâm getirmek benden size bir tavsiye... Zaten Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde buyurmuş, benden de size bir yâdigâr olsun. "Esad Hoca bir vaazında söylemişti, ben de o günden itibaren kabul ettim, çok sevaplıymış. Ondan sonra her gün yüz defa Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, vazife edindim, vird edindim." diye kendi kendinize söz vermenizi ricâ ediyorum. Çünkü çok sevaplı... Dünya ve ahirette çok faydasını göreceksiniz.

Böylece sevinçle ilgili bir hadis-i şerifi şimdi size söylemiş olduk. Sevindirici bir haber vermiş olduk. İçinize neşe katacak, ruhunuzu ferahlatacak bir hadis-i şerif bu...

Prof. Dr. Mahmud Es'ad COŞAN RhA. (30. 05. 1997 - ALMANYA)

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Demek ki Peygamber SAS Efendimiz'i sevmeliyiz, sevgimizi salât ü selâmı çok söylemekle fiilî duruma geçirmeliyiz. Efendimiz'in hayatını okumalıyız. Efendimiz'in sîretini, sünnetini bilmeliyiz, hadis-i şeriflerini öğrenmeliyiz. Sünnetine uygun yaşamalıyız, rızâsını kazanmağa çalışmalıyız. Ümmetine güzel hizmet etmeliyiz. Kendisine de salât ü selâmı çokça etmeliyiz.

"Esad Hoca bir vaazında söylemişti, ben de o günden itibaren kabul ettim, çok sevaplıymış. Ondan sonra her gün yüz defa Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, vazife edindim, vird edindim."

Selamünaleyküm efendim, Allah razı olsun chatboxdan duyurunuzu gördüm, salatu selam kampanyasına katılmayı tavsiye ettiniz. Acizane bende fikir belirtmek istedim.
Yukarıdaki yazınızdan bazı bölümleri kırmızı ile vurgulamak istedim bu kısımlar çok önemli, Peygamber efendemize fazlaca selatü selam getirmek onu HATIRLAMAK açısından çok önemlidir. Onu hatırlamak ise bize tavsiyelerini ve bizler için öngördüğü hayatı hatırlamak demektir, ayrıca salatu selam getirmenin bilmediğimiz manevi faydaları da olabilir.

Günde belli miktarda salatu selam getirmeli hemde bunu yaparken tefekkür edebilmeliyiz...Bir tesbih miktarı yani kısaca 100 adet salatu selam getirebilir ve bu esnada tefekkür edebilir hemde Peygamber efendimiz hatırlayıp onun manevi hazzından istifade edebiliriz...

fakat daha fazlası 200-500-1000-5000 gibi sayılarda oturup salatu selam söylemek insanı tefekkürden uzaklaştıra bilir böylesine sayılarla hiç durmadan aynı kelimeleri tekrarlayarak
söylemek insanı robotlaştıracaktır.

lütfen bu söze dikkat edelim
her gün yüz defa Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, evet tam kıvamında, gayet doğru.. kusura bakmayın ben buraya dikkat çekmek istedim. Hocamız ne güzel beyan etmiş günde 100 tane selatu selam getirerek Peygamberimizi anlamaya çalışmak ne güzel.

Fakat Herhangi bir yere yetişecekmiş gibi şukadar sayıda salatu selam söylenecek, şukadar kişi bunu yetiştirecek gibi şekilciliğe karşıyım. Bu7milyar salavat söylenecek diye ortaya çıkaran kişi veya kişiler kimlerdir acaba, inanın ben hiç tanımıyorum, neden böyle bir şey yapıldığınıda anlamış değilim.
Önemli olan beynimiz durana kadar aynı kelimeleri tekrarlamak değil, önemli olan sayıya bakmadan efendimize salatu selam getirirken aynı zamanda da düşünebilmekdir. Neyi düşünebilmek...Efendimizi hayatını, sünnetlerini birdaha hatırlamak, birdaha hatırlamak..

Yani kısaca Peyganber efendimizin çokca salatu selam getirmemeizi istemesindeki nedenin hatırlamak, düşünmek, uygulamak üzere olduğunu düşünüyorum...Bilinçsiz olarak aynı kelimeleri tekrarlamak değil. belki bazıları biz bilinçsiz olarak söylemiyoruz, bilinçli olarak söylüyoruz diyebilir.İnanın olmaz 100 tane hadi birazdaha zorlayalım 200 tane söyledikten sonra artık beyin otomatikleşir robotlaşır daha fazlasında düşünme işini gerçekleştiremez. Neyse hakkınızı helal edin bu benim kendi düşüncemdi kimseyi bağlamaz ve etkilemez, sadece kendimi ifade etmek istedim, fikir ve düşünceleriniz karşı olabilir fakat benim düşüncem budur. Böylesine sayılar ortaya atıp düşünceleri dumura uğratmayalım derim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun imamhatiplim..Demek ki yarın aziz ve celil olan Allah'a o râzı olduğu bir halde kavuşmaktan kim hoşlanırsa, böyle bir kavuşma kimi memnun ederse, --ki hepimizi memnun eder-- Efendimiz'e salât ü selâmı çok edecek.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
benolsaydim2xa9kp31ls6.png

Bir Salat istiyorum
Hadi içine biraz gözyaşı katın
Bir salat istiyorum
Hadi içine biraz hasret katın
Birazcık tebessüm
Bir AHH! katın içine
Eski günahlara duvar çekercesine
İçinde biraz aşk koksun
Resul aşkı koksun
Ne olur bir salat kopsun içinizden

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYIDINA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYIDINA
MUHAMMED

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
https://www.islamiforumlar.net/duyuru...panyasi-5.html
hüzün kardeşim konunun başına baktıysan görmüşündür kim tarafından ve ne için başlatıldığı orada belirtiliyor...

Allah razı olsun tamam gördüm kardeşim binder diye bir dernek...Bu dernek üyelerinden birinin veya birkaçının aklına gelmiş bir fikir bu sanırım. Allah c.c emri değil Peygamberimizin tavsiyesi değil. Bir veya birkaç kişinin peşine takılıp gitmektir bu. Seneyede başka fikirler çıkar onlarada harfiyen uyanlar mutlaka bulunacakdır. Neyse yinede Allah kabul etsin inşAllah boşa yapılmış bir etkinlik olmaz.:)

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah RAZI olsun imamhatiplim..Demek ki yarın aziz ve celil olan Allah'a o râzı olduğu bir halde kavuşmaktan kim hoşlanırsa, böyle bir kavuşma kimi memnun ederse, --ki hepimizi memnun eder-- Efendimiz'e salât ü selâmı çok edecek.

Allah razı olsun bir veya birkaç kişinin ortaya attığı 7 milyar salatu selam kampanyasına katılmayanlar. Yarın Aziz ve Celil olan Allah a razı olduğu bir halde kavuşamayacakmı acaba:)
sadece düşünerek salatu selam getirenler, beyinleri durduracak kadar aynı kelimeleri tekrarlamayanlar. Normal olarak sayı peşinde koşmadan bu işi yapanlar böyle bir kavuşmadan mahrum mu kalacak acababhoff
Yoksa Peygamberimiz bana selamı çokca eyleyin derken bir sayı verdide benim mi haberim yok. Bu sayıyı bu adı geçen dernek üyeleri mi biliyor acaba???

sofiabi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
s.a binder deneği Başakşehir insan ve çevre derneğidir açılımı böyledir. böyle bir kampanya başlatmışlar birçok siteler girerek duyuru yapmaya çalışmışlar. Kalbur üstü kesime hitap ettiğini düşünüyorum neden derseniz, bu salavat kampanyaları falan es-sadık diye bir gece düzenliyorlar oraya katılım sağlamak için. Biletleri de 100 TL den satıyorlar. Buraya dikkat 100TL ye bilet satıyorlar. Yorum sizin ayrıca faaliyetlerinden size bir örnek vereyim kendi sitelerinden alıntıdır...

AVM de aşure dağıtımı
BİNDER, Başakşehir’in en büyük AVM sinde Aşure dağıttı…

İnsan ve Çevre Derneğimiz BİNDER, Muharrem ayı münasebetiyle,
09 Muharrem 1433 / 04.12.2011 günü Başakşehir’de bulunan bir alışveriş merkezinde Aşure dağıtımı gerçekleştirmiştir.

Pazar günü olması münasebetiyle alışveriş merkezine gelen ziyaretçi ve müşterilere yapılan dağıtım büyük ilgi görmüş, 5000 civarında insan aşureden istifade etmişler, alışveriş merkezinde bulunan esnafta aşure dağıtımı ve gösterilen ilgiden memnuniyetlerini dile getirerek bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını talep etmişlerdir.

Ayrıca, 7 MİLYAR ÜMMETTEN 7 MİLYAR SALAVAT kampanyamızı duyuran yazılı broşürümüzde aşure ikram edilen insanlara birlikte dağıtılmış ve kampanyadan haberdar olmaları temin edilmiştir.

DSC00097.jpg

AVM de aşure dağıtıyorlarilginç::. başakşehir zaten pek garibanın bulunmadığı bir bölgedir. Burada aşure dağıtmak yerine ihtiyaç sahiplerine ulaşmak daha mantıklı değilmiydi? Hadi aşure dağıtacaksın gariban ihtiyaç sahibi kesimlere ulaşsana. neden gelir düzeyi yüksek olanlara eylencelik sunuyorsun, sonrada bunu marifet olarak duyuruyorsun????

bu derneğin faaliyetleri, gezi programları, ve salon programlarından ibarettir, tabi hepsi kallavi bir ücret karşılığında, yani parası olanlara stres atma, eğlenme, veya vakit geçirme fırsatı, kakara kikiri hepsi bu. İhtiyaç sahiplerine yardım, veya yaraya melhem olma gibi bir faaliyetlerini ben göremedim, şayet bilen varsa açıklar ve paylaşırsa kendi adıma memnun olurum, öğrenmiş olurum en azından. Kendi sitesine bakabilirsiniz ben zaten orada gördüklerimi ve okuduklarımı paylaştım okadar.

son olarak dinimizde sayıyla salavat toplamak, biriktirmek sonra bunları giriş bileti 100 tl olan bir geceye yetiştirmek gibi şeyler yoktur arkadaşlar. İsterseniz diyanetin fetva hattı var orayı arayıp dinimizde böyle birşey varmıdır diye sorup öğrenebilirsiniz. Peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v e salavat getirmeyi bu gibi amaçlar için kullanmamak lazım. Lütfen dikkat ben Hz Muhammed s.a.v efendimize salavat getrirmeyin demiyorum haşa, büyük manevi kazancı vardır. Ben dine bidat sokmayalım diyorum, sayıyla salavat okumak, bunu insanlara dağıtmak, sonra giriş ücreti 100tl olan bir geceye bir organizasyona katılım sağlamak için bunları biriktirmek hedef olarak orayı göstermek 3 şubatta yapılacak bu geceye yetişmesi lazım gibi şeyler söylemek, dinimizde yoktur, salat-u selamları böyle şeyler için kullanmayalım, öncelikle düşünmeden edemiyorum bu dernek buradan sağladığı geliri ne yapacak acaba, belkide gelecekteki salaon ve gezi programlarının daha lüx salaonlarda yapılması için kullanacak???? Ayrıca sadece o değil bir bakın önüne gelen salavat kampanyası düzenliyor kimisi 1 milyar kimisi 7 kimisi 20 milyar diyor, kimisi de işte böyle salonlarda ücretli toplantılar düzenliyor. bunlar abesle iştigal olsa gerek arkadaşlar alet olmamakda fayda var diyorum.

Tekrar etmekten kendimi alamıyorum arkadaşlar dinimizde böyle birşey yok, şu tarihe kadar şukadar salavat söyleyeceksiniz sonra 100 tl verenler programa gelecek bu salavatlar o programa yetişecek orada okunup üflenecek v.s yok bunlar dinde arkadaşlarım yooook. İslamiyet bumudur, islam bumudur. Ben açtım sordum sizde bir bilene sorun Allah rızsına diyanete sorun , bilgili bir hocaya sorun, dine olmayan birşeyi sokmayalım, seneler sonra bunlar dinden sayılırsa ne olacak, bunları uyduranlar da, katkı sağlayanlarda sorumlu olmayacak mı? Efendimize salatu selamı çokca getirelim, hatırlayalım Onu, fakat para toplanan lüks salaonlardaki toplantılara alet etmeyelim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun bir veya birkaç kişinin ortaya attığı 7 milyar salatu selam kampanyasına katılmayanlar. Yarın Aziz ve Celil olan Allah a razı olduğu bir halde kavuşamayacakmı acaba:)
sadece düşünerek salatu selam getirenler, beyinleri durduracak kadar aynı kelimeleri tekrarlamayanlar. Normal olarak sayı peşinde koşmadan bu işi yapanlar böyle bir kavuşmadan mahrum mu kalacak acababhoff
Yoksa Peygamberimiz bana selamı çokca eyleyin derken bir sayı verdide benim mi haberim yok. Bu sayıyı bu adı geçen dernek üyeleri mi biliyor acaba???

insan sevdigine goturdugu hediyeyi sayar mi ? diyeceksiniz siz de haklisiniz.. ama ins. ne kadar fazla okuyabilirsek.. yuregimizde Sevgili Peygamber efendimizin muhabbetini hissederek Sunneti seniyelere de sarilirsak ne guzel olur degil mi kardesim?
bir cogumuz agzimiz bos duraagina veya dedikodu.. kavga hos olmiyan sarkilari tekrarlamaktan ise ben agzimda Allahumme Salli ala seyidina Muhammed demeyi seviyorum...
bu selavaati seviyorum..agzima yuregime kisiligime
Zikirden sonra en guzel yakisani olarak hissediyorum...

kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kuccukken rah annem her cuma sabahi sanki evde bayram havasi yasanirdi...
herkes boy abdesti alir sabah kilinir sora kahvalti cay vs. saat 10 olunca Cuma saatine yakin rah. Annem ve komsu hanimlarimiz zikir,istigfar ve selavaati cokca okurlardi.. cocuktum iste anliyamazdim ama yuzlerindeki o huzuru, mutlulugu, rahatlamayi. sanki baska bir Alemde imisler gibi o simalarindaki mimik hareketlerini halen hatirliyorum..
gozlerini hafifce yummup Muhammed dediklerinde sanki kalplerinde bir sevgiyi yasiyorlardi..
Yillar gecti ben de kocaman kadin oldum ve cocuk vakfimiz var hemde okyonuslar otesinde.. ve halen burada da her Cuma Cuma saatinden once topluca selavaatlar cekilir,. ve ayni huzuru da biz de bugun yasamaktayiz...
Selametle Kardesim Bugun Cuma ve su an bizde Cuma sabahi....

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
insan sevdigine goturdugu hediyeyi sayar mi ? diyeceksiniz siz de haklisiniz.. ama ins. ne kadar fazla okuyabilirsek.. yuregimizde Sevgili Peygamber efendimizin muhabbetini hissederek Sunneti seniyelere de sarilirsak ne guzel olur degil mi kardesim?
bir cogumuz agzimiz bos duraagina veya dedikodu.. kavga hos olmiyan sarkilari tekrarlamaktan ise ben agzimda Allahumme Salli ala seyidina Muhammed demeyi seviyorum...
bu selavaati seviyorum..agzima yuregime kisiligime
Zikirden sonra en guzel yakisani olarak hissediyorum...

kgüll..,

Allah razı olsun mübarek kardeşim, bende aynı fikirdeyim ,zaten bende salatu selamın çokca söylenmesi taraftarıyım, fakat bu manada beni en iyi sofiabi nickli kardeş anlamış sanırım, benim karşı olduğum, birilerinin ortaya atmış olduğu bir sayıya tabi olamak bunları toplamak birtarihe endexlemek yani salatu selam apayrı birşey böyle kullanılmasa daha iyi değil mi, herkes istediği kadar salat söylesin fakat kimsenin amacına hizmet için değil Allah rızasına peygamber efendimizin sevgisine hitaben. ben neden falanca dernek gece düzenleyecekmiş(bunuda sofiabi kardeşin yazısından öğrendim) hemde paralı bir gece düzenleyecekmiş oraya katılım sağlamak istiyormuş v.s neden bunlar istedi diye robot gibi salavat getireyim ki, salavat benim gönlümün hazinesidir kimsye kullandıramam, kimse istedi diye bana vermek istediği talimatlar çerçevesinde salavat getiremem. Ben istersem milyarlarca okurum bunu Efendimize ulaştırmak konusunda hiç bir derneğin yardımına ihtiyacım yoktur.:) Lütfen beni iyi anlayın. Anladığım kadarıyle beni anlamamışsınız. Ben çoook çoook ve daha çook salavat okuyalım diyorum, aynen dilimiz boş sözlerle uğraşmasın diyorum salavat okuyalım diyorum, düşünerek, tefekkür ederek sayıya bağlamadan ve acele etmeden okuyalım. fakat kimsenin amacına hizmet için değil :) inşAllah anlatabildim

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kuccukken rah annem her cuma sabahi sanki evde bayram havasi yasanirdi...
herkes boy abdesti alir sabah kilinir sora kahvalti cay vs. saat 10 olunca Cuma saatine yakin rah. Annem ve komsu hanimlarimiz zikir,istigfar ve selavaati cokca okurlardi.. cocuktum iste anliyamazdim ama yuzlerindeki o huzuru, mutlulugu, rahatlamayi. sanki baska bir Alemde imisler gibi o simalarindaki mimik hareketlerini halen hatirliyorum..
gozlerini hafifce yummup Muhammed dediklerinde sanki kalplerinde bir sevgiyi yasiyorlardi..
Yillar gecti ben de kocaman kadin oldum ve cocuk vakfimiz var hemde okyonuslar otesinde.. ve halen burada da her Cuma Cuma saatinden once topluca selavaatlar cekilir,. ve ayni huzuru da biz de bugun yasamaktayiz...
Selametle Kardesim Bugun Cuma ve su an bizde Cuma sabahi....

Ne güzel, kırılmazsanız bir sorum olacak, acaba Anneniz ve komşu hanımlar zikirleri sayılarla toplayıp mı okuyorlardı yoksa içlerinden geldiği gibi mi yani hissederek mi, bunları ayırmak lazım. Yani girişi paralı olan bir gecede toplanmak üzere okumadıkları muhakkak sanırım. bazı kişilerin öngörmesiyle, amaca hizmet için değil, Allah rızasını ve Peygamber sevgisini kazanmaya okuyorlardı,içlerinden gelen sevgi ve muhabbetle okuyorlardı eminim. Yüzlerdeki o mutluluk ve huzur ancak böyle oluşur:) Derneklerin geceleri için salavat okumak huzur verirmi bu derece size göre?:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razı olsun mübarek kardeşim, bende aynı fikirdeyim ,zaten bende salatu selamın çokca söylenmesi taraftarıyım, fakat bu manada beni en iyi sofiabi nickli kardeş anlamış sanırım, benim karşı olduğum, birilerinin ortaya atmış olduğu bir sayıya tabi olamak bunları toplamak birtarihe endexlemek yani salatu selam apayrı birşey böyle kullanılmasa daha iyi değil mi, herkes istediği kadar salat söylesin fakat kimsenin amacına hizmet için değil Allah rızasına peygamber efendimizin sevgisine hitaben. ben neden falanca dernek gece düzenleyecekmiş(bunuda sofiabi kardeşin yazısından öğrendim) hemde paralı bir gece düzenleyecekmiş oraya katılım sağlamak istiyormuş v.s neden bunlar istedi diye robot gibi salavat getireyim ki, salavat benim gönlümün hazinesidir kimsye kullandıramam, kimse istedi diye bana vermek istediği talimatlar çerçevesinde salavat getiremem. Ben istersem milyarlarca okurum bunu Efendimize ulaştırmak konusunda hiç bir derneğin yardımına ihtiyacım yoktur.:) Lütfen beni iyi anlayın. Anladığım kadarıyle beni anlamamışsınız. Ben çoook çoook ve daha çook salavat okuyalım diyorum, aynen dilimiz boş sözlerle uğraşmasın diyorum salavat okuyalım diyorum, düşünerek, tefekkür ederek sayıya bağlamadan ve acele etmeden okuyalım. fakat kimsenin amacına hizmet için değil :) inşAllah anlatabildim

Cumlemizden kardesim inanin ben de Aynen sizin gibi dusunuyorum .. sadece telafuz ve dusuncelerimi farkli yoldan farkli uslup ile anlatmaya calistim sanirim..
yoksa yollar,sozler, kelamlar farkli da olsa varis Menzil ise.. ne fark eder ki?

evet biz iyilik ve hayrattimizi Sevdigimize ulastirmak icin hic bir dernege ihtiyacimiz yok..yurekten bir selavaat in muhabbetini bize hic kimse ne verebilir nede ogretebilir nede soyliyebilir...
aynen katiliyorum.. ama mademki boyle bir guzelige birileri vesile olmak istemis Allah cc. da onlardan Razi olsun..
iyilige sebep vesile olan yapan gibidir..
kimimiz yanliz okuruz kimimiz boyle selavaat kampanya , halkalarina katiliriz bu da bir secim.. mecburiyet degil...

Sizi de anliyorum biz selavaati serifleri o bu su dedi diye degil Allah RIZASI ve Alemlerin efendisini sevdigimiz icin Ona seslenmek, ona yakinlasmak Ben de Burdayim Ben de Senin Ummetindenim ..Beni de Severmisin Ya Resuululah..
Ben de kimsesiz ve sahipsizim beni de Sancaginin altina kabul edermisin diyerek yurekten selatu selam ile seslenmektir...
ALLAHUMME SALLI ALA SEYYIDINA MUHAMMED ...

deep not;Turkceminde biraz zayifligina ve kelime hazinemin yetersizliginden bazen derdimi tam anlatamiyorum..
bazi uygun kelimeleri bulmakta gucluk cekiyorum..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
hmmm sanırım burada bir çıkar sözkonusu hüzün kardeşimizde bu nedenle itirazda bulunuyor.

Tabii böyle sayıyla salavat okumak toplamak yok diyorlar. Fakat katılıp salavat okumak isteyenlerede birşey diyemeyiz sanırım

ancak bu etkinlik; düzenlenen bir geceye katılım sağlamak o geceyi duyurmak ve tanıtmak amacıyla yapılıyorsa, birde bu gecenin paralı olduğu söylenmiş. Gerçekten durum böyleyse Burada durup düşünmek gerekir. Fakat gece bir yere yardım için veya hayır içinse yani geliri hayra harcanacaksa o zaman ayrı tabiki , itirazımız olmaz.

salavatlar toplanacak sonra gece düzenlenecek, girişte para verilecek gibi şeyler girerse işin içine, ben kendi adıma olmadı bu derim.

Yinede belirtmem gerekir ki böyle paralı bir gece olduğu söylenmiş ama kesin doğrumudur bilemiyorum. Mümkünse konuyla ilginen arkadaşlar öğrenip bizi bilgilendirirse. Memnun oluruz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
s.a binder deneği Başakşehir insan ve çevre derneğidir açılımı böyledir. böyle bir kampanya başlatmışlar birçok siteler girerek duyuru yapmaya çalışmışlar. Kalbur üstü kesime hitap ettiğini düşünüyorum neden derseniz, bu salavat kampanyaları falan es-sadık diye bir gece düzenliyorlar oraya katılım sağlamak için. Biletleri de 100 TL den satıyorlar. Buraya dikkat 100TL ye bilet satıyorlar. Yorum sizin ayrıca faaliyetlerinden size bir örnek vereyim kendi sitelerinden alıntıdır...

AVM de aşure dağıtımı
BİNDER, Başakşehir’in en büyük AVM sinde Aşure dağıttı…

İnsan ve Çevre Derneğimiz BİNDER, Muharrem ayı münasebetiyle,
09 Muharrem 1433 / 04.12.2011 günü Başakşehir’de bulunan bir alışveriş merkezinde Aşure dağıtımı gerçekleştirmiştir.

Pazar günü olması münasebetiyle alışveriş merkezine gelen ziyaretçi ve müşterilere yapılan dağıtım büyük ilgi görmüş, 5000 civarında insan aşureden istifade etmişler, alışveriş merkezinde bulunan esnafta aşure dağıtımı ve gösterilen ilgiden memnuniyetlerini dile getirerek bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını talep etmişlerdir.

Ayrıca, 7 MİLYAR ÜMMETTEN 7 MİLYAR SALAVAT kampanyamızı duyuran yazılı broşürümüzde aşure ikram edilen insanlara birlikte dağıtılmış ve kampanyadan haberdar olmaları temin edilmiştir.

DSC00097.jpg

AVM de aşure dağıtıyorlarilginç::. başakşehir zaten pek garibanın bulunmadığı bir bölgedir. Burada aşure dağıtmak yerine ihtiyaç sahiplerine ulaşmak daha mantıklı değilmiydi? Hadi aşure dağıtacaksın gariban ihtiyaç sahibi kesimlere ulaşsana. neden gelir düzeyi yüksek olanlara eylencelik sunuyorsun, sonrada bunu marifet olarak duyuruyorsun????

bu derneğin faaliyetleri, gezi programları, ve salon programlarından ibarettir, tabi hepsi kallavi bir ücret karşılığında, yani parası olanlara stres atma, eğlenme, veya vakit geçirme fırsatı, kakara kikiri hepsi bu. İhtiyaç sahiplerine yardım, veya yaraya melhem olma gibi bir faaliyetlerini ben göremedim, şayet bilen varsa açıklar ve paylaşırsa kendi adıma memnun olurum, öğrenmiş olurum en azından. Kendi sitesine bakabilirsiniz ben zaten orada gördüklerimi ve okuduklarımı paylaştım okadar.

son olarak dinimizde sayıyla salavat toplamak, biriktirmek sonra bunları giriş bileti 100 tl olan bir geceye yetiştirmek gibi şeyler yoktur arkadaşlar. İsterseniz diyanetin fetva hattı var orayı arayıp dinimizde böyle birşey varmıdır diye sorup öğrenebilirsiniz. Peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v e salavat getirmeyi bu gibi amaçlar için kullanmamak lazım. Lütfen dikkat ben Hz Muhammed s.a.v efendimize salavat getrirmeyin demiyorum haşa, büyük manevi kazancı vardır. Ben dine bidat sokmayalım diyorum, sayıyla salavat okumak, bunu insanlara dağıtmak, sonra giriş ücreti 100tl olan bir geceye bir organizasyona katılım sağlamak için bunları biriktirmek hedef olarak orayı göstermek 3 şubatta yapılacak bu geceye yetişmesi lazım gibi şeyler söylemek, dinimizde yoktur, salat-u selamları böyle şeyler için kullanmayalım, öncelikle düşünmeden edemiyorum bu dernek buradan sağladığı geliri ne yapacak acaba, belkide gelecekteki salaon ve gezi programlarının daha lüx salaonlarda yapılması için kullanacak???? Ayrıca sadece o değil bir bakın önüne gelen salavat kampanyası düzenliyor kimisi 1 milyar kimisi 7 kimisi 20 milyar diyor, kimisi de işte böyle salonlarda ücretli toplantılar düzenliyor. bunlar abesle iştigal olsa gerek arkadaşlar alet olmamakda fayda var diyorum.

Tekrar etmekten kendimi alamıyorum arkadaşlar dinimizde böyle birşey yok, şu tarihe kadar şukadar salavat söyleyeceksiniz sonra 100 tl verenler programa gelecek bu salavatlar o programa yetişecek orada okunup üflenecek v.s yok bunlar dinde arkadaşlarım yooook. İslamiyet bumudur, islam bumudur. Ben açtım sordum sizde bir bilene sorun Allah rızsına diyanete sorun , bilgili bir hocaya sorun, dine olmayan birşeyi sokmayalım, seneler sonra bunlar dinden sayılırsa ne olacak, bunları uyduranlar da, katkı sağlayanlarda sorumlu olmayacak mı? Efendimize salatu selamı çokca getirelim, hatırlayalım Onu, fakat para toplanan lüks salaonlardaki toplantılara alet etmeyelim.

"Tekrar etmekten kendimi alamıyorum arkadaşlar dinimizde böyle birşey yok, şu tarihe kadar şukadar salavat söyleyeceksiniz sonra 100 tl verenler programa gelecek bu salavatlar o programa yetişecek orada okunup üflenecek v.s yok bunlar dinde arkadaşlarım yooook. İslamiyet bumudur, islam bumudur. Ben açtım sordum sizde bir bilene sorun Allah rızsına diyanete sorun , bilgili bir hocaya sorun, dine olmayan birşeyi sokmayalım, seneler sonra bunlar dinden sayılırsa ne olacak, bunları uyduranlar da, katkı sağlayanlarda sorumlu olmayacak mı? Efendimize salatu selamı çokca getirelim, hatırlayalım Onu, fakat para toplanan lüks salaonlardaki toplantılara alet etmeyelim. "

haklisiniz ama ben bu tur dini faaliyet ve geceleri programlari seviyorum..
yarin aksam burada camimizde suriye icin yardim amacli bir aksam yemegi verilecek...
biletler kisi basina 25 dolar.. ben simdi normal bir resturanta gitsem ayni paraya yemek yerim ama ne hikmetse caminin bu tur faaliyetlerine para verip gittigimde sanki vicdanen muslimanlik sorumlulugunu bir nebze yapmis din kardesimi destek olmusum.. sanki kimin Safhinda oldugunu belirlemisim gibi...
Dualarim ve elimden geldigince maddi ve manevi her islami faaliyeti desteklemeyi seviyorum..
Niyettim Allah Rizasi niyeti Hayr olanin akibeti de hayr olur..
artik o paralar nereye giderne yapilir amac nedir bunu da bilmiyorum ama vicdanimda huzuru yasiyorum...

TC. de yasamiyorum O toplanan paradan ne yapilacagini da bilmiyorum..
ama bizlerde brada Kutlu dogum haftasinda kermeslerimiz olur ve o toplanan para ile buradaki yetim cocuklarin islami siginma koruma evini destekler.. yetim cocuklarin universitelerdeki egitimleri karsilanir...

yani burasi BATI.. ulke bu tip faaliyetleri desteklemiyor.. cami.. islami okullar islami cocuk koruma evi.. hep bizler kendi aramizda bu parayi temin etmeliyiz..
hamd olsun cok da guzel organize olmus hic bir SIKINTIMIZ da yok.. Elhamdullilah.. paranin niyettinde bereketini yasiyoruz...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim affedersiniz ama biz bir Musliman olarak bu faaliyetleri desteklemesek ..baska faaliyetler basini alip gitmez mi?

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kardesim affedersiniz ama biz bir Musliman olarak bu faaliyetleri desteklemesek ..baska faaliyetler basini alip gitmez mi?

yardım toplama faliyetleri ayrıdır, burada bahsettiğimiz yardım toplama faaliyeti değil ki, yardım toplanacağı ve bu yardımın sarfedileceği yer hakkında bir bilgiye rastladınızmı?

Burada konu başka, insanlara sayıyla salavat çektirilip Okunan salavatları Efendimize sunmak için girişi 100tl olan bir gece, burada bir yardım sözkonusu değil ki. Gelir hayır için harcanacaksa bunu belirtmeleri gerekir. böyle bir duyuru görmedim ben.

Herhangi birşey yararına olmuş olsa amenna salavatda getirelim, yardım amacıyla geceyede katılalaım. Fakat siyah ve beyazı ayıralım inşAllah. Bizde faydalı olan islami etkinlikleri severiz.:)

Müslüman olarak destekleyeceğimiz birçok etkinlik var. Mesela sizin katılacağınız suriyeye yardım amaçlıymış. Fakat bu konuda tartıştığımız faaliyet nereye yardım amaçlıymış biliyorsanız söyleyin.
Herhangi bir bilgi yok, salavatı kullan gece düzenle girişi 100tl, elde edilen gelir ne amaçla kullanılacak belli değil , haydi hayırlı işler. Zaten konu saptı. konu sayıyla salavat toplamak, biriktirmek, v.s:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yardım toplama faliyetleri ayrıdır, burada bahsettiğimiz yardım toplama faaliyeti değil ki, yardım toplanacağı ve bu yardımın sarfedileceği yer hakkında bir bilgiye rastladınızmı?

Burada konu başka, insanlara sayıyla salavat çektirilip Okunan salavatları Efendimize sunmak için girişi 100tl olan bir gece, burada bir yardım sözkonusu değil ki. Gelir hayır için harcanacaksa bunu belirtmeleri gerekir. böyle bir duyuru görmedim ben.

Herhangi birşey yararına olmuş olsa amenna salavatda getirelim, yardım amacıyla geceyede katılalaım. Fakat siyah ve beyazı ayıralım inşAllah. Bizde faydalı olan islami etkinlikleri severiz.:)

Müslüman olarak destekleyeceğimiz birçok etkinlik var. Mesela sizin katılacağınız suriyeye yardım amaçlıymış. Fakat bu konuda tartıştığımız faaliyet nereye yardım amaçlıymış biliyorsanız söyleyin.
Herhangi bir bilgi yok, salavatı kullan gece düzenle girişi 100tl, elde edilen gelir ne amaçla kullanılacak belli değil , haydi hayırlı işler. Zaten konu saptı. konu sayıyla salavat toplamak, biriktirmek, v.s:)

cfbrvo Saat su an bizde sabah 10.32 Cuma icin hazirlaniyorken bu mesajiniz ile beni tebbessum ettirdiniz Allah cc. da sizi her daim mutlu etsin....:tamam:.

Rah. annemin bir Kur`ani kerimi vardi artik okunmaktan sayfalarinda parmak izinden sanki yipranmis ,yirtilmis uzerinde goz yaslarindan kabarmis huzun kokan nurlu bir Kur`an-i vardi ve elinden hic dusurmedigi bir beyaz tesbihi..
Hayir kac tane zikir selavaat cektiklerini hesaplamazlar cunku hic bitirilmeyen ,bitmeyen hic durmaksizin agzinda olurdu.. Rahmana kavusurken de ayni zikir ile de Hakka ruhunu teslim etti..
dedim ya bu selavaat kampanyasi hakkinda hic bir sey bilmiyorum ama..ama bir guzelik duydum katilmak istedim..
O toplanan parayi ins. da Resullulah sav. mutlu edecek bir guzel hizmette kullanilir..

insan bildigi kadar adil bilmedigi kadar zulm ederKUL HAKKINA girermis derdi rah. annem..

O yuzden kesin bilgim olmayan olay, sahis faaliyet hakkinda
konusmak istemiyorum cunku muhakkaki yaptiklarimiz soz ve davranislarimiz her an kayit altina alinmakta..

dedim ya Huzun kardesim ben bir Cahil coban keloglanin muhacir KIZIYIM...
sırıtık.:,
ama ne zaman Allah RIZASI sozu gecerse beni her kes oyuna da getirebilir cunku niyettimi Allah biliyor.. gerisi bana pek fark etmiyor..
isteyen her kes kullanabilir.. kullansinlar ama bu dunyanin bir de otesi var bunu da hic kimse unutmasin...
inna lilahi ve inna ileyhi Raciun..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
cfbrvo Saat su an bizde sabah 10.32 Cuma icin hazirlaniyorken bu mesajiniz ile beni tebbessum ettirdiniz Allah cc. da sizi her daim mutlu etsin....:tamam:.

Rah. annemin bir Kur`ani kerimi vardi artik okunmaktan sayfalarinda parmak izinden sanki yipranmis ,yirtilmis uzerinde goz yaslarindan kabarmis huzun kokan nurlu bir Kur`an-i vardi ve elinden hic dusurmedigi bir beyaz tesbihi..
Hayir kac tane zikir selavaat cektiklerini hesaplamazlar cunku hic bitirilmeyen ,bitmeyen hic durmaksizin agzinda olurdu.. Rahmana kavusurken de ayni zikir ile de Hakka ruhunu teslim etti..
dedim ya bu selavaat kampanyasi hakkinda hic bir sey bilmiyorum ama..ama bir guzelik duydum katilmak istedim..
O toplanan parayi ins. da Resullulah sav. mutlu edecek bir guzel hizmette kullanilir..

insan bildigi kadar adil bilmedigi kadar zulm ederKUL HAKKINA girermis derdi rah. annem..

O yuzden kesin bilgim olmayan olay, sahis faaliyet hakkinda
konusmak istemiyorum cunku muhakkaki yaptiklarimiz soz ve davranislarimiz her an kayit altina alinmakta..

dedim ya Huzun kardesim ben bir Cahil coban keloglanin muhacir KIZIYIM...
sırıtık.:,
ama ne zaman Allah RIZASI sozu gecerse beni her kes oyuna da getirebilir cunku niyettimi Allah biliyor.. gerisi bana pek fark etmiyor..
isteyen her kes kullanabilir.. kullansinlar ama bu dunyanin bir de otesi var bunu da hic kimse unutmasin...
inna lilahi ve inna ileyhi Raciun..

:) Allah razı olsun son noktayı koymak adına gayet güzel bir yazı olmuş. Rabbim herkesin niyetine göre versin inşAllah.
Bu konuyu da uzatmaya gerek yok, fikir belirten herkes kendine göre haklıdır diyelim. vesselam

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun serdar kardesim aynen.. ameler niyetine goredir.. biz insanlarin sadece hal ,davranis ve yaptigi ameleri gorebilir Ona gore yargilayabiliriz..
ama Kalplerin icindekini anca o kalplerin Sahibi Yuce Rabbim bilir...
butun ayetleri cook severim ama bu ayet benim icin rehberdir her an..her An kalbimde yuregimde aklimda tutarim..
"INNA LILLAHI VE INNA ILEYHI RACIUN"

“Şüphesiz Biz Allah’tan Geldik ve Şüphesiz Dönüşümüz O’nadır.”
Bakara Suresi 156. Ayetinde geçmektedir. Ayetin Tamamı ise:
“onlar ki; kendilerine bir musibet isabet ettiği zaman; ” biz muhakkak ki Allah içiniz (Allah için yaratıldık) ve muhakkak O’na döneceğiz” derler.”dir.

Üst Alt